26 January 2015

Tomaattiyrttikeitto

Kokeilin pari viikkoa sitten tätä Jonnan herkulliselta kuulostavaa tomaattikeittoa. Mutta kuten tavallista, en noudattanut ohjetta ihan tismalleen vaan muuttelin sitä joiltain osin hieman. Erilaiset tomaattikeitot on aina olleet mun lemppareita ja vähän mua pelotti lähteä ensimmäistä kertaa itse testaamaan keiton tekoa, mutta sen verran hyvää tuli, ettei varmasti jää ainoaksi kerraksi kun tätä teen. Tässä siis mun versio ihanan yrttisestä tomaattikeitosta!

P1090078
P1090081
P1090080

Yrttitomaattikeitto
6 tomaattia
2 porkkanaa
sipuli
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
500g tomaattimurskaa
n. 100g yrttituorejuustoa
pippuria 
suolaa
tuoretta basilikaa

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipulit sekä porkkanat ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Paloittele tomaatit ja heitä kattilaan pehmenemään. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lisää sekaan maun mukaan basilikan lehtiä. Anna kiehua noin 15 minuuttia niin, että porkkanat pehmenevät. Nosta kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja lopuksi lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. 
SHARE:

4 comments

  1. Oii kun näyttää hyvälle! Ollaan nyt viime aikoina testailtu poikaystävän kanssa erilaisia reseptejä ja tämä kyllä pääsee kokeiltavien listalle!

    http://www.vanilla-fairytales.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  2. En oo ikinä syönyt tomaattikeittoa, mutta näyttää sen verran hyvältä että tätä reseptiä on varmaan pakko kokeilla! :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig