18 October 2016

Top 3 Nail Polish Shades for Autumn

autumn nail polishes

Rakastan lakattujen kynsien tuomaa huoliteltua fiilistä, mutta oon myös todella laiska kynsien lakkaaja. Sitä paitsi onnistun yleensä sotkemaan lakat tavalla tai toisella vaikka kuinka varoisin ja antaisin niiden kuivua rauhassa, mikä ei ainakaan yhtään auta mua olemaan aktiivisempi kynsien lakkaaja. Nyt oon kuitenkin päättänyt ottaa itseäni taas niskasta kiinni tän asian kanssa, sillä ne on nimenomaan tällaiset superpienet jutut, joilla saa piristettyä tavallista arkea ihan hurjasti. Viilenevien kelien ja pimenevien iltojen myötä kynsilakatkin vaihtuu kirkkaista kesäväreistä syksyisempiin vaihtoehtoihin, ja itse huomaan aina syksyisin tarttuvani erityisesti näihin kolmeen sävyyn. 

I love the put together -feeling that having painted nails brings, but I'm also super lazy to actually paint my nails. Besides, I usually manage to somehow mess them up even when I'm trying to be very careful and give them all the time in the world to dry, which definitely isn't helping me to become more active nail painter. But now I've decided to try again, as it's precisely tiny little things like this that make the everyday life feel so much better. When the temperatures are getting lower and the nights are getting darker also my nail polish choices tend to lean towards more autumnal shades, and it's these three shades I gravitate towards during the last few months of the year. 

Loreal Color Riche Scarlett Vamp

L'oréal Paris Color Riche 404 Scarlett Vamp

Aloitetaan siitä ehkä kaikkein suosituimmasta syysväristä kynsille, eli tummanpunainen / viininpunainen / burgundynpunainen / oxblood-punainen. Mä en oikeasti enää pysy perässä, että millä nimellä tätä nimenomaista punaisen sävyä pitäisi kutsua, mutta sen tiedän että tää on ihan varmasti jokasyksyinen kynsilakkasuosikki. Ihan perinteinenkin punainen näyttää toki aina hyvältä, mutta syksyn tullen sävyä on kiva syventää taittamaan hieman tummempaan. 

Let's start with what is probably the most popular autumn nail shade, that being dark red / wine red / burgundy / oxblood. I seriously can't keep up with what you're supposed to call this particular shade of red, but I do know that this is a definite favourite autumn shade year after year. Of course the traditional red always looks good, but come Autumn it's nice to deepen the shade towards a bit darker one again. 

Essie Lady Like

Essie Lady Like

Nudet kynnet ei varsinaisesti ole mikään erityinen syysjuttu, mutta kevään ja kesän kirkkaiden sävyjen jälkeen huomaan ainakin itse valitsevani usein jotain neutraalinväristä lakkaa kynsiini. Nudeissakin löytyy vielä vaikka kuinka paljon valinnanvaraa halusipa sitten enemmän ruskeaan / beigeen taittavaa väriä tai enemmän vaaleanpunaisessa päässä olevaa lakkaa. Kaikki nudeen sävymaailmaan luettavat kynsilakat näyttää kuitenkin aina huolitelluilta ja siisteiltä, ehkä osittain siksi että vahingossa kynnen yli sudittua väriä ei huomaa niin helposti ;) 

Nude nails aren't particularly an autumn-only thing, but after the bright shades of Spring and Summer I often notice myself gravitating towards something more neutral to have on my nails. There's still so many options to choose from inside the nude shade family, whether you want a more brown / beige tone or one from the more pink end of the spectrum. Nevertheless, all the nude shades always look clean and put together, maybe partly because of the fact that a nude shade isn't that easy to spot if you happen to get it onto your fingertips along with the nails ;) 

grey nail polish

Golden Rose Fantastic Color 186

Mun viimeinen syksyn suosikkilakkasävy putoaa sekin neutraaliin kategoriaan, nimittäin harmaan eri sävyt. Ulkona vallitsevalla harmaudellakin saattaa toki olla jotain tekemistä asian kanssa, mutta mitä pidemmälle syksyyn mennään niin sitä enemmän erilaiset harmaat kynsilakat alkaa vetää mua puoleensa. Harmaakin on kynsissä usein jotenkin todella huolitellun ja elegantin näköinen ja yleensä myös kivan erilainen ja yllättäväkin sävyvalinta. 

Mitä väriä teidän kynsistä löytyy useimmiten aina syksyisin?

My last favourite Autumn shade also falls into the neutral category, and that is different tones of grey. The grayness of outdoors might of course have something to do with it, but the further into Autumn we go the more the different grey tones start to attract me. Grey also often looks very stylish and elegant on the nails, and it's usually quite a different and maybe even a surprising choice of shade. 

What shades do you usually have on your nails during Autumn?
SHARE:

14 comments

 1. I've just got back into painting my nails too and I love it! I have so many gorgeous shades that I had forgotten about! Scarlet Vamp is THE perfect shade! Golden Rose Fantastic Color 186 kind of reminds me of a slightly less huey almond by Barry M, which is what I'm wearing right now! I've also been reaching for Rimmel London's Pro in Celebrity bash which is similar to Scarlet Vamp!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Scarlett Vamp really is the perfect autumn shade, isn't it? I've actually never tried any Barry M nail polishes but they do have some amazing colours xx

   Delete
 2. Love the shade of red, also loving that 'P' light in the background.

  http://ohduckydarling.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, the red sure is my go-to for autumn! And have to say I'm loving that light too haha xx

   Delete
 3. Yläasteella ja lukiossa olin vielä superahkera kynsien lakkaaja ja minua alkoi melkein ahdistamaan, jos kynsissä ei ollut mitään väriä. Vuosi sitten kun aloitin opiskelut eläinlääkiksessä, koin ihme muutoksen - vuoteen en ole käyttänyt kynsilakkaa eikä nykyisestä asunnosta löydy edes yhtään kynsilakkapulloa (kynsilakanpoistoaine kyllä vielä löytyy :D). Muiden lakattuja kynsiä vielä ihastelen, mutta omia kynsiä ei tee mieli enää lakata, kummasti se mieli muuttuu!
  Ps. Mun lemppariväri syksyllä oli juurikin viininpunainen, Mavalan Amethyst oli ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, on kyllä jännä miten joidenkin juttujen kanssa voi mennä niin nollasta sataan tai sadasta nollaan hetkessä :D Mavalalla on kyllä vaikka mitä ihania sävyjä! xx

   Delete
 4. hei, tää ei nyt liity tähän postaukseen, mutta haluaisin kysyä että millä rahalla elelet siellä?
  en tarkoita tätä mitenkään ilkeästi siis vaan, kun itseänikin kiinnostaa ulkomailla opiskelu, mutta en tiedä miten se käytännössä onnistuu? saatko esim opintotukea suomesta tai sieltä ja oliko sun koulussa lukukausi maksuja ja jos niin niin maksaako sun vanhemmat ne vai mitenkä ? ja yms haluaisin kuulla näistä käytännön asiosta sulta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomesta saan opintotukea ja SAAS (Student Awards Agency Scotland) maksaa kaikkien EU-opiskelijoiden lukukausimaksut :) Suurin syy siihen miksi loppujen lopuski valitsin Skotlannin Englannin sijaan oli juurikin tuo lukukausimaksuasia, Englannissa kun olisi pitänyt ottaa lukukausimaksuja varten laina. Itse koen että Suomesta saatava opintotuki riittää täällä elämiseen ihan hyvin, mutta toki riippuu ihan omasta elämäntyylistä :) Toivottavasti näistä vastauksista oli jotain apua, kysy ihmeessä lisää jos kaipaat vielä tarkennusta johonkin! xx

   Delete
  2. hei, kiitos kovasti, oli apua. no sellaista olisin vielä kysynyt jos ei tosiaan haittaa että kysyn eli taisit jossain aiemmassa postauksessa mainita että hoidat pankki ja puhelinasiat vielä siellä. eli miten sulla ne hoitui? esim onko sulla suomalainen liittymä vai onko sulla sieltä hankittu se ja onko siellä minkälainen hintataso näissä asiossa ja miten se pankki eli onko sulla niin kuin tili skotlantilaisessa pankissa vai toimiiko esim suomen siellä ? anteeksi tuli vähän sekalaisesti nuo kysymykset, mutta toivottavasti ymmärsit..

   Delete
  3. Mulla on sekä paikallinen liittymä että pankkitili :) Varmasti Suomenkin liittymällä ja pankkitilillä pärjäisi, mutta luulen että käytännössä ja varsinkin pidemmällä tähtäimellä katsottuna on helpompaa ja ehkä myös edullisempaa kun on molemmat täältä. Täällä käytäntö on se, että puhelinliittymän avaamista varten tarvitsee pankkitilin, ja pankkitilin avaamista varten puolestaan tarvitsee "virallisen" paperin, missä lukee paikallinen osoite. Kunhan olin itse saanut yliopistolta opiskelijatodistuksen niin sen jälkeen pankki- ja puhelinasiat hoitui aika nopeasti ja helposti. Ja liittymiä löytyy vähän joka hintaan riippuen aina siitä mitä se sisältää. Nettiyhteys on täällä se mikä nostaa liittymien hintoja, eikä Suomen ihanaa "rajatonta" nettiä oikeestaan ole :D Mun liittymä maksaa suunnilleen £20/kuukausi ja sen netti on riittänyt mulle paremmin kuin hyvin koska yliopistolla ja kaupungillakin on monessa paikassa ilmainen wifi. Googlettamalla löytyy tosi paljon tietoa ja vertailuja eri liittymistä ja hinnoista, niin löytyy varmasti juuri itselle sopiva liittymä :) xx

   Delete
 5. Ladylike is one of my favourites to wear in autumn as well! I totally agree, I tend to wear more nudes during the Autumn time just because in the Summer I opt for so many bright colours! You can never go wrong with a red nailpolish though in Autumn! xx

  www.iridescentplaces.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. I just love the subtle look of a nude nail! Although deep red is quite the ultimate autumn shade haha xx

   Delete
 6. Ihana postaus! <3 Itse olen nyt syksyllä rakastanut viininpunaiseen kynsilakkaan. Sopii asuun kuin asuun.

  Kaiken kaikkiaan ihana blogi! Ihanaa syksyä,
  xx, Saara

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Saara, viininpunainen on kyllä niin syysväri! Ihanaa syksyä sullekin :) xx

   Delete

Blogger Template Created by pipdig