12 September 2017

Back to University Checklist

back-to-university-list

Mulla on toisen yliopistovuoden alkamiseen vielä pari viikkoa aikaa, mutta nyt on just se hetki kun alan pikku hiljaa virittämään aivoja taas yliopisto-moodiin. Teinkin itselleni pienen checklistin uuden lukuvuoden alkamista varten ja ajattelin jakaa sen teidänkin kanssa. Nyt siis tästä tarkistamaan onko kaikki valmiina uutta lukuvuotta varten, varsinkin kun Suomen päässä on ilmeisesti viimeisetkin koulut nyt alkaneet!

Starting my second year in University is still a couple of weeks away, but now it’s exactly that moment when I start to switch my brain to ‘uni-mood’ again. Therefore I made myself a little checklist to go through before the new academic year starts and thought I’d share it with you as well. So check if you’ve got it all sorted already, or if there’s still something that needs to be done!
   back-to-uni-help

- Budjetoi: Jep, se on tylsää mutta edes jonkinlaisen budjetin tekemisestä ja tietämisestä on todella paljon hyötyä. Kun edes suunnilleen tietää kuinka paljon rahaa tulee ja kuinka paljon sitä menee vuokraan, laskuihin, ruokaan ja muihin pakollisiin menoihin, on helpompi hahmottaa kuinka paljon voi käyttää kaikkiin niihin kivoihin juttuihin. Itse saan myös valtavasti mielenrauhaa siitä kun tiedän tarkalleen mistä se raha tulee ja mihin se menee, ja kuinka paljon voin käyttää kaikkeen ylimääräiseen.

- Tarkista lukujärjestys: Näyttääkö kurssit oikeilta, puuttuuko jotakin, näkyykö jotain ylimääräistä? Varsinkin jos lukujärjestys lyödään suoraan käteen eikä kurssivalintoihin voi itse juurikaan vaikuttaa kuten meillä, on hyvä tarkistaa että lukujärjestyksessä on kaikki mitä siellä pitääkin olla. Kaverin kanssa lukujärjestysten vertaaminen voi myös auttaa bongaamaan virheitä.

- Budgeting: Yes, it’s boring, but making and knowing at least some kind of a budget is super useful. When you have an idea of how much money is coming in and how much is going out to the necessities like rent, bills, food and the rest, it’s so much easier to see how much you can spend on all the fun things. Personally budgeting also gives me a peace of mind when I know exactly how and when my money is moving, and how much I can spend on the ‘extras’. 

- Check your timetable: Do the courses look like they're the right ones, is there something missing, is there something that isn’t supposed to be there? Especially if you don’t have much say over your timetable it’s worth double checking that it has everything it should on there. Compare your timetable with a friend so you’ll both spot the possible mistakes easily.
  back-to-university-checklist

- Osta / myy oppikirjat: Myy vanhat tarpeettomat oppikirjat pois ja osta uudet tilalle!

- Uudet koulutarvikkeet: Uusien kynien, kumien, vihkojen ja muiden paperitarvikkeiden osto on edelleen ihan yhtä kivaa kuin silloin pienenä ekaluokkalaisenakin. Jos ihan totta puhutaan niin se on nykyään ehkä vielä kivempaa kuin lapsena. Sitäpaitsi, kivoista kirjoitusvälineistä ja koulutarvikkeista saa ihan hurjasti motivaatiota opiskeluun!

- Päivitä opiskelijakortit ja -todistukset: Vain lukuvuodeksi kerrallaan myönnettävät opiskelijakortit ja –todistukset on taas aika päivittää uusiin. Tarkista myös mitä muuta “paperityötä” on tehtävä esimerkiksi Kelan suhteen.

- Buy / sell textbooks: Sell the old textbooks you don’t need anymore and replace them with the new ones! 

- New stationery: Buying new pens, pencils, rubbers, notebooks and all kinds of stationery is still just as fun as it was as a little first grader. To be honest, I think it’s even more fun now than as a child. Besides, cute stationery can really boost your study motivation! 

- Update your student cards / ID’s : It’s time to update those student cards and ID’s that are only valid for one academic year at a time. Check also is there any other ‘paper work’ that needs to be taken care of when it comes to e.g. student loans.
  back-to-school-list

- Valmistaudu henkisesti: Aikaiset aamut, deadlinet ja tenttistressi tulee, oli siihen valmis tai ei. Parempi siis jo valmiiksi valmistautua henkisesti taas alkavaan opiskelu-arkeen ja tuleviin kiireisiin. 

Itse oon onneksi jo ihan innoissani aloittamassa uutta yliopistovuotta, ja tästä postauksesta löytyykin suurimmat syyt mun innolle. Tsemppiä ja voimia kaikille kanssaopiskelijoille tähän vuoteen, oli se sitten yliopistossa, AMK:ssa, amiksessa, lukiossa tai missä koulussa vain!

- Prepare mentally: Early mornings, deadlines and exam stress are bound to happen, whether you’re ready for it or not. So it’s better to mentally prepare in advance for the everyday life back in uni and the busy schedule it comes with. 

Luckily I’m already really excited to start my second year in University, and you can read more about the reasons why in this post. Good luck to my fellow students to this new academic year, whether you’re in uni, college, school or some other educational institute! 

Find Me:
SHARE:

2 comments

  1. Tää onkin hyvä valmistautumislista! Musta on ihana ostaa uusia koulutarvikkeita :D ja joo budjetointi on kanssa lähellä sydäntä, se tuo paljon mielenrauhaa. Käytän sellasta sovellusta ku Spendee ja laitan siihen kaikki menot ja tulot. Se on toiminu ihan sikahyvin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uusien koulutarvikkeiden ostaminen on ihan parasta uuden lukuvuoden alkamisessa :D Ja hei kiitos appi-vinkistä, täytyykin kattoa toi! xx

      Delete

Blogger Template Created by pipdig