28 April 2022

3 Easy Ways to Make the Y2K Trend Work in a Classic Wardrobe

Postaus sisältää mainoslinkkejä* // This post contains ad links* 

Y2K trendi klassisessa tyylissä // Y2K trend in a classic style

Y2K, eli 2000-luku on yksi tän hetken isoimmista trendeistä. Matalavyötäröiset farkut ja jopa Paris Hiltonin tyyliin usein yhdistetyt Juicy Couturen veluuriasut ovat tehneet comebackin, erilaisista 2000-luvun asusteista, hiustyyleistä ja meikkilookeista puhumattakaan. Matalavyötäröiset farkut ja Juicy Couturen veluuriasut voivat kuitenkin olla vähän too much joillekin meistä (itseni mukaanlukien), ja tässä tuleekin kolme helppoa vinkkiä, kuinka tuoda ripaus Y2K-trendiä myös hieman klassisempaan vaatekaappiin ja pukeutumistyyliin. 


Y2K, in other words the 2000s, is one of the biggest trends of the moment. Low rise jeans, and even the Juicy Couture velour tracksuits ala Paris Hilton have made a comeback, not to mention all the different 2000s inspired accessories, hair styles and make up looks. However, low rise jeans and Juicy Couture velour sets can be a bit too much for some of us (myself included), so here comes three easy tips on how to add a touch of Y2K trend into a more classic style and wardrobe.

Kuinka pukeutua Y2K trendiin // How to wear the Y2K trend

3 tapaa yhdistää Y2K-trendi klassiseen tyyliin

Hiusklipsit & hainhampaat

Erilaiset hiuksiin laitettavat klipsit ja hainhampaat ovat ehkä kaikista helpoin ja "huomaamattomin" tapa tuoda asukokonaisuuteen tuulahdus 2000-lukua. Pienellä klipsillä hiukset voi laittaa kiinni vain puoliksi, jolloin yksityiskohta todella on pieni ja huomaamaton, ja sen vuoksi hyvä keino lähteä pienesti kokeilemaan tyyliä jos ei ole ihan täysin varma onko trendi mieluinen. Isompi hainhammas puolestaan on jo näyttävämpi, ja sen avulla hiukset voi kiepsauttaa ylös vaikka kokonaankin jos oma tukka vain on sellainen että se pysyy ylhäällä. 

3 ways to mix the Y2K trend with classic style

Hair clips and claws

Different kinds of hair clips and claws are probably the easiest and most subtle way to introduce a touch of 2000s vibes into your looks. If you're using a smaller clip you can even only put just half of your hair up with it. That way the detail really is dainty and so a great way to just give the 2000s style a try if you're not 100% sure how you feel about it. A bigger clip or claw on the other hand is obviously more noticeable, and if you're using a bigger sized version you can wrap your hair up completely if your hair is of the kind that it stays up like that. 

Vinkit Y2K trendin pukemiseen // Tips on wearing the Y2K trend

NA-KD jeans (gifted, similar*) // KappAhl blazer (pr gift, similar*) // Monki top (here*) // NA-KD bag (gifted, similar*) // Cailap hair clip (pr gift, similar*) // Converse shoes (here*) // Ray-Ban sunglasses (here*) // Gina Tricot necklace (similar*)

Pienet käsilaukut

Pikkuiset kädessä tai kainalon alla kannettavat baguette bag -laukut ovat hiusasusteista yksi askel ylös- ja eteenpäin Y2K-muotia jäljitellessä. Tällaisia pieniä laukkuja voi bongata monista 2000-luvun leffoista ja sarjoista, ja katumuodissa niitä on näkynyt nyt jo ainakin vuoden verran. Eikä loppua ilmeisesti ole näkyvissä, sen verran paljon pieniä laukkuja näkyy ja on tarjolla edelleen. 

Tiny handbags

Small baguette bags are one step up and forward from hair clips when it comes to mimicking the Y2K style. You can spot baguette bags in many films and tv series that first aired in the 2000s, and as for street style they've been around again for at least a year. And there seems to be no end to this trend anytime soon, as there are still plenty available and you can see fashionistas all over the world sporting baguette bags under their arms. 

Y2K muoti // Y2K fashion

Vaalea farkku & leveämmät lahkeet

Vaalea denim henkii sekin 2000-luvun viboja, erityisesti jos farkkujen lahkeet ovat leveät tai edes hieman leveämmät. Ekstrapisteitä tosiaan saa vielä postauksen alussa mainitusta matalasta vyötäröstä. Jos alaspäin levenevä bootcut -lahje on vähän liian kaukainen ajatus, niin suoralahkeiset farkut toimivat myös hyvin kun farkkujen malli on muuten rento ja väri tosiaan vaaleampi denim. Vaaleansininen farkku toimii sitäpaitsi super kivasti nimenomaan nyt kevät- ja kesäaikaan. 

Light denim & wide(r) legs

Light blue denim also gives off those 2000s vibes, especially if the legs of the jeans are wide or at least a little bit wider. And extra points for that low rise waist that I mentioned at the beginning of this blogpost. If bootcut legs are not your thing, then a pair of straight leg denim jeans works really well too when the fit is otherwise relaxed and the colour leans more towards the light end of the spectrum. Besides, light blue denim is super nice especially now that we're entering the spring / summer season. 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig