28 July 2014

Australia Diaries: Week 1 - Meekatharra

Aika aloittaa Australia-postaukset ja tässä tulee ensimmäinen! Lähdin siis kahden pikkuveljeni kanssa Australian länsirannikolle kolmeksi viikoksi vierailemaan äitimme serkun luona.  Ensimmäinen viikko oltiin äidin serkun mukana koulussa, jossa hän on opettajana ja autoimme siellä parhaan kykymme mukaan ja kaksi viikkoa käytimme Länsi-Australian kiertelyyn. Itse olin osan tuosta kouluviikosta myös pienten 1.-2. luokkalaisten apuna, mikä osoittautui ihan mielettömän kivaksi kokemukseksi. Koulussa ja Meekatharran kaupungissa yleisestikin suurin osa ihmisistä on aboriginaaleja. joten päästiin näkemään aboriginaalien elämää ihan läheltä. Se elämä ei muuten ole mitään ruusuilla tanssimista ja ihmisten kohtalot ovat usein todella surullisia. 

_7028244

Yhtenä iltapäivänä tehtiin yläkoulun oppilaiden kanssa retki Granitseille. Granitsit ovat valtavia kivimuodostelmia hieman kaupungin ulkopuolella, joita ympäröi silmänkantamattomiin ulottuva punainen hiekka ja pensaskasvillisuus (joita kyllä molempia riittää Meekatharrassa muutenkin:D). Hieman jouduin pelkäämään kameran ja itseni puolesta siellä kivillä kiipeillessäni, mutta onneksi mitään ei sattunut. Grillailtiin yhdessä lounasta kaikille, kiipeiltiin, istuskeltiin ja juteltiin yhdessä ja aika pian koittikin aika hypätä bussiin ja suunnata takaisin koululle. Tuolla monet oppilaat tulevat kouluun koulubussilla, mutta sillä ei olekaan erillistä kuljettajaa vaan opettajat ja nuorisotyöntekijät ajavat bussilla lapsia kotoa kouluun ja takaisin.  

_7028261
_7028272
_7028269

Parina iltapäivänä vietettiin aikaa paikallisella nuorisotalolla, jossa äidin serkku myös työskentelee. Nuorisotalolla on parina iltapäivänä viikossa tyttöjen "tanssikerho" ja tanssia harrastava pikkuveljeni pitikin tytöille yhden tunnin heti alkuviikosta. Olin itsekin pitkästä aikaa tanssimassa ja voi vitsi, en muistanutkaan kuinka kivaa se on! Pieni tanssi-ikävä iski kyllä päälle kun yhdessä tyttöjen kanssa tanssittiin Beyoncen tahtiin. 
Yksi aamupäivä käytettiin koulussa korvapuustien leipomiseen ja koko touhu sujui ihan käsittämättömän hyvin, vaikka reseptien käännösvastuu olikin meillä. Homma meni siis suunnilleen niin, että me luettiin ohjetta suomeksi, käännettiin se englanniksi ja kerrottiin oppilaille mitä piti missäkin vaiheessa tehdä. Jotenkin olin kuvitellut että toi leipominen olisi vieraalla kielellä paljon vaikeampaa, mutta ihan kunnollisia korvapuusteja me kuitenkin saatiin aikaiseksi! 

_7028308
_7038370

Loppuviikosta käytiin ihailemassa ihan älyttömän kaunista auringonlaskua Meekatharran näköalapaikalta. Aluksi ihmettelin kun aurinko laski joka päivä jo puoli kuuden aikaan, kunnes tajusin että laskeehan se meilläkin talvella todella aikaisin. Jotenkin oli vaikea käsittää että tuolla elettiin talvea kun lämpömittari näytti joka päivä suunnilleen 20 astetta. 

P7048391
P7048381
P7048385
P7048386
P7048412

Lauantai oli meidän viimeinen päivä Meekassa, ja se kului aikalailla siivoillessa ja tavaroita sekä autoa pakkaillessa. Ehdittiin me kuitenkin käydä urheilukentällä potkimassa australialaista jalkapalloa, jonka yksi koulun opettaja antoi meidän mukaan. Mäkin innostuin potkimaan tota soikeaa palloa, vaikka oonkin todella huono kaikissa pallopeleissä. Mun silmään australialainen jalkapallo (sekä peli, että se itse pallo) näyttää ihan amerikkalaiselta jalkapallolta mutta todellisuudessa ne ovat kuulemma kaksi täysin eri asiaa. No, onneksi mun ei ehkä tarvitse olla niin perillä näistä :D

_7058430
_7058444

Sellainen oli siis meidän ensimmäinen viikko Ausseissa.  Sunnuntaina auto starttasi klo 4.30 aamulla, sillä meillä oli ajettavana 1500 kilometriä Broomeen. Ausseissa ne välimatkat on ihan käsittämättömiä ja mun ajan- ja matkantaju jotenkin hämärtyi tuolla täysin. Jos joku olisi ennen reissua sanonut mulle että ajettavaa on jäljellä kolme tuntia olisin ollut kauhuissani, mutta tuolla se oli enemmänkin niin että matkaa on jäljellä enää kolme tuntia. Noiden kolmen viikon aikana kilometrejä kertyikin auton mittariin noin 5200, joten autossa tuli kyllä istuttua ihan tarpeeksi :D 
SHARE:

11 comments

 1. Ooh upealta näyttää tuo matka :-) Vitsi kun itsekin haluaisin käymään Ausseissa! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika upee se kyllä olikin :) Jos vaan koskaan tulee tilaisuus päästä ni mee ihmeessä! Toisaalta mä en osaa idästä sanoa mitään, mutta eiköhän sekin oo ihan mahtava!

   Delete
 2. Wow! Amazing photos!
  Have a nice day, dear :)

  ReplyDelete
 3. Ootko tilannu lähipäiviä tuolta miniintheboxista? ja ootko käyttäny sitä retroluuria minkä tilasit sieltä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. lähipäivinä*

   Delete
  2. En oo sen yhden kerran jälkeen tilannut kertaakaan. Ja retroluurin käyöttkin on jäänyt aika vähäiselle... :D

   Delete
 4. ur blog is so cute :)

  http://iamaleena.blogspot.com.au/

  ReplyDelete
 5. Siis wau, kuulostaa aivan mahtavalta kokemukselta! :)

  ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig