29 August 2015

Don't just dream

don'tjustdream

Kööpenhaminassa kävellessäni vastaan tuli nainen, jolla oli paidassaan ehkä maailman yksinkertaisin teksti, mutta teksti todella puhutteli minua. Paidassa luki "Don't just dream". Jotenkin tuo pieni tekstinpätkä osui ja upposi muhun todella kovaa! Mulla on aina ollut unelmia, joskus pienempiä ja joskus suurempia ja joskus unelmat ovat muuttuneet viikon välein. Mutta ei ole kauaakaan siitä, kun vain tyydyin nimenomaan pelkkään unelmoimiseen, enkä tehnyt mitään unelmieni saavuttamiseksi. Nyt olen kuitenkin ymmärtänyt sen, että jos jotain haluaa, pitää olla valmis tekemään lujasti töitä sen eteen. Eikä kaikki tietenkään tapahdu yhdessä yössä, vaan unelmien saavuttaminen vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä, joskus pitkäänkin. Niinpä mä olen alkanut pikku hiljaa tavoittelemaan unelmiani ja työskentelemään niiden eteen. Mulla oli myös pitkään kausi, jolloin häpesin unelmiani ja tavoitteitani, enkä kehdannut kertoa niistä oikeastaan kenellekään. Ajattelin, että muut pitäisivät haaveitani tyhminä, eivätkä ymmärtäisi kuinka tärkeitä ne minulle ovat. Nyt olen kuitenkin pääsemässä tuostakin ajattelutavasta eroon ja uskallan puhua unelmistani avoimemmin. Sitä paitsi, kun haaveistaan uskaltaa kertoa, saa mitä todennäköisemmin tukea ja apua niiden saavuttamiseen. Eikä sillä ole väliä, ovatko unelmat suuria vai pieniä, kaikki ovat kuitenkin saavutettavissa. Joku haaveilee siitä, että jaksaisi aamulla herätä hieman aiemmin, toisen unelmana taas on puoliso, omakotitalo, kaksi lasta ja koira. Mielestäni kenenkään ei kuitenkaan pitäisi hävetä unelmiaan! Nehän nimenomaan ovat niitä asioita, jotka saavat jaksamaan arjen keskellä. Unelmat ja niiden tavoittelu tuovat elämään mielekkyyttä ja unelman käyminen toteen on ehkäpä yksi parhaimmista fiiliksistä ikinä! Toki matkan varrella tulee varmasti kompastuskiviä ja haasteita, mutta niiden ei saa antaa lannistaa. Kun pitää unelman kirkkaana mielessä, on vaikeuksistakin helpompi puskea läpi. Väitän, että yksikään onnistuminen ei ole tapahtunut helposti, vaan onnistumisen takana on paljon työtä, ehkä verta, hikeä ja kyyneleitäkin. Itse koen myös, että unelmien tavoittelu on tuonut enemmän itsevarmuutta elämääni. Kun tiedän, että teen oikeasti jotain unelmani toteuttamisen eteen, kuljen pää pystymmässä, enkä tyydy vain ajattelemaan, että voi kunpa ja jospa ja ehkä joskus ja toivottavasti. 

Olen siis hiljattain oppinut kaksi asiaa unelmista:
1. Niiden eteen on oltava valmis tekemään töitä
2. Niitä ei tule missään tilanteessa hävetä

// When I was walking through the streets of Copenhagen I met a woman, who had maybe the most simple text on her shirt, but that text really spoke to me. It said "Don't just dream". Somehow that short and sweet text really hit me! I've always had dreams, sometimes bigger and sometimes smaller, and sometimes my dreams have changed in a weeks time. But it wasn't long ago when I just dreamt and did absolutely nothing to achieve my dreams. Now I've understood that if you want something you have to be ready to work hard for it. And of course nothing happens overnight, achieving your dreams takes time and patience, sometimes for a really long time. So little by little I have started to pursue my dreams and work for them. I also had a long period in my life when I felt ashamed of my dreams and goals and didn't tell basically anyone about them. I thought that other people would consider my dreams stupid and wouldn't understand how important they are to me. But now I'm slowly starting to get rid of that way of thinking and I have the courage to talk about my dreams more openly. Besides, when you tell people about your dreams it's more likely to get support and help for achieving them. And it doesn't matter if your dreams are big or small, every single one is achievable. One hopes to learn to wake up earlier in the morning while the other dreams about a partner, house, two kids and a dog. But in my opinion nobody should feel ashamed of their dreams! Those are the things that help us get through our hectic days. Dreams and the achieving of them bring more content to your life and it's one of the best feelings ever when a dream becomes reality! Of course there will be obstacles and challenges along the way, but you can't let them get you down. When you have your dream clearly in your mind it's easier to push through the hard times. And I allege that there isn't a success that has happened easily. There is a lot of work behind succeeding, maybe even some blood, sweat and tears. I personally feel that I'm more confident when I pursue my dreams as I know that I'm actually doing something for my dreams. I walk with my head held higher and I don't settle with just thinking if only and maybe and perhaps sometime and hopefully. 

So recently I've learned two things about dreams:
1. You have to be ready to work hard for them
2. You should never be ashamed of them

SHARE:

8 comments

 1. Tämä postaus on aivan inspiroiva. Rupesin miettimään minun haaveita, ja niitä on niin monia. <3 Kiitos paljon sinun inspiroivasta tekstistäsi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla että postaus inspiroi! <3

   Delete
 2. I recognize myself on this post now I am going to make every effort in order that my dreams come true and I will not give up. Thank you for this post ! It made my day :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I'm glad to hear! Let's all work towards our dreams and never give up! :)

   Delete
 3. Tää on niin totta ja ite oon vihdoin tänä syksynä kans alkanut tehdä töitä unelmani, eli blogini eteen! :> Rakastan kaikkia inspiroivia quoteja :)

  Picture Me

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, älä luovuta! <3 Ja inspiroivat quotit on kyllä parhaita!

   Delete
 4. Ihanan inspiroiva lausahdus tosiaan! :> Toihan on aivan totta. Harva unelma toteutuu vain istumalla paikallaan ja odottamalla.

  ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig