14 January 2016

Studying at Helsinki Design School

helsinki-design-school-muotimarkkinointi

Koska tällä viikolla on taas pitkästä aikaa tiedossa kouluviikonloppu, eli huomenna ja lauantaina vietän seitsemän tuntia koulunpenkkiä kuluttaen, ajattelin että voisin kertoa näistä mun opinnoista vähän enemmän täälläkin.

Viime elokuusta lähtien olen siis opiskellut muotimarkkinointia Helsinki Design Schoolissa. Koulutus on vaan noin vuoden mittainen, eli suurin piirtein puolessa välissä mennään. Opintopäiviä meillä on aina kaksi kuukaudessa, peräkkäisinä perjantaina ja lauantaina klo 9-16. Koulutukset on siis suunniteltu niin, että jokainen pystyy samalla käymään töissä tai opiskelemaan jossakin muualla aikalailla täyspäiväisesti. Siitä tuleekin mun mielestä koulun ehkä ainoa miinus: asia on nimittäin niin mielenkiintoista, että sitä jaksaisi ja haluaisi opiskella vaikka joka päivä!

As I have a school weekend again this week, so I'll be spending 7 hours at school tomorrow and on Saturday, I thought that I could tell a bit more about my studies here as well. 

Since last August I've been studying fashion marketing at Helsinki Design School. It's a one year education program, so right now we're about halfway through our studies. We have two proper school days a month, subsequent Friday and Saturday from 9am to 4pm. The study programs are planned in a way that makes it possible to work or study somewhere else at the same time pretty much full time. And in my opinion that is the only downside of the school, as the subject is so interesting that I could and would want to study it almost every day!

helsinki-design-school-fashion-marketinghelsinki-design-school-muotimarkkinointi-tutkinto-kokemuksia

Jokaisena opintopäivänä käsitellään aina yhtä tiettyä aihealuetta. Syksyn aikana opiskeltiin muun muassa trendejä ja niiden analysointia, sisäänostamista ja PR:ää. Kevätlukukaudella taas on luvassa lisää sisäänostamista, brändäämistä ja näytösasiaa, sekä muita muodin kaupalliseen puoleen liittyviä aiheita. Opettajina meillä on suomalaisia alan ammattilaisia, jotka osaavat kertoa asiat selkeästi, mutta kuitenkin mielenkiintoisesti. Kaikilla opettajilla riittää myös hauskoja esimerkkejä ja tarinoita ihan käytännön elämästä, minkä vuoksi heitä kuunteleekin mielellään. Suurin osa opetuksesta tapahtuu luokkatilassa luentomaisesti, mutta muutamia vierailujakin ollaan tehty. Jokaisena opintopäivänä saadaan etätehtävä, joka palautetaan seuraavan kuun opintopäiville. Ainakin tähän asti tehtävät on olleet todella vaihtelevia, jotkut ovat sujuneet ilman suurempia ponnisteluja, mutta joidenkin kanssa on kyllä saanut ihan oikeasti käyttää päätään ja tehdä töitä.

We go through one specific area of studies in one school day. In the Autumn we studied for example trends and how to analyse them, buying and PR. During spring semester we'll cover more buying, branding and fashion shows with many other subjects that relate to the commercial side of fashion. The teachers are Finnish professionals on the fashion field who know how to teach clearly but also how to keep thing interesting. All the teachers have funny examples and stories to tell about the real world too, which makes me listen to them gladly. Most of the teaching takes place in the class room, kind of like listening to a lecture, but we've also done some visits. We get an assignment on every school day and hand them in next month. At least so far the assignments have been varying. Some have been easy to do without putting too much effort into them, while others I've really had to use my head and do a lot of work with. 

helsinki-design-school-fashion-marketing-muotimarkkinointihelsinki-design-school-muotimarkkinointi-fashion-marketing

Helsinki Design Schooliin hakeminen oli kyllä varmasti yksi mun viime vuoden parhaimmista päätöksistä, sillä nää opinnot on kyllä ehdottomasti auttaneet mua hahmottamaan, mitä tulevaisuudelta haluan ja antaneet lisäboostia omien unelmien tavoittelemiseen. Voin siis ehdottomasti suositella hakemista kaikille, jotka sitä vähänkään miettivät! 

EDIT: Tästä Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinointi-kurssista on myös ollut paljon apua ja hyötyä nyt kun opiskelen International Fashion Branding -tutkintoa yliopistossa Glasgow'ssa. Yliopisto-opinnoista puolestaan löytyy juttua täältä ja täältä

Applying to Helsinki Design School must have been one of the best decisions I made last year. These studies have definitely helped me to figure out what I want from the future and given me an extra boost for pursuing my dreams. I really recommend applying to everyone, who even slightly thinks about it!

EDIT: This Fashion Marketing course in Helsinki Design School has also been really helpful and useful now that I'm studying International Fashion Branding at university in Glasgow. You can read about my uni studies here and here

Find Me:
SHARE:

14 comments

 1. Hmm kuulostaa aika kivalta tuo koulu! Saako sieltä valmistuttuaan jotkut paperit johonkin ammattiin vai miten? :) Ja onko sinne haku milloin? :D Oon nimittäin nyt parina vuotena jo hakenut tuloksetta vaatesuunnittelu linjalle joten tuokin koulutus kuulostaa aika mielenkiintoiselta vaihtoehdolta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei sieltä mitään virallista tutkintoa saa, mutta hyvää pohjaa ja kokemusta tulevaisuutta ajatellen, mikä ainakin itselleni oli syy hakea :) Tuolla on myös monia muita linjoja, muun muassa juuri muotisuunnittelu, ja hakuaika vielä tän kevään aikana alkaville kursseille on itse asiassa just nyt :D

   Delete
 2. Good luck with you studies! Sounds like a really interesting topic you are very excited about, hope you keep finding inspiration to write this gorgeous blog!

  love,
  Margot

  http://www.aheartyhome.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Margot! I definitely feel like this topic is 'my thing' and I'm so excited about everything haha :D And I'm definitely not planning to quit blogging anytime soon, I enjoy this so much :) xx

   Delete
 3. Muakin alko houkuttelemaan toi koulu, mutta tiiätkö kun nyt tulee ne ensikertalaiskiintiöt niin viekö toi koulutus sitä ensikertalaisen statusta, jos se on vaan tollanen vuoden kestävä?

  Sulla on muuten aivan ihana blogi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En kyllä usko että vie, kun tää ei anna mitään suoraa tutkintoa tai linkity esim. opetusministeriöön tms :) Kiitos paljon! xx

   Delete
 4. kiva postaus :) mä kans tykkään kauheesti siitä koulusta ja oisinki itse hakenu, mut ku mä olen sellainen nörtti ja rakastan opiskelua! niin haluun nimenomaan istua 9-15 koulussa ja tehdä tehtäviä yms.. tää on siis se ainoa syy miksen hakenu sinne.. ku mielestäni ei voi oikein mitään oppia jos käy vain pari kertaa kuukaudessa koulussa.. yhtä hyvin voin kotona lukea muotiin liittyviä kirjoja :D mut se on totta, että sieltä sit saa juuri sitä tuntemusta ja kokemusta, jota ei saa kirjoista.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärrän kyllä tonkin pointin! Mutta kyllä itse ainakin koen oppivani tuolla ihan hyvin, erityisesti niiden etätehtävien ja niistä saadun palautteen kautta oppii paljon, varsinkin niitä juttuja missä pitää vielä parantaa :)

   Delete
 5. Voi miten ihana kuulla :) Itse sain myös opiskelupaikan kyseisestä koulusta ja ensi perjantaina olisi ensimmäinen koulupäivä. Olen haaveillutjonkin aikaa tuonne kouluun ja päätin sitten hakea ja niin onnisti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnea, oon kyllä varma että tuut tykkäämään! :) Mullakin on itse asiassa nyt perjantaina koulupäivä :)

   Delete
 6. Hei, itse olen miettinyt tätä sisustussuunittelijapuolta koulussa ja kysyisinkin, että kävitkö tämän ohessa missään töissä tai koulussa esim. kun itselläni on työsopimus jo tehty ja töissä kaupan kassalla, joten kuinka tämä mielestäsi sopisi aikatauluihini, veivätkö "kotitehtävät" paljon aikaa noiden viikonloppujen pe-la lisäksi? :) Kiitos jo tuhannesti vastauksestasi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin töissä suurimman osan vuodesta, aluksi itse asiassa vieä aika paljonkin! En usko että kassalla työskentely mitenkään vaikeuttaisi opiskelua, tehtävät saa helposti tehtyä siinä kuukaudessa vaikka tietty jotkin tehtävät vaatii enemmän työtä kuin toiset :) Monet oppilaat käy ihan kokopäivätöissäkin, eli kunhan vaan muistaa pyytää ne koulupäivät vapaaksi niin ei pitäisi olla minkäänlaista ongelmaa :) Tsemppiä opintoihin jos päätät hakea, sisustussuunnitelijalinjakin on varmasti mielenkiintoinen! xx

   Delete
  2. Ihanaa, kiitos vastauksestasi -ja vieläpä näin nopeaa wau!! Tämä helpotti kummasti ja aina on kivempi, että saa kommentteja ihan itse kurssin käyneeltä :) Kiitos vielä! :)

   Delete
  3. Haha eipä mitään, ilo olla avuksi! :) xx

   Delete

Blogger Template Created by pipdig