2 November 2017

Autumn Wardrobe Staple: Jumper Dress

jumper-dress-autumn-outfit

Kaikki neulottu kuuluu ehdottomasti syksyyn siinä missä kotona hyggeily ja lämpimät juomatkin. Neuleet on varmasti yksiä mun ihan lempparivaatteista, ja ehkä just siksi tykkäänkin syysmuodista ja syyspukeutumisesta niin paljon. Vaikka neuleet onkin aina olleet aika hyvin edustettuina mun vaatekaapissa, on siellä kuitenkin jo pitkään ollut kivan, rennon ja mukavan neulemekon mentävä aukko. Se aukko täyttyi kuitenkin tämän kamelinvärisen neulemekkolöydön myötä, ja tästä onkin hetkessä tullut yksi mun syysvaatekaapin lemppareita. Tän mekko-ostoksen takana on myös sellainen fun fact, että tää on ihan oikeasti ostettu erästä kurssitehtävää varten. Se tunne kun on vaan ihan pakko mennä shoppailemaan akateemisia tarkoituksia varten ;)

Knitwear belongs to autumn just like getting hygge at home and warm drinks. Knitted jumpers are hands down some of my favourite pieces of clothing, and maybe that's why autumn fashion holds a special place in my heart. Although knitwear has always been well represented in my wardrobe, there's been an empty space for a nice, casual and comfy jumper dress. That was until I found this beauty of a jumper dress, and this has very quickly become one of my autumn wardrobe favourites. There's also a fun fact behind this jumper dress purchase, as I actually bought this for one of my assessment in university. The feeling when you just have to go to shopping because it's for academic purposes ;)
jumper-dress-outfit how-to-wear-jumper-dress primark-jumper-dress

Primark jumper dress // Cubus coat // Kiomi backpack (Zalando) // Vagabond shoes

Neulemekko on tosiaan ihan loistava syysvaate, varsinkin sellaisina päivinä kun ulkona ei ole vielä aivan hyytävän kylmä. Se on mukava päällä eli sopii pidemmäksikin päiväksi yliopistolla tai töissä kun mikään kiristävä tai puristava ei tule kuulonkaan. Mukavuudestaan huolimatta neulemekko kuitenkin myös näyttää hyvältä, mietityltä ja trendikkäältä. Ja kuten kaikkien mekkojen kanssa, siinä on jo ylä- ja ala-osa samassa eli aamulla unenpöpperössä ei tarvitse koittaa päättää mitkä housut sopisi minkä paidan kanssa. Ja niinä päivinä kun farkut kutsuu enemmän, niin ainakin tämän kyseisen yksilön helman voi sujauttaa rennosti farkkujen sisään, jolloin neulemekko muuntuu nopeasti neulepaidaksi ja vaatteelle saa taas enemmän käyttökertoja. Monikäyttöisyys on aina plussaa!

A jumper dress truly is amazing for autumn, especially on the days when the temperatures outside aren't super low. It's really comfortable to wear so it'll take you through even a bit longer day at uni or work when you can't even stand the thought of wearing something tight. But despite it's comfort a jumper dress also looks good, put-together and trendy. And as with all dresses, it combines top and bottom so there's no need to try to figure out what top would go with which bottom when you still feel a bit sleepy in the morning. And on those days that you feel like wearing jeans, just tuck the hem inside the jeans and you'll have a regular jumper. Multi-use function is always a plus in my opinion!
jumper-dress-outfit-inspiration
Shop the Look


jumper-dress-autumn-outfit-inspiration
Photography by Maria A., editing by me

Joko teidän vaatekaapista löytyy neulemekko?

Do you already have a jumper dress in your autumn wardrobe?

Find Me:
Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube, theblogjungle

Postaus sisältää affiliate-linkkejä // This post contains affiliate links
SHARE:

2 comments

 1. Jumper dresses + over the knees boots are a perfect match in my head but on me they just don't look right :\ uff

  Caterina | caterinasosso.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. I love the look of them together! Still haven't tried it myself though, but definitely need to :) xx

   Delete

Blogger Template Created by pipdig