10 September 2018

Women, It's Time to Ditch the Impostor Syndrome

impostor-syndrome-women-in-business

Viime viikolla olin kuuntelemassa superinspiroivaa ja motivoivaa Royal Bank of Scotlandin järjestämää 100 Women -paneelikeskustelua, jossa todelliset girlboss-naiset keskustelivat erilaisista bisnes-maailmaa ja erityisesti naisia bisnes-maailmassa koskevista asioista. Paneelissa istui muun muassa huippu Emma Gannon ja Glasgow'n naisyrittäjiä puolestaan edusti nettikukkakauppa Mud Urban Flowersin perustaja Chloe ja ravintola-/viihdealan yritys Rusk & Ruskin Louise. Yhtenä keskustelujen kantavana teemana oli ns. huijarisyndrooma, eli ajatus siitä että omat saavutukset ja menestys ovat silkkaa hyvää tuuria ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemista. Syndrooma, joka valitettavasti tuntuu vaivaavan ihan erityisesti naisia.

Last week I was listening to the super inspiring Royal Bank of Scotland 100 Women panel discussion that had all kinds of true girl bosses discussing all things business and especially women in business. Sitting on the panel there were e.g. the amazing Emma Gannon and Glasgow was represented by Chloe from Mud Urban Flowers, and Louise who is the female Rusk of the hospitality company Rusk & Rusk. One of the topics discussed was impostor syndrome, the idea of how one's achievements and success is down to luck and being at the right place at the right time. A syndrome that unfortunately women are experiencing more than men. 

minimal-monochrome-outfit-fashion-bloggerfashion-blogger-autumn-outfit-culottes-leather-jacket-leopard-print

Huijarisyndrooma ei ole missään nimessä vieras käsite minullekaan, vaan tunnistan kuvauksesta itseni ihan täysin. Itse asiassa huijarisyndrooma nosti päätään ihan vasta hiljattain, sillä laitoin kesätyöni täysin onnen ja hyvän tuurin piikkiin. Pitkin kevättä toistelin itselleni ja muille "ihan uskomatonta, ei tällaista tapahdu minulle, tämä on liian hyvää ollakseen totta". Oli tosiaan vaikea uskoa, että nappasin itselleni Glasgow'sta käsin oman alan kesätyöpaikan Suomesta.

The impostor syndrome is by no means stranger to me either and I can 100% recognise some of the traits in myself. It was actually not that long ago when impostor syndrome made an appearance in my life, as I put the getting of my summer job purely down to fortune and good luck. Throughout the spring I told myself and people close to me how "I couldn't believe it, this kind of thing doesn't happen to me, this is too good to be true". It was certainly difficult to believe and digest the fact that I had managed to score myself a fashion related summer job in Finland all the way from Glasgow. 

fashion-blogger-autumn-outfit-inspiration-impostor-syndrome-women-business

Olen joskus lukenut, että töitä hakiessa miehet laittavat hakemuksen menemään kiinnostavan oloiseen paikkaan jos suurin osa hakijalta vaadituista kriteereistä täytyy, kun taas nainen ei laita hakemusta jos yksikin kriteereistä puuttuu. Miksi meidän naisten on niin vaikea uskoa ja luottaa itseemme ja kykyihimme? Naiset ovat ihan yhtä päteviä, osaavia, koulutettuja ja erilaisiin tehtäviin sopivia kuin miehetkin! Kyllä, bisnes-maailma on perinteisesti ollut man's world, ja huippuyritysten johtoasemissa on edelleen huomattavasti suurempi osa miehiä kuin naisia, mutta eikö juuri siitä syystä meidän naisten olisi aika alkaa uskoa itseemme ja kykyihimme että tuohon sukupuolijakaumaan saataisiin muutosta? Nyt eletään jo kuitenkin vuotta 2018, teknologian kehitys on huimaa, sirkoista on tullut melkeinpä ihmisen perusravintoa ja netin, sosiaalisen median ja lentokoneiden ansiosta maailma on pienempi kuin koskaan aiemmin, mutta miksi silti tässä asiassa on vielä niin paljon parantamisen varaa?

I once read somewhere that when coming across with an interesting job advert men send in their applications if they match most of the required criteria, whereas women shy away from applying if there's even one point that doesn't apply to them. Why is it so difficult for us women to believe and trust ourselves and our abilities? Us women are just as capable, competent, educated and suitable for the positions as men are! Yes, business world used to be a man's world, and still do this day the vast majority of the higher positions in big companies are held by men, but isn't that exactly the reason for us to start trusting ourselves and our competencies in order to make something shift in that gender balance? It's 2018, technology is advancing at a rapid rate, people are eating crickets as part of a balanced diet, and thanks to the Internet, social media and airplanes the world is smaller than ever before. So how can it be that there's still so much to do when it comes to women in business? 

business-women-impostor-syndrome-fashion-blogger-autumn-outfit-inspiration
Zara culottes // ONLY leather jacket // ASOS t-shirt // Second hand scarf // Ecco shoes (gifted)

Shop the Look


ecco-leather-shoes-autumn-2018-fashion-bloggertorikorttelit-helsinki-finland

Minkäänlaista muutosta tai parannusta ei tietenkään voi tapahtua, ellei me naiset aleta oikeasti uskomaan ja luottamaan itseemme ja osaamiseemme. Sille on syynsä että sinä (ja minä) sait sen huippuduunin tai unelmien opiskelupaikan. Sille on syynsä että menestyt työelämässä, yritykselläsi pyyhkii hyvin, tai saat hyviä arvosanoja. Ja se syy piilee vain ja ainoastaan omissa taidoissasi, osaamisessasi, kyvyissäsi ja pätevyydessäsi. On aika alkaa näkemään se itsekin ♥︎

However, no change is going to happen if we women don't start to actually trust ourselves and our skills and competencies. There's a reason you (and I) got that job or the place on that dream uni/college course of yours. There's a reason you're succeeding at work, your business is doing well, or you're getting good marks. And that reason lies solely in your skills, talents, capabilities and competencies. It's time to start seeing it yourself too ♥︎

minimal-monochrome-outfit-fashion-blogger-autumn-2018-trends
Photography by: Eetu K

Mä otan nyt omaksi haasteekseni ja tavoitteekseni työskennellä sen eteen että luotan omaan itseeni ja osaamiseeni. Otatko sä haasteen vastaan?

I'm taking it as my challenge to get rid of the impostor syndrome and start believing in myself and my skills. Are you accepting the challenge?

Find Me:
Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube, theblogjungle
Postaus sisältää affiliate-linkkejä // This post contains affiliate links
SHARE:

4 comments

 1. Hei tosi fiksuja ajatuksia ja hienoa, että nostat nämä esille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jenni, ihan mahtavaa kuulla! Tää aihe vaan osui ja upposi niin että oli pakko jakaa ajatuksia, ja toivottavasti myös inspiraatiota, eteenpäin! ♥︎

   Delete
 2. niin tuttu tunne haha... varsinkin nyt uuden työpaikan myötä, tuntuu että oon jotenkin huijaamalla saanut sen paikan ja en oikeasti ole ollenkaan pätevä/tiedä yhtään mitään niistä asioista joiden kanssa työskentelen. Vaikka todellisuudessa tää paikka on just mun koulutusta vastaava ja tiedän että sain tän paikan mun taitojen perusteella XD Ihan hullua, että sitä on niin epäilevä itseään kohtaan! Ja huomasin just töitä hakiessa ton, että jos multa puuttuu joku yksi vaatimus tai taito mikä mainitaan siinä hakemuksessa oon heti että ihan turha tätä paikkaa hakea....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on kyllä niin tuttu tunne ja tilanne! Mutta sä oot nimenomaan saanut sen paikan koska sä oot oikea henkilö siihen ja sulla on ne tarvittavat tiedot ja taidot, eli nyt vaan alat uskomaan siihen itsekin ;) Niin ja onnea uuden työn johdosta, ja tsemppiä myös! ♥︎

   Delete

Blogger Template Created by pipdig