23 January 2019

7 Tips to Help Beat the Winter Blues

Puhuin maanantaina Insta Storyssani Blue Monday:sta, ja kuinka se on mun mielestä vähän outo konsepti siinä mielessä että huono fiilis laitetaan vain yhden tietyn päivän piikkiin. Blue Monday on siis Briteissä tunnettu vuoden 'synkimpänä' ja 'masentavimpana' päivänä, ja vaikka mun mielestä onkin hyvä että tällaisilla päivillä voidaan muun muassa korostaa itsestään huolehtimisen ja mielenterveysongelmista puhumisen tärkeyttä, niin muuten oon sitä mieltä että varmasti monesti ainakin Blue Mondayn huono fiilis johtuu nimenomaan siitä että tietää päivän olevan se vuoden kurjin ja jo alitajuntaisesti valmistautuu siihen että päivästä on pakko tulla tosi surkea.

On Monday, I talked about the Blue Monday concept on my Instagram Stories, and how I think it's a bit of a weird one in the sense that the blue mood of that day is being put down to it being Blue Monday. And although I do think it's great that Blue Monday is also used as a way to create and raise awareness around the importance of self care and talking about mental health, other than that my opinion is that because you know Blue Monday is coming / on that day, you subconsciously prepare yourself to feel down when it arrives.

How to beat the winter blues

Oon kuitenkin itsekin sitä mieltä, että yleisesti ottaen tammikuu ja talviaika yleisestikin voi olla henkisesti vähän haastavampaa kuin kesäsesonki kun joulu on takanapäin ja kevät vasta tuloillaan. Myönnän itsekin, että tammi- ja helmikuussa on tehtävä vähän enemmän töitä sen eteen että yleinen fiilis ja mieliala pysyy hyvänä ja että self care -jutuille on näin alkuvuodesta enemmän tarvetta kuin muina vuodenaikoina. Tässä postauksessa tuleekin siis teille jakoon muutamia juttuja, joilla itse yritän pitää hyvää mieltä ja positiivista asennetta yllä vuoden ensimmäisinä viikkoina.

However, personally I do agree with the opinion that January and the winter time in general is a bit more mentally challenging than the summer season with Christmas and all the festivities being gone and spring only slowly making its way in. I admit that in January and February I do have to work a little bit harder to keep up the positive feeling and mindset, and that you probably are in a need of a bit more self care during winter than during other seasons. And so in this post I'm sharing a few tips on how I'm trying to keep up the positive vibes in my own life at the start of the year. 

fashion blogger white and grey winter outfit

1. Tee suunnitelmia. Olipa se sitten sille päivälle, viikolle, kuukaudelle tai pidemmän ajan päähän, tee kivoja suunnitelmia joita odottaa ja joista innostua.

2. Varaa aikaa sosiaalisuudelle. Ihmisten tapaaminen, ystävien kanssa keskustelu ja ajatusten ja kuulumisten vaihto saa ainakin oman fiilikseni paljon paremmaksi ja inspiroituneemmaksi.

3. Varaa aikaa itsellesi. Välillä kuitenkin tarvitaan myös niitä hetkiä yksin, kun voi laittaa kasvonaamion vaikuttamaan ja laittaa Netflixistä jonkun kivan sarjan tai leffan pyörimään. (P.S. Netflix-suosituksia otetaan vastaan!)

4. Pysy lämpimänä. Tän pitäisi olla ihan itsestään selvää mutta ai vitsi kun lämpimänä pysyminen onkin usein helpommin sanottu kuin tehty. Fakta on kuitenkin se, että palellessa ei ainakaan pysty olemaan hyvällä fiiliksellä, eli lämpimiä kerroksia päälle vain!

1. Make plans. Whether that's for that day, the week, the month or further down the line, make some nice plans to look forward to and get you excited.

2. Schedule in social time. Meeting people, having conversations with friends, and exchanging thoughts and ideas is something that makes me a whole lot more inspired and motivated. 


3. Schedule in me-time. But sometimes you also need some alone time, when you can put on a face mask and watch some Netflix just enjoying your own company. (P.S. Send your best Netflix recommendations my way!)


4. Stay warm. This should go without saying, but why oh why is it sometimes so difficult to wrap up warmly enough. The fact is, however, that if you're shivering with cold, there's not a chance that you're going to be in a happy mood. 


beating the winter blues and a white and grey winter outfit

Vero Moda coat // Samuji jumper (second hand) American Eagle Outfitters jeans // Primark shoes // KappAhl headband

Shop the Look

fashion blogger winter outfit inspiration

5. Kokeile uusia reseptejä. Talvella on ihan parasta kokeilla uusia ruokia ja poiketa reseptien kanssa niistä samoista vanhoista, oli ne sitten kuinka hyviä tahansa. Mä oon itse asiassa asettanut itselleni tavoitteeksi kokeilla vähintään yhtä uutta reseptiä joka kuukausi, ja oon tallentanut Pinterestiin reseptejä seuraavia kokeilukertoja varten. Testilistalla on ainakin vegaani mac'n'cheese ja haluan myös vihdoin kokeilla tehdä itse bliss ballseja.

6. Liiku. Kylmällä kelillä on välillä ihan supervaikeaa motivoida itsensä liikkeelle, mutta liikunnan jälkeen on aina ihan superhyvä fiilis. Eikä liikunnan tarvitse aina tarkoittaa hikitreeniä, myös kotijooga tai lyhytkin kävelylenkki toimii.

5. Try new recipes. Winter is the best time for some recipe experimentation and trying out new things, no matter how good the tried and testes dishes are. I'm such a creature of habit and have actually set myself a little goal / challenge to try at least one new recipe every month in 2019! Therefore I've been using Pinterest for inspiration again, and I've got at least vegan mac'n'cheese and some yummy bliss balls on my test list. 

6. Move your body. It can be super difficult to motivate yourself to move your body when it's cold outside, but you always feel a lot better after a workout. And workout doesn't have to mean an intense full on sweaty session but at-home yoga or even a short walk outside works just as well. 


how to beat the winter blues plus white and grey winter outfit
Photographed by: Anu L.


7. Hyväksy se. Vaikka kuinka toivoisi parempien aikojen, kevään, kesän ja lämmön jo tulevan, niin siitä ei vaan pääse yli eikä ympäri että talvi on täällä, tässä ja nyt. Ei siis kannata antaa talven kylmyyden ja pimeyden kiukuttaa, kun ei sille kuitenkaan itse mitään voi. Kyllä se kevät ja lopulta kesäkin sieltä vielä tulee, ennemmin tai myöhemmin.

7. Accept it. No matter how hard you wish for the better days, spring, summer and warmth to arrive already, there's no denying that winter is here and now. So try not to let the cold and darkness get to you, because there's nothing you can do about it really. Spring and summer will come, sooner or later. 

Laittakaa teidän talvesta selviytymisvinkit jakoon kommenteissa!

Share your best winter survival tips in the comments!

Find Me:
Postaus sisältää affiliate-linkkejä // This post contains affiliate links
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig