30 January 2019

Edinburgh Wellbeing Festival: Key Takeaways

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate) 

Jos seurasi mun touhuja Instagramin puolella (@pinnchie) viime viikonloppuna, niin tietääkin ehkä jo että vietin lauantain Edinburgh Wellbeing Festivaleilla. Päivä oli kokonaisuudessaan ihan mielettömän inspiroiva, eikä annettu pienen vesisateen tai pienien kompastuskivien latistaa tunnelmaa. Tapahtuman luennot ja paneelikeskustelut herätti paljon ajatuksia ja mieleen jäi monia pointteja niin liikuntaan, ravintoon, yleiseen hyvinvointiin kuin jopa bisnes-maailmaankin liittyen. Tässä niistä muutamia jakoon teillekin!

If you were following my shenanigans on Instagram (@pinnchie) last weekend, you might already know that I spent my Saturday at the Edinburgh Wellbeing Festival. The day was really an inspiring one, and we didn't let the rain or other little mishaps get us down. The talks and panels we listened to certainly evoked a lot of thoughts and I picked up good points relating to topics ranging from exercise to nutrition to general wellbeing and even business. Here are some of the key takeaways for you to read as well!


edinburgh-wellbeing-festival-sporty-athleisure-outfit

- Hyvinvointi on todella yksilöllistä. Se mikä toimii kaverille, äidille, naapurille tai suosikkijulkkikselle ei välttämättä toimi sinulle.
- Unen merkistystä kokonaishyvinvoinnille ei oikeasti voi korostaa liikaa.
- On tärkeää löytää juuri se liikuntamuoto josta nauttii itse eniten, sillä liikunnan ei pitäisi tuntua rangaistukselta ja sen jälkeen pitäisi jäädä hyvä fiilis.
- Oli ruokavaliosi minkälainen tahansa, voit kyllä saada kaikki tarvittavat ravintoaineet. On kuitenkin tilanteita joissa yksilötasolla erilaisten lisäravinteiden käyttö voi olla tarpeen. Mutta silloinkin ne ovat nimenomaan lisäravinteita, eivät oikean ravinnon korvaajia.
- Salilla ja urheilemassa muutenkin käydään oman itsen vuoksi, turha siis pelätä sinne menoa koska ei kukaan kiinnitä huomiota siihen mitä muut tekevät.
- Yksi ruoka- tai ravintoaine ei ole pahempi tai huonompi kuin toinen. Kyse on sopivasta tasapainosta ja kaikkia tarvitaan.

- Wellbeing is really individual. What works for your friend, mum, neighbour or favourite celebrity might not work for you.
- You honestly can't emphasise enough how important sleep is for your overall wellbeing.
- It's important to find the kind and form of exercise that you actually enjoy doing since exercising is not supposed to feel like a punishment and you should feel good after doing it.
- No matter your diet, you can get all the nutrients you need from the food you eat. However, there are instances when on an individual level it might be a good idea to take supplements. But even then, they are exactly that, supplements alongside real food, and not replacements.
- People go to the gym and workout because of themselves and to work on themselves, so there's no point to fear going to the gym or classes since everyone else is only paying attention to themselves rather than you. 
- One food group or nutrient isn't better or worse than another. It's about a good balance and all of them are needed. 

athleisure-style-outfit-at-edinburgh-wellbeing-festival


- Kaikki 'dieetit' on suunniteltu niin että ihminen syö vähemmän kaloreita. Yksi ei siis ole parempi, toimivampi tai periaatteeltaan erilainen kuin toinen.
- Lepopäivät ovat ihan yhtä tärkeitä kuin treenipäivätkin.
- Vasta hiljattain treenaamaan alkanut tarvitsee enemmän lepoa kuin jo pidempään treenannut.
- Alan ammattilaisistakin yksi voi sanoa yhtä ja toinen toista samaan aiheeseen liittyen.
- Koskaan ei voi tietää minkälaisia mahdollisuuksia ja tilasuuksia nurkan takana odottaa. Avoimella mielellä pääsee pitkääle!
- Jos ei ota riskiä ja luota omaan itseensä ja tekemiseen niin ei ainakaan onnistu.
- Oravannahkakauppa voi olla hyvä ja toimiva idea kahden nuoren yrityksen välillä.
- Pienillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus, ihan millä elämän osa-alueella tahansa.
- Elämäntilanteen muutokset on otettava huomioon myös hyvinvointiasioissa. Esimerkiksi raskausaikana sopiva ruokavalio ja liikunta näyttää ihan erilaiselta kuin synnytyksen jälkeen, saatika sitten vanhemmalla iällä.

- All 'diets' are designed in a way that a person ends up consuming less calories. Therefore one isn't necessarily better, more efficient, or ultimately any different than the other.
- Rest days are just as important as workout days.
- Someone who has only recently started exercising needs more rest days than someone who has been exercising for a longer time already. 
- Even within industry professionals, one can say something and the next something completely different and contradicting. 
- You can never know what kind of opportunities are around the corner. Having an open mind gets you far!
- If you don't take the risk and trust and believe in yourself you definitely won't succeed. 
- Bartering might be a good idea between two young businesses.
- Even tiny little changes can have a huge impact on every aspect of your life. 
- Changes in life situations have to be taken into account with wellbeing. For example, the diet and workout regime during pregnancy looks completely different than after giving birth, let alone later on in life. 

edinburgh-wellbeing-festival-athleisure-outfit-fashion-blogger

Gina Tricot bomber // ASOS top // Lululemon leggings // Nike shoes

Shop the Lookfashion-blogger-athleisure-outfit-edinburgh-wellbeing-festival
Photographed by: Anu L.

Tosiaan, päivä oli kokonaisuudessaan todella inspiroiva ja ihan jo Edinburghissa pitkästä aikaa pyörähtäminen antoi vähän uutta draivia. Edinburgh ja Glasgow on oikeasti todella erilaisia kaupunkeja ja molemmissa on ihan omat vibansa, joten Skotlannin pääkaupungissa käyminen kyllä aina piristää. Onneksi seuraava visiitti onkin jo kalenterissa, äitini ja siskoni nimittäin lentävät maaliskuun lopulla mun synttäriviikonlopuksi tänne ja koska lento laskeutuu nimenomaan Edinburghiin niin suunniteltiin käyvämme siellä synttäri-dinnerillä ja varata Edinburghista vielä hotellin yhdeksi yöksi. 

P.S. Kuvasin Edinburgh Wellbeing Festival -päivältä myös vlogia, joka on tulossa blogiin ja Youtuben puolelle vielä myöhemmin! Jos on muuten heittää mitään videotoiveita tai -ehdotuksia niin kertokaa ihmeessä.

Like I said, the day was a really inspiring one and even just going to Edinburgh again after a long time gave me a little boost. Edinburgh and Glasgow really are totally different cities and they both got their completely own vibe to them, so a quick trip to the Scottish capital always adds a little pep to my step. Luckily I've got my next visit planned already because at the end of March my mum and sister are flying over for my birthday weekend, and as they fly to Edinburgh we've planned to go for birthday dinner there and to actually book a hotel for one night too. 

P.S. I was also vlogging our day at the Edinburgh Wellbeing Festival and that will be coming up here on the blog and on Youtube later, so stay tuned! Oh and if you've got any requests for videos then please do let me know. 


Find Me:
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig