19 February 2020

How to Look Chic on a Budget

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

Guide to looking chic on a budget - Kuinka näyttää tyylikkäältä edullisesti

Saan usein kommentteja ja palautetta siitä, että kuinka muka aina näytän siistiltä ja huolitellulta. Voin paljastaa, että en todellakaan näytä siistiltä ja huolitellulta ihan koko ajan, ja kämppikset, perhe ja ystävät tietäänkin minkälaisissa rytkyissä sitä tulee kotioloissa hengailtua.

Kotioven ulkopuolella haluan kuitenkin näyttää nimenomaan edes jokseenkin edustavalta ja huolitellulta, ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä että silloin mulla itselläni on paljon parempi fiilis. Joten tässäpä teillekin jakoon mun parhaat ja helpot vinkit huolitellulta näyttämiseen - eikä siististä ulkomuodosta tosiaan tarvitse maksaa maltaita!


I often get comments and feedback on how I always look chic and put together. I can tell you that I definitely do not look chic and put together all the time, and my flatmates, family and friends surely know in what kind of rags I tend to chill out in at home.

But outside the front door of my home I want to always look at least somewhat presentable and put-together, purely for the simple reason that it makes me feel better. So today I'm sharing my best and easy tips on how to lo look chic and elegant - and you surely don't have to spend a big penny for it!

Looking chic on a budget - Edulliset vinkit tyylikkäältä näyttämiseen

KappAhl jacket (PR sample) // ASOS jeans // &Other Stories shoes // KappAhl headband

Shop the Look


- Minimalistisuus + vähemmän on enemmän. Yksinkertainen on kaunista, ja kun on vähemmän asioia ja elementtejä jotka voi mennä pieleen niin suuremmalla todennäköisyydellä kokonaisuus pysyy tyylikkäänä ja hillittynä, kun lookissa ei ole lukuisia erilaisia keskenään riiteleviä elementtejä. Tämä pätee niin väreihin, siluetteihin kuin vaatekappalaiden ja asusteiden määrään. Liputan kyllä ehdottomasti kerrostamisen puolesta, mutta rajansa kaikella!

- Siluetti. Edellisestä kohdasta jatkaen, asun siluetilla on todella suuri merkitys siihen kuinka huolitellulta ja viimeistellyltä lopullinen look näyttää. Sen sijaan että pukeutuisi makkarankuorimaisesti tiukkaan yläosaan ja alaosaan, tai vastaavasti superlöysiin vaatteisiin sekä ylä- että alaosassa, niin henkilökohtaisesti kannatan tiukan ja rennon istuvuuden sekoitusta. Jos alaosassa on jotain tyköistuvaa niin yläosa saa olla rennompi, tai toisinpäin. Toki poikkeuksiakin on, tosin yleensä nimenomaan niin päin että sekä ala- että yläosassa on jotakin rennompaa.


- Minimalism + less is more. Simple is beautiful, and when there are less things and elements to go wrong with, then the higher the chances are that the overall look will stay chic and elegant, as there are not multiple different clashing elements. This applies to colours, silhouettes as well as to the number of items and accessories. I'm definitely one to root for layering, but don't go overboard.

- Silhouette. Continuing from the last point, the silhouette of your outfit has a big impact on how chic, elegant and put together it looks. Instead of wearing something tight top and bottom, or something relaxed top and bottom, personally I'm an advocate for the combination of the two. If the bottom part of the outfit is more form-fitting then the top can be more loose, or vice versa. There are exceptions though, but usually they tend to be those looks that combine two loosely fitting items.- Hygienia. Niin pieni ja itsestäänselvä juttu, mutta niin suuri merkitys! Puhdas ja raikas fiilis sisältäpäin näyttää hyvältä ja huolitellulta myös ulospäin. Ja silloin kun esimerkiksi hiustenpesun suhteen on vain yksinkertaisesti iskenyt laiskuus, niin kuivashampoo tai hattu pelastaa ;) Myös siisteillä kynsillä ja kulmakarvoilla on mulle suuri merkitys sen suhteen kuinka huoliteltu oma fiilis on!

- Hajuvesi. Omasta mielestäni hajuvedellä on ihan valtava merkitys kokonaislookin ja fiiliksen viimeistelyssä! Se todella on se viimeinen loppusilaus asuun, ja ainakin omalla kohdallani aamulla suihkauttamani tuoksu vaikuttaa koko päivän fiilikseen merkittävästi. Välillä jotain kevyttä ja kukkaista, ja välillä taas jotain voimakkaampaa.


- Hygiene. Such a small and self-explanatory thing, but has such a huge impact! Feeling clean and fresh inside looks chic and elegant outside. And when you've just totally been hit by laziness when it comes to e.g. washing your hair, then dry shampoo or a hat is a saviour ;) Having tidy and neat nails and eyebrows also contributes to my feeling of looking put-together!

- Perfume. In my opinion perfume has a huge importance in finalising the overall look and it can really determine how you feel. At least for me, the perfume I spray in the morning really sets the mood for my day. Sometimes I want something light and floral, and other times I'm feeling something stronger and darker.

Fashion blogger outfit, &Other Stories lace up boots - Muoti, bloggaaja, tyyli, asuinspiraatio. &Other Stories kengätFashion blogger outfit inspiration: utility jacket, mom jeans and lace up boots - Muoti, bloggaaja, tyyli, inspiraatio, farkut

- Asusteet. Asusteiden merkitystä lookin viimeistelyyn ei voi liikaa korostaa. Vaikka asun "pohja" olisi kuinka tylsä ja tavallinen tahansa, niin koruilla, huiveilla, laukuilla, kengillä, aurinkolaseilla, hatuilla ja hiuspannoilla lopputulos näyttää nimenomaan siistiltä, huolitellulta ja viimeistellyltä.

- Puhtaat ja ehjät vaatteet. Ehkä itsestäänselvyys, mutta jälleen kerran asia jolla on aivan älyttömän suuri merkitys huolitellulta näyttämiseen. Tämä on oikeasti ehkä se kaikkein tärkein kohta, puhtaat ja ehjät vaatteet on nimittäin huolitellun asun (ja oman fiiliksen!) a ja o.


- Accessories. You really can't emphasise enough how big of an impact accessories can have. Even if the 'base' of an outfit was the most boring and mundane, by adding jewellery, scarves, bags, shoes, sunglasses, hats and headbands the outfit transforms into a more chic and elegant look.

- Clean and intact clothes. Maybe another no-brainer, but once again something that is hugely important in looking put together. This is probably the most important point, as having clean clothes without holes or rips in them is pretty much the make it or break it thing when it comes to looking and feeling chic.

Top tips for looking chic on a budget - Parhaat vinkit kuinka näyttää huolitellulta edullisestiFashion blogger's guide to looking chic on a budget - Muotibloggaajan opas kuinka näyttää tyylikkäältä edullisesti
Photographed and edited by Lindsey D

- Mukavuus. Siistiltä ja huolitellulta näyttämien riippuu paljolti myös siitä, miten itsensä ja asunsa kantaa. Sen takia onkin super tärkeää, että asussa viihtyy itse ja että se tuntuu hyvältä, mukavalta ja omalta päällä. Asun tuoma sisäinen hyvä fiilis huokuu ulospäin, ja se puolestaan saa minkä tahansa lookin näyttämään huolitellulta ja viimeistellyltä - olipa asun minimalistisuus ja siluetti kohdallaan tai ei ;)


- Being comfortable. Looking chic and elegant also depends on how you carry yourself and your outfit. That's why it's super important that you feel comfortable in the outfit you're wearing and that it makes you feel good and like yourself. The inner good feeling that an outfit can bring radiates through, and that makes any outfit look chic - whether the outfit is minimal or not ;)

Find Me:
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig