14 October 2020

7 Years of Blogging: 7 Ways It Has Changed Me

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

Havahduin hiljattain siihen, että nyt lokakuussa mulla tulee täyteen seitsemän vuotta bloggaamista. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin seitsemän vuotta bloggaamista tässä blogissa. Tätäkin ennen mulla ehti nimittäin olla parikin eri blogia, joita pidimme yhdessä hyvän ystäväni kanssa. Seitsemän vuotta tuntuu hurjan pitkältä ajalta, ja sen aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Seitsemän vuotta tämän blogin parissa on myös opettanut mulle paljon, enkä kyllä varmasti olisi sama ihminen kuin nyt jos en olisi silloin lokakuussa 2013 julkaissut ensimmäistä postaustani täällä ja jatkanut aina tähän päivään asti. 

I recently realised that this October marks my 7-year blogging anniversary. Or to be precise, 7-year blogging anniversary on this blog. As before the journey started for Pinja K. I had a couple of different blogs actually that I wrote together with a good friend of mine. Seven years feels like a long time, and so much has happened during those years. Seven years with this blog has also taught me a lot, and I don't think I'd be the same person now had I not hit 'publish' on that first blogpost in October 2013 and kept on going until this day. 

Inspiraatiota syyspukeutumiseen: neuleliivi - Autumn fashion inspiration: knitted vest

H&M vest (here) // Filippa K shirt (second hand, similar) // Zara trousers (similar) // River Island shoes (similar)

Shop the Look

1. Pitkäjänteisyys ja kärsivällisyys. Blogin kirjoittaminen on ehdottomasti opettanut pitkäjänteisyyttä. Tämä harrastus, jota nykyään saan ilokseni tehdä kevytyrittäjänä ei ole kärsimättömille vaan vaatii paljon työtunteja ja vaivannäköä myös ns. kulissien takana. Bloggaamisessa ei myöskään voi ns. 'onnistua yhdessä yössä', vaan rohkea kokeileminen, yrittäminen ja epäonnistuminen opettavat. Yhteistyöehdotuksiakaan ei ala putoilla sähköpostin inboxiin yhdessä yössä, vaan mullakin oli monta vuotta bloggaamista takana ennen kuin ensimmäinenkään yritys lähestyi minua yhteistyöehdotuksella. 

2. Rohkeus. Kuten todettu, on bloggaaminen opettanut myös rohkeutta. Rohkeutta kokeilla niitä uusia juttuja, rohkeutta haastaa ja kehittää itseään, ja rohkeutta astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Myös mahdollisen yhteistyökumppaneiden lähestyminen ja kontaktointi on vaatinut rohkeutta. 

1. Perseverance and patience. One thing I've definitely learned because of blogging, is perseverance. This hobby, that I'm now lucky to be able to do as a 'side hustle' requires a lot of hours and effort to be put in. Also behind the scenes. Blogging is something you cannot become an 'overnight success' in, but there's a lot of experimenting, trial and learning, and failing too in the background. And collaboration opportunities and enquiries do not start coming into the email inbox straight away either. I had multiple years of blogging behind me before being approached by brands.

2. Courage. Blogging has also made me more courageous. Courageous to try new things and experiment, challenge and develop myself, and courageous to step outside the comfort zone. Approaching and contacting potential brand partners has also required courage from me. 

Syysasu neuleliivin kanssa - Autumn outfit with knitted vest

3. Kauneuden huomaaminen kaikkialla ympärillä. Koska kuvat ja visuaalisuus on iso osa omaa bloggaamistani ja Instagram-sisältöäni, oon oppinut huomaamaan niitä 'instattavia kuvamahdollisuuksia' ympärilläni. Oli se sitten kaunis rakennus, upeasti puiden lehtien läpi siivilöityvä auringonvalo tai vaikka sydämenmuotoinen vaahtokupla kahvikupissa, niin bloggaamisen myötä olen oppinut kiinnittämään huomiota ympäröivään maailmaan ihan eri tavalla. 

4. Itseluottamus. Itseluottamukseni on ihan ehdottomasti lisääntynyt bloggaamisen ja Instagramin myötä. Vaikka toki edelleen tulee niitä hetkiä kun epäilen itseäni ja kykyjäni (esim. tässä postauksessa lisää aiheesta), niin kaikki ne pienetkin voitot ja onnistumisen tunteet mitä olen näiden seitsemän vuoden bloggaamisen aikana kokenut, ovat ehdottomasti lisänneet itseluottamustani ja uskoa omaan osaamiseen ja taitoihini. 

5. Järjestelmällisyys / suunnitelmallisuus. Koska olen aina kirjoittanut blogia opiskeluiden tai töiden ohella, on järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus ollut välttämätöntä. Olen kyllä aina ollut melko järjestelmällinen, mutta olen varma että bloggaaminen on ehdottomasti vahvistanut tätä piirrettä minussa.

3. Seeing beauty around me. As photos, visuals and aesthetics in general are a big part of the content I create for this blog as well as my Instagram, I've learned to notice those Instagrammable photo opps everywhere around me. Whether that's a beautiful building, sunlight that filters through the leaves of a tree, or a heart shaped bubble on my morning coffee, thanks to blogging I've learned to notice and appreciate the little beautiful things around me in a totally different way.  

4. Confidence. Blogging and Instagram is also partly to thank for when it comes to my increased confidence. Although I still have times when I doubt myself and my abilities (e.g. this post takes a deeper dive into the topic), all those small wins and successes that I've experienced during these years have boosted my confidence and belief in myself and what I can do. 

5. Being organised / planning ahead. As I've always been either studying or working at the same time, being organised, planning ahead and being well prepared has been essential. I've always been quite organised though, but I'm sure that blogging has only enforced this feature in me. 

Kuinka pukea neuleliivi - How to style knitted vest
Photography by Aada K., editing by Pinja K.

6. Uudet taidot.
On sanomattakin selvää, että sisällöntuotanto niin blogiin kuin sosiaaliseen mediaankin on kehittänyt taitojani monellakin eri osa-alueella. Kirjoittaminen, valokuvaaminen, editointi, satunnaiset videot, sosiaalinen media yleisesti ja esimerkiksi Instagramin uudet ominaisuudet, analytiikan lukeminen... Lista on oikeasti aika loputon. Ja kaikkia näitä taitoja tarvitsen myös työssäni nykyään, ja uskallankin väittää että monen vuoden blogihistoria on ollut yksi merkittävistä syistä ja tärkeimmistä tekijöistä siinä, että olen nyt töissä siellä missä olen ja teen sitä mitä teen. 

7. Ihmiset / ihmissuhteet. Ja viimeisenä mutta ehkä kaikkein tärkeimpänä ja eniten minua muuttaneena asiana: kaikki ne uudet upeat ihmiset joita blogi ja some ovat mun elämään tuoneet. Blogin myötä oon saanut elämääni hurjasti kontakteja, ja osa näistä blogi-/somekavereista ovat nykyään oikeasti yksiä läheisimmistä ja tärkeimmistä ystävistäni ♥︎

6. New skills. It goes without saying, that creating content for this blog as well as my social media channels has improved my skills on multiple areas. Writing, photographing, editing, occasional videos, social media in general and e.g. new Instagram features, reading and analysing data... The list really goes on and on. And all of these skills are also something I need in my job today, and I'm pretty sure that long history with blogging was also one of the most important reasons contributing to me getting the position at the company where I'm now working and doing what I do. 

7. People / relationships. And lastly what's probably the most important thing and the one that has changed me the most: all those amazing people that I have met through blogging and social media. Thanks to this blog, I've gotten lots of connections into my life, and some of these blog / social media friends are now my closest friends ♥︎

Find Me:
SHARE:

2 comments

 1. Ihana Pinja ja voi vitsi mitä kaikkea hyvää bloggaamisen avulla onkaan saavuttanut🧡

  T. Inka😘

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ihana Inka, kiitos ❤️ Toivottavasti tunnistit myös itsesi tästä 😘

   Delete

Blogger Template Created by pipdig