17 February 2021

Finding My Daily Rhythm

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

Kuinka tehostaa työntekoa // How to increase productivity

Joku ehkä saattoikin nähdä pari viikkoa sitten kun höpöttelin Instagram storyssani siitä, kuinka musta tuntuu että olen löytänyt itselleni tosi hyvän ja toimivan päivärytmin. Pimeä tammikuu, joulukuusta ja marraskuusta puhumattakaan, olivat kieltämättä itselleni todella haasteellista aikaa energiatasojen suhteen kun tuntui että päivänvaloa ei nähnyt ollenkaan. Aamulla töihin mennessä oli pimeää, samoin illalla kun lähti töistä kotiin. Ja kun koko päivän vietti sisällä töiden ääressä, niin ei siitä päivänvalosta tosiaan päässyt nauttimaan edes sitä vähää mitä se olisi vuodenajan puolesta ollut mahdollista. 


Some of you might have seen my Instagram Story ramblings a couple of weeks ago, where I chatted about having found a good daily rhythm for myself. The dark January, not to mention December and November, were honestly quite difficult for me in terms of energy levels as the lack of daylight really got to me. It was pitch black when going to work in the morning, and it was pitch black again when leaving the office in the evening. And as I spent the days inside sat by my laptop, I just simply didn't have the chance to enjoy the glimpses of light and the few bright hours outside if there were any.

Inspiraatiota talvipukeutumiseen: leoparditakki // Winter fashion inspiration: leopard coat

Nyt ollaan tietysti menossa jo kovaa vauhtia kevättä kohden, ja on ollut ihanaa huomata kuinka pikku hiljaa päivä pitenee. Aamuisin aurinko nousee ja päivä valkenee aina vain aiemmin ja aiemmin, ja illalla puolestaan olen ollut ihan häkeltynyt siitä kuinka valoisaa ulkona on vielä ollut töistä kotiin lähtiessä. Tämän luonnollisen päivänvalon lisääntymisen lisäksi olen kuitenkin viime aikoina huomannut että myös oman päiväni hieman erilainen rytmittäminen on nostanut energia- ja vireystasoja ihan kunnolla. Ja samalla tuntuu että työpäivätkin ovat pikku hiljaa taas tehostuneet. 


Now we're obviously heading towards spring with full steam and it's been amazing to notice the days getting longer and longer. The sun rises and daylight arrives earlier in the mornings, and in the evenings I've been actually a little bewildered how bright it still is outside when leaving the office. Alongside this natural increase of daylight I've also realised how scheduling my days a little differently have increased my energy levels. And simultaneously my productivity levels have gone up again a little bit too.

Kuinka yhdistää leoparditakki // How to wear a leopard coat

Ellos coat (PR gift, similar) // H&M vest (similar) // Soaked in Luxury leggings (similar, on sale) // Primark beret (similar) // &Other Stories shoes (here) // Marimekko bag (here)

Shop the Look

Itselleni kaikkein toimivin päivärytmi löytyi, kun tajusin että kyllähän ne työt hoituvat hyvin kotoakin käsin, eikä mun tarvitse rynnätä toimistolle heti aamusta kun ulkona on vielä pimeää. Niinpä rytmitän päiväni nykyään niin, että aloitan työt yleensä aamulla kotona ja jossain vaiheessa aamupäivää teen pienen happihyppelyn ja kävelen toimistolle loppupäiväksi. Ja kaikkein parasta tietysti on, jos pystyn ajoittamaan toimistolle siirtymisen vieläpä niin että ulkona paistaa jopa aurinko. Pikku breikki näytön tuijottamisesta, raitis ilma, ja ainakin se päivänvalo jos ei suoranainen auringonpaiste tekee todella hyvää. Sen jälkeen tuntuu että ajatuskin kulkee paremmin, eikä loppupäivästä tule samanlaista vireysdroppia kuin jos olisi tosiaan ollut toimistolla ihan koko päivän. 

I found the most suitable daily rhythm for me when I realised that I can actually work just as well from home, and I don't need to rush to the office first thing in the morning when it's still dark outside. That's why nowadays I usually schedule my days in a way where I start the day at home, and then at some point I go and get a little bit of fresh air and daylight by walking to the office for the rest of the day. And if I can time my walk to a point when the sun is out too, then that's even better. A little break away from the screen, fresh air and bright daylight if not full on sunshine really do wonders. After that I feel like I'm able to think more clearly again, and I don't get the same kind of energy drop towards the end of the day that I get if I'm staying indoors from the beginning of the workday to the end of it. 

Kuinka yhdistää leoparditakki talvella // How to wear a leopard coat in winter
Photography by Inka P., editing by Pinja K.

Totta kai tiedostan, että olen äärimmäisen onnekas että pystyn rytmittämään päivääni näin. Siksi olenkin mahdollisuudesta todella kiitollinen, sillä tiedän ettei samanlainen päivän rytmittäminen ole mahdollista kaikille. Mutta jos vain omat työt ja työnkuva sallii, niin suosittelen ehdottomasti rytmittämään päivää niin, että johonkin väliin mahtuu myös pieni happihyppely.


Obviously I do realise that I am incredibly lucky to be able to schedule my days like this. And I am very grateful for it, as I know not everyone is able to time their workdays in a similar way. But if your work and tasks allow, I highly recommend scheduling a little bit of fresh air into your workday if that's possible. 

Find Me:
SHARE:

2 comments

 1. Millaisen takin puet kun on tosi kylmä (niinkuin nyt!), onks sul jotain paksumpaa takkia? Ja aiheeseen liittyen niin on kyllä totta että piristää kummasti edes pieni hetki raitista ilmaa, itselleni se on se kun kipaisen hakemassa kupin kahvia läheisestä kahvilasta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tällasilla super kylmillä säillä totta kai kunnon talvitakki päällä :) Tän talven käytetyin takki onkin varmasti ollut musta paksu toppatakki joka näkyy ainakin tässä postauksessa: https://www.pinjakk.com/2020/12/best-winter-purchase-black-puffer-coat.html

   Ja niinpä, lyhytkin happihyppely tekee ihmeitä :) Ja hei kahvin hakeminenhan on ihan super ihana tapa saada raitista ilmaa ❤️

   Delete

Blogger Template Created by pipdig