8 September 2021

10 Fashion Rules to Forget

 Postaus sisältää mainoslinkkejä // This post contains ad links

Muotisäännöt. Onko niitä edes enää? Muistan erittäin hyvin, kuinka vielä muutama vuosi sitten luin innokkaasti erilaisia muodin ja pukeutumisen sääntöihin liittyviä artikkeleita, jotka oli otsikoitu kutakuinkin "7 tyylisääntöä jotka kaikkien pitää tietää", "10 asiaa, jota muotitietoinen ei koskaan pue" tai "Näin vältät pahimmat tyylimokat". Ja vitsi mä rakastin lukea tällaisia artikkeleita! Viime aikoina pukeutuminen on vapautunut ja niin sanotut säännöt höllentyneet, mikä on omasta mielestäni aivan ihana asia. Vanhat tavat ja säännöt on kuitenkin joskus vaikea kitkeä, ja edelleen kuulen välillä kuinka ihmiset rajoittavat omaa pukeutumistaan vanhojen tyylisääntöjen mukaan. Nyt on kuitenkin aika päästää vanhoista säännöistä irti, ja tässä postauksessa jaan 10 vanhaa muotisääntöä jotka on aika unohtaa. 

Fashion rules. Do those even exist anymore? I vividly remember, how it was only a few years ago when I used to read every single article that I came across which had to do with fashion and style rules. The headlines were pretty much something like "7 style rules everyone should know", "10 things a fashionista never wears" or "This is how you avoid the worst style mishaps". And oh how I loved reading those articles! However, lately the fashion and style game has gotten a lot more free and unrestricted, which I personally think is just amazing. But old habits and rules are sometimes difficult to ditch, and I still sometimes hear how people restrict themselves with their style choices based on the old style rules. It's time to let go of the old habits and rules, and in this post I'm sharing 10 old fashion rules you should forget. 

Vanhat pukeutumissäännöt // Old fashion rules

10 vanhaa muotisääntöä, jotka voit unohtaa

1. No white after Labor Day. Kuten jo tässä aiemmassa postauksessa kerroinkin, niin oma mielipiteeni on että kokovalkoista voi aivan hyvin käyttää myös syys- ja talvikuukausina. 

2. Mustaa ja ruskeaa ei voi käyttää yhdessä. Miksi ihmeessä muka ei? Musta ja ruskea todellakin toimivat kivasti yhdessä, ja mulla onkin usein päällä samaan aikaan sekä mustaa että ruskeaa väriä. 

10 old fashion rules that you can forget

1. No white after Labor Day. As I already mentioned in this earlier blogpost, my opinion is that you certainly can wear all white during the autumn and winter months too. 

2. You cannot wear black and brown together. Why on earth not? Black and brown definitely can be worn nicely together, and it's a colour combination I often wear myself. 

Kuinka yhdistää ribbattu kynähame // How to style ribbed pencil skirt

3. Kultaisia ja hopeisia koruja ei voi käyttää yhdessä. Toisin sanoen mixing metals, eli eri metallien yhdistäminen. On täysin sallittua laittaa sekä kultaisia ja hopeisia koruja samaan aikaan, ja heittää sekaan vieläpä vaikka ruusukultaista ja kupariakin. 

4. Leggingsit eivät ole housut. Viimeistään pandemia ja nämä kuluneet puolitoista vuotta ovat osoittaneet, että viimeistään nyt leggingsit todellakin ovat housut.

5. Tummansinistä ja mustaa ei voi käyttää samaan aikaan. Kuten ruskea ja musta, myös tummansininen ja musta on väriyhdistelmä joka on joskus luettu muodin "sääntörikkomuksiin". Tummansinistä ja mustaa voi kuitenkin aivan hyvin käyttää yhdessä, niin kuin mitä tahansa muitakin värejä, jos ne näyttävät omaan silmään hyvältä.


3. You cannot wear gold and silver together, aka mixing metals. It is perfectly okay to wear both gold and silver jewellery, and even throw a little bit of rose gold and bronze into the mix too. 

4. Leggings are not trousers. The pandemic and these past year and a half have shown us, that nowadays leggings certainly are trousers.

5. You cannot wear navy and black at the same time. Just like black and brown, also black and navy is a colour combination that has once been a total fashion no-no. However, you definitely can wear navy with black, as any other colour combination, if it's a look that you personally like. 

Vanhanaikaiset pukeutumissäännöt // Old-fashioned style rules

Kappahl skirt (PR gift, similar) // Filippa K shirt (second hand, similar) // VAMSKO shoes (similar) // Miss Selfridge jacket (second hand, similar) // Marimekko bag (here)

6. Laukun ja kenkien täytyy aina sopia yhteen. No ei täydy. Laukku ja kengät voi ihan hyvin olla eri väriä, vaikkapa juuri mustaa ja ruskeaa, ja asukokonaisuus näyttää silti hyvältä. 

7. Sukkahousut kuuluu naisten juhlapukeutumiseen. Tästä mä olen niin eri mieltä! Ymmärrän tietysti, että joskus juhlaetikettiin on kuulunut että naisilla tulee olla sukkikset jalassa. Nyt mennään kuitenkin jo kovaa vauhtia kohti vuotta 2022, eli eiköhän jokainen voi itse tehdä oman mielensä mukaisesti sen päätöksen laittaako sukkahousut jalkaan vai ei. 

8. Vain naiset voi käyttää naisten vaatteita ja miehet miesten vaatteita. Tämäkin menee kategoriaan ei enää 2020-luvulla. Naiset rohkeasti miesten vaatekaapeille ja toisinpäin! 


6. Your bag and shoes have to always match. Well guess what, they don't. Bag and shoes can be of different colours, for example black and brown, and your outfit can still look amazing. 

7. Tights should always be part of a woman's occasion outfit. I so disagree with this! Of course I understand, that the old etiquette has required women to wear tights in fancier occasions. However, we're heading towards the year 2022 so I'm sure it's time for every woman to personally decide whether to wear tights with their party dress or not. 

8. Only women can wear women's clothing and men men's clothing. This one also falls to the category that not anymore in 2020s. Women can wear men's items just as well as women's items, and vice versa! 

Inspiraatiota syyspukeutumiseen: ruskea hame ja nahkatakki // Autumn outfit inspiration: brown skirt and leather jacket

9. Kauneuden / tyylin eteen pitää kärsiä. Mukavuus ennen kaikkea. Jos korkokengät ei tunnu hyvältä jalassa, niin niitä ei tarvitse käyttää. Jos vaatekappale tuntuu epämukavalta päällä, kiristää, puristaa tai saa muuten vain olon nihkeäksi, niin se vaate kannattaa pistää eteenpäin uuteen kotiin vaikka se olisi kuinka ihanan näköinen tahansa. 

10. Täytyy edustaa vain yhtä tyylisuuntaa päivästä toiseen. Muodin, tyylin ja vaatteiden yksi parhaimpia juttuja on nimenomaan se, että voi rohkeasti kokeilla ja käyttää erilaisia juttuja. Yhtenä päivänä päällä voi olla super rento ja sporttinen huppariasu, seuraavana puolestaan kynähame, bleiseri ja korkokengät, eivätkä ne sulje toisiaan pois. 


9. Looking stylish requires a bit of pain. Comfort above all is what I say. If you don't feel good walking down the street with a pair of high heels on, then you don't have to wear them. If a piece of clothing feels uncomfortable, too tight, or just generally makes you feel a bit 'meh', then it's better to recycle that item forward into a new home no matter how lovely it looks. 

10. You have to choose one style and stick to it. One of the best things about fashion, style and clothing is that you can try and wear multiple different things and styles. One day you can wear a super casual and sporty sweatshirt outfit, and a pencil skirt, blazer and a pair of heels the next. And neither one rules out the other. 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig