1 January 2022

How I'm Learning to Love Winter Fashion

Postaus sisältää mainoslinkkejä* // This post contains ad links*

Ah talvi ja talvimuoti/-pukeutuminen. Kaksi asiaa, jotka aiheuttaa suuria riemunkiljahduksia joissain, ja lähinnä ärsytystä, turhautumista ja kirjaimellisesti vilunväreitä toisissa. Mä kuuluin ennen tuohon jälkimmäiseen kategoriaan, mutta erityisesti tänä vuonna olen muuttanut asennettani talvimuodin ja -pukeutumisen suhteen. Mulla oli tästä ystäväni kanssa myös hyvä keskustelu vähän aikaa sitten, ja todettiin että kyllähän se talvipukeutuminen ja siitä nauttiminen on pitkälti asennekysymys. Ainakin nykyään, kun saatavilla on ihan oikeasti kivoja talvivaatteita ja -asusteita, jotka oikeasti myös pitävät lämpimänä. Ja on myös mahdollista pukeutua melkolailla haluamallaan tavalla, minkä tiedän olevan etuoikeus. Sen takia mun mielestä talvimuodista pitääkin ottaa kaikki irti ja osata nauttia, kun siihen kerran on mahdollisuus. 


Ah, winter and winter fashion. Two things that bring out screams of joy in some, and evoke feelings of irritation, frustration and literally shivers in others. I used to belong to that latter group, but especially this year I've changed my attitude towards winter fashion and dressing for the season. I also had a great conversation about this with a friend of mine, and we came to the mutual conclusion that winter dressing and actually enjoying it depends a lot on your attitude. At least nowadays, when you really have some very cute winter pieces available to you. And they're not only cute, but actually keep you warm too. I also know that I'm in the privileged position that I can wear pretty much what I want and dress how I please. Which is exactly the reason why I think you should make the most of winter fashion and enjoy it, because you have the chance for it. 

Tyylikäs ja lämmin talvipukeutuminen // Chic and warm winter outfit

&Other Stories coat (similar*) // Lindex balaclava (here*) // Inuikii shoes (second hand, similar*) // Lovia Collection bag (here)

Kunnolliset talviasusteet pitävät lämpimänä

Tänä talvena olen tehnyt kolme ihan huippua hankintaa, jotka on edesauttaneet siihen että nautin talvesta ja talvipukeutumisesta huomattavasti enemmän. Ensimmäisenä musta neulottu kypärämyssy, joka pitää sekä pään että kaulan lämpöisenä ja suojassa kylmältä talvituulelta paljon paremmin kuin ihan perinteinen kaulahuivi. Erilaisia kypärämyssyjä on näkynyt tänä talvena paljon, ja jos johonkin trendiin suosittelen lähtemään mukaan niin tähän! Nimenomaan siitä syystä, että kypärämyssy tai kauluri ei ole ainoastaan trendikäs, vaan ihan oikeasti käytännöllinen täällä kylmässä Pohjolassa. Ja toisena, mutta kypärämyssyä vieläkin tärkeämpänä uutena talvihankintana on kunnon talvikengät. Vaikka kuinka yritin uskotella itselleni että nahkanilkkurit ja villasukat on aivan tarpeeksi hyvä ja lämmin kombo, niin totuus on se että kun ulkona paukkuu -15 asteen pakkanen ei nilkkurit+villasukat -kombolla yksinkertaisesti pääse paljoa kotiovea pidemmälle ennen kuin varpaat ovat tunnottomat. Tänä vuonna investoinkin kunnollisiin Inuikiin talvikenkiin, jotka ovat niin pehmeät että tuntuu kuin pumpulilla kävelisi ja varpaat eivät todellakaan palele. Parasta on, että kengät löytyivät vieläpä second handina ja aivan priimakunnossa. Ja kaikkein viimeisimpänä talvihankintana ostin vielä kunnolliset lapaset, sillä tavalliset sormikkaat tai nahkahanskat eivät ihan oikeasti ole tehty pakkassäitä varten. Ostin nämä* Lindexin lapaset, joissa on vieläpä ihanan pehmeä tekokarvavuori. Nyt pysyy tosiaan sekä varpaat että sormet lämpöisinä, mikä ainakin omalla kohdallani edesauttaa huomattavasti myös koko kropan pysymistä lämpimänä.   


Proper winter accessories will keep you warm

This winter I've made three great purchases that have contributed to my enjoyment of winter and winter fashion a whole lot more. First up is knitted balaclava, which keeps both my head and my neck warm and protected agains the cold winter wind a lot better than e.g. a basic scarf. There are lots and lots of different balaclavas out there this winter, and if I warmly suggest (pun intended) to hop on one trend this season, it's definitely this one! Exactly for the reason that a balaclava or a knitted collar isn't only super trendy, but it really is a useful piece especially here in the cold Nordics. And my second winter purchase, but maybe even better and more important than the balaclava, is a pair of proper winter shoes. No matter how many times I tried to tell myself that leather ankle boots with woollen socks is a good and warm enough combo, the reality is that when it's -16 degrees celsius outside, this combo just doesn't take me much further than my door before my toes are freezing. This year I invested in a pair of Inuikii winter boots, which are as soft that it feels like walking on clouds and my toes remain nice and toasty. And the best thing is, that I even found the shoes from a second hand shop nearby in a basically unused condition. And lastly, I finally bought myself a pair of mittens, as just your regular gloves or leather gloves just aren't meant to be worn in sub-zero temperatures. I bought this pair* from Lindex, and the mittens even have the softest faux fur lining inside. Now both my toes and fingers will stay warm, which actually helps my whole body to stay warm too. 

Kuinka pukeutua tyylikkäästi talvella // How to look chic in winter
Vinkit tyylikkääseen talvipukeutumiseen // Tips on stylish winter dressing

Keskity kerrospukeutumiseen

Lämpimien kypärämyssyjen, kaulureiden ja kunnollisten talvikenkien lisäksi olen tänä vuonna kiinnittänyt vielä aiempaakin enemmän huomiota vanhaan kunnon kerrostamiseen. Talvi ja talvimuoti on huomattavasti kivempaa ja nautinollisempaa, kun päälle pukee ihan kunnolla lämpimiä kerroksia. Pitkät aluskerrastot, neuleet ja esimerkiksi fleece-takki puettuna varsinaisen talvitakin alle auttavat pitämään lämpimänä. Esimerkiksi näissä kuvissa mulla on vihreän takin alla nimenomaan tuo mainittu aluskerrasto+neule+fleece -kombo. Päällisin puolin kaikki näyttää hyvältä ja siistiltä, eikä kukaan tiedä mitä pinnan alla todella piilee ;) Ja jos kaapista ei löydy ihan virallista aluskerrastoa, kuten ei minultakaan, niin esimerkiksi pitkähihainen treeni-/juoksupaita ja leggingsit toimivat myös aluskerrastona oikein hyvin.


Focus on layers

Alongside the warm knitted balaclavas, collars and proper winter shoes, this winter I've also paid even more attention to good old layering. Winter and winter fashion is significantly better and more enjoyable, when you truly layer up warmly. Long sleeved and legged base layers, knitwear and for instance a fleece jacket underneath your actual outer winter coat help to keep you warm. For example in these photos here, under that green coat I'm actually wearing that mentioned base layer + knit + fleece combo. It looks all nice and sleek outside, and nobody knows what's truly going on under the surface ;) And if you're also somebody who doesn't have a proper actual base layer in your wardrobe, e.g. a long sleeved workout / running top and leggings do the job well too. 

Kuinka yhdistää kypärämyssy // How to style balaclava
Lämmin ja tyylikäs talvipukeutuminen // Warm and stylish winter dressing

Kerrospukeutuminen ja kunnolliset talviasusteet kunniaan siis! Vaikka pakkaset hieman hellittivätkin, niin eiköhän tällaisia lookeja tarvita vielä myöhemminkin tänä talvena. 


So layers and proper winter accessories are the key! Although the temperatures aren't that cold anymore, I'm sure that these kind of  outfits will be needed again this winter.

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig