23 January 2022

Updated Helsinki Food & Coffee Guide

Siitä on jo kulunut jonkin aikaa kun edellisen kerran listasin Helsingin ravintola- ja kahvilatarjonnan suosikkeja. Syksyllä 2020 kokosin uusia kahvilalöytöjä tähän postaukseen, ja kesän/syksyn 2019 suosikit puolestaan löytyvät tästä postauksesta. Osa suosikkipaikoista on pitänyt pintansa kaikkien näiden vuosien ajan ja kuuluu lemppareihin edelleen, mutta joukkoon on tullut myös monia uusia tulokkaita. Tässä siis tämänhetkiset vinkkini Helsingin parhaille aamupaloille, lounaille, illallisille ja kahviloille! Joissakin paikoissa menut ja ruuat saattaa hieman vaihdella aina sesongin mukaan, mutta olen varma että näiden paikkojen tarjontaan ei tarvitse pettyä olipa vierailun ajankohta mikä tahansa. 


It's been a while since the last time I listed my favourite cafes and restaurants in Helsinki. In autumn 2020 I listed a few new favourites in this blogpost, and summer/autumn 2019 favourites can be found here. Some of the places have remained on the list throughout the years and are still my favourite spots, but there are also many new additions. In this blogpost you'll find my current top tips on where to head for breakfast, lunch, dinner or a cup of coffee in Helsinki. Some spots have seasonal menus so the dishes might vary a bit depending on when you visit. Anyway, I'm sure that these cafes and restaurants will never let you down no matter what time of the year you go. 

Helsingin parhaat kahvilat ja ravintolat // The best cafés and restaurants in Helsinki

Aamupala & brunssi // Breakfast & brunch

Brasserie Kämp, Hotel Kämp aamupala/breakfast

Brasserie Kämp

Hotel Kämpin aamupala / brunssi on varmasti Helsingin upein ja ylellisin. Jos vielä onnistuu saamaan pöydän lasiterassilta ikkunan vierestä, josta voi katsella Pohjois-Espan vilinää aamupalasta nauttien, niin sanoisin että täydellisempää aamupalahetkeä ei kaupungissa saa. Aamiaisen buffet-puolelta löytyy erilaisia lämpimiä ja kylmiä ruokia, leipiä ja erilaisia päällisiä, jogurtteja, hedelmiä, myslejä ja muroja, leivonnaisia ja esimerkiksi super hyvää tuorepuuroa. Kämpin aamiaisella on myös ehdottomasti parhaat koskaan juomani mehut! Vegaanisen aamiaislautasen puolestaan saa pyytämällä keittiöstä suoraan pöytään, ja siihen kuuluu vegaanisia juustoja ja leikkeleitä, jogurttia, croissant, leipää ja makeita leivonnaisia. Kämpin aamupalaan sisältyy myös keittiöstä tilattava lämmin annos, esimerkiksi pannukakut tai munakas. Vegeversiona puolestaan söin itse ihan mielettömän hyvän sienillä täytetyn letun. Jos kaipaa todellista hemmottelua ja ylellisyyttä aamupalahetkeen, niin Kämp on ehdottomasti oikea paikka siihen!
 

The breakfast / brunch at Hotel Kämp is surely the most luxurious in town. And if you manage to score a table on the glass terrace by the window where you can watch the bustle of Pohjois-Esplanadi while having your delicious breakfast, then I'd say that you really can't get a better breakfast experience in Helsinki. The breakfast buffet has different kinds of warm and cold foods, breads and toppings, yoghurts, fruits, granolas and cereals, baked goods and e.g. very delicious overnight oats. Kämp also has hands down the best juices I've ever had! The vegan breakfast plate can be ordered directly from the kitchen, and it comes with vegan cheeses and cold cuts, yoghurt, croissant, bread and baked goods. Warm breakfast dish that you order from the kitchen is also included, e.g. pancakes or an omelette. Personally I had a vegan crepe filled with mushrooms which was really yummy. If you need some true pampering and luxury into your breakfast, then Kämp is surely the spot for it! 

Hotel Lilla Roberts aamupala/breakfast, Krog Roba

Krog Roba

Krog Roba on Hotel Lilla Robertsin yhteydessä sijaitseva ravintola, jonka aamupala on ihan super hyvä! Ehkä yksi parhaista, monipuolisimmista ja viihtyisimmistä buffet-tyylisistä aamiaisista / brunsseista Helsingissä. On erilaisia leipiä, jogurtteja, muroja, leikkeleitä, juustoja, hedelmiä, kasviksia, pannareita, lämpimiä ruokia, mehuja... Vegaanisen valikoiman sai tilattua suoraan keittiöstä ja pöytään kiikutettiin valtava lautanen täynnä erilaisia vegeherkkuja. Myös erikoiskahvit saa tilaamalla pöytään. Hyvin samantyylinen kuin Hotel Kämpin aamupala, mutta rennommalla fiiliksellä. Tämä ei sinänsä yllätä kun hotellit kuuluvat samaan ketjuun, ja voisin kuvailla Lilla Robertsia Kämpin hieman coolimmaksi ja rennommaksi pikkusiskoksi. 


Krog Roba is restaurant attached to Hotel Lilla Roberts, and the breakfast is amazing! Probably one of the best, most versatile and cosiest but in a urban way buffet style breakfasts / brunches in Helsinki. There are different types of breads, yoghurts, cereals, cold cuts, cheeses, fruits, vegetables, pancakes, warm dishes, juices... The vegan selection can be ordered from the kitchen and they'll bring you a big plate full of different kinds of vegan goodies. Coffees are also ordered directly to your table. Very similar to the Hotel Kämp breakfast, but with a more relaxed and casual atmosphere. Which isn't really a surprise as the two hotels are both part of Kämp Collection Hotels. The way I'd describe Lilla Roberts is Hotel Kämp's cooler and more casual little sister.

Levain Helsinki

Levain

Levain on symppis kahvila-ravintola, jolla on kaksi toimipistettä: toinen Töölössä ja toinen Punavuoressa. Levainista saa niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin, mutta itse olen ainakin toistaiseksi testannut vain aamupalan. Aamupalalistalta löytyy mm. avokadoleipää, uunipuuroa, smoothieta ja jogurttia, joita voi tilata erikseen tai valmiina setteinä. Levainissa on myös kivan tunnelmallinen, Pariisin naapurustomainen fiilis. 


Levain is a cute cafe/restaurant with two locations: one in Töölö and one in Punavuori. Levain serves breakfast, lunch and dinner, but so far my only experience is having breakfast here. The breakfast menu includes e.g. avocado toast, oven-baked porridge, smoothies and yoghurt, and you can order different items separately or as combined sets. The atmosphere in Levain is lovely, friendly and Parisian neighbourhood like. 

Hotel St. George aamupala / breakfast

St. George

Vielä yksi Kämp Collection -ketjun hotelli tälle listalle, mutta St. Georgenkin aamupala vaan on yksinkertaisesti niin hyvä! Ruoan osalta saman tyylinen kuin Kämp ja Krog Roba/Lilla Roberts, mutta tunnelmaltaan ja fiilikseltään St. George on jossakin noiden kahden välimaastossa. 


One more Kämp Collection Hotels breakfasts onto my list, but St. George breakfast just is so good too! The food is fairly similar to the ones in Kämp and Krog Roba/Lilla Roberts, and the atmosphere is somewhere in between those two. 

Lounas // Lunch

Be Mine Healthy Friends

Be Mine Healthy Friends

Vegaaniseen ja ketogeeniseen ruokavalioon erikoistunut kahvila-ravintola, jonka menusta löytyy erilaisia bowleja, leipiä. wrappeja, smoothieita ja smoothie bowleja, sekä makeita leivonnaisia. Ihanan freshejä raaka-aineita ja aitoja makuja. Bowleissa myös juuri oikeassa balanssissa erilaisia tekstuureita ja hyvät kastikkeet! 


Cafe/restaurant focusing on vegan and keto diets. The menu consists of different kinds of bowls, sandwiches, wraps, smoothies and smoothie bowls, as well as baked goods. Fresh ingredients and authentic, natural tastes. The bowls also have the perfect balance of different textures and yummy dressings! 

Vegoshi Helsinki

Vegoshi

Kluuvissa sijaitseva täysin vegaaninen freshiä ja terveellistä aasialaista ruokaa tarjoileva ravintola, ja ehdottomasti yksi mun suosikkeja keskustassa. Rakastan erilaisia bowleja, ja Vegoshissa on kyllä yhdet kaupungin parhaimmista! Bowlien lisäksi listalla on sushia, dumplingseja, vietnamilaisia kesärullia ja jälkkäreitä. Lounasaikaan myös buffet-tyylinen lounaspöytä, josta voi kasata oman bowlin. Vegoshi myös laajensi juomalistaansa jonkin aikaa sitten, ja nykyään täältä saa tilattua erilaisia cocktaileja ja mocktaileja. 


Located in the shopping centre Kluuvi, Vegoshi serves fresh and healthy Asian food, and is hands down one of my favourite lunch spots in the city centre. I love different kinds of bowls, and Vegoshi definitely has one of the best ones in town! Alongside yummy bowls, the menu also includes sushi, dumplings, summer rolls and desserts. There's also a buffet-style lunch table during lunch time, and you can build your bowl yourself. Vegoshi recently introduced new drinks to their menu, and nowadays they serve cocktails and mocktails too. 

Hoku Helsinki

Hoku 

Kampissa sijaitseva aasialaista ja hawaijilaista keittiötä yhdistelevä ravintola, joka on ainakin lounasaikaan aivan super suosittu ja pöytää saattaa joutua odottelemaan hetken. Mutta se on ehdottomasti sen arvoista! Hokun ehkä kaikkein tunnetuin ja suosituin annos on lohi teriyaki, jonka vegaaninen versio tofulla on myös todella hyvää. Erilaisten lämpimien ruokien lisäksi lounasaikaan on tarjolla myös salaatteja. 


Asian / hawaiian fusion flavours located in the Kamppi shopping centre. The place is super popular during lunch hours and you might have to wait for a table for a bit, but it's definitely worth it. Salmon teriyaki is probably the most popular dish on the menu, and the vegan version with tofu is very delicious too. Alongside warm dishes, different salads are also served during lunch time. 

Green Hippo Cafe

Green Hippo Cafe

Nykyään jopa kolmessa lokaatiossa (Punavuori, Töölö & Kallio) toimiva ravintola, jonka ruoka ja juoma ei koskaan petä suuntasipa tänne aamupalalle/brunssille, lounaalle tai dinnerille. Itse kuitenkin tykkään Green Hipposta eniten lounasaikaan, koska jälleen kerran erilaisten bowlien rakastajana myös Green Hippon bowlit ja salaatit ovat mun mieleen ja sopivat juuri hyvin lounaalle. Erilaisten bowlien lisäksi menulta löytyy myös esimerkiksi kulttimaineen saanut avokadopasta (super hyvää sekin!), burgereita, smoothie bowleja, leipiä, banaanipannareita (nämäkin todella hyviä!) ja muita aamupalatuotteita. Oikeastaan sanoisin, että Green Hippo on melkoisen varma valinta ihan mihin vuorokaudenaikaan tai mille aterialle tahansa. 


Green Hippo now has three locations (Punavuori, Töölö & Kallio), and the food and drink never disappoints no matter whether you head here for breakfast/brunch, lunch or dinner. However, as a devoted bowl lover, Green Hippo is one of my lunch favourites as their bowls are well suited for lunch and very very good. Alongside bowls, menu also consist of the almost cult-like avocado pasta (also super yummy!), burgers, smoothie bowls, sandwiches  banana pancakes (another yummy dish!) and other breakfast items. I'd actually say that Green Hippo is a safe bet any time of the day or for any meal. 

Restaurant Story, Helsinki

Story

Kahvila/ravintola/baari, joka niinikään tarjoilee syötävää niin aamuun, päivään kuin iltaankin. Story on myös ehkä yksi Helsingin eniten ja nopeiten innovoivista ravintoloista, ja esimerkiksi Storyn sesonkituotteet on aina jotakin uutta ja erilaista. Story luottaa perinteiseen kotiruokaan pienillä twisteillä. Itse olen käynyt Storyssa sekä lounaalla että illallisella, mutta aamupala / brunssi täytyy kyllä ehdottomasti testata myös! 


A cafe/restaurant/bar that caters to your breakfast, lunch and dinner needs. Story is also probably one of the most innovative restaurants in Helsinki, and they always bring out super interesting seasonal products. Story is all about traditional homestyle dishes with little twists. Personally I've been to Story for lunch and dinner, but breakfast/brunch is still on my 'to try' list! 

Ravintola KuuKuu

KuuKuu

Töölöläinen klassikko, joka pääsi yllättämään todella positiivisesti kun käytiin täällä tyttöporukalla lounaalla viime syksynä. Rento tunnelma, mutta todella hyvää ja laadukkaista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Listalta löytyy perinteisiä suomalaisia makuja sekä modernimpia annoksia, joissa huomioidaan myös raaka-aineiden eri sesongit. Esimerkiksi syskyllä menussa näkyi paljon sieniruokia. 


A classic in Töölö, which was a true positive surprise when we had lunch here last autumn. The atmosphere is relaxed, but the food surprised with its quality and ingredients. The menu consists of classic Finnish flavours, but they also have more modern dishes. The seasons are also nicely taken into account in the ingredients they use. There were for example a lot of mushroom dishes when we visited. 

Boho Cafe & Deli Helsinki

Boho Cafe & Deli

Eerikinkadulla sijaitseva todella viihtyisä pieni kahvila, joka tuo tuulahduksen Balia Helsinkiin. Boho on auki aina aamiaisajoista dinnerille, mutta jälleen kerran lounasbowlit on syy miksi nostin Bohon tälle listalle. Bowlien lisäksi lounasaikaan Bohosta saa myös keittoa. Vitriinissä puolestaan on erilaisia täytettyjä leipiä ja croissanteja, raakakakkuja, suolaisia piirakoita, cookieita, smoothie bowleja ja vaikka mitä muuta. Boho myös kehittää ja innovoi aktiivisesti uusia juttuja, eikä samoja tuotteita välttämättä ole tarjolla kahtena päivänä peräkkäin.


A cosy and cute little cafe on Eerikinkatu, which brings a little bit of Bali into the centre of Helsinki. Boho is open from breakfast to dinner hours, but again the lunch bowls are the reason why Boho is featured on this list. During lunch time they also serve soup. The counter on the other hand is filled with sandwiches and filled croissants, raw cakes, savoury pies, cookies, smoothie bowls and many many other yummy things. Boho is also very active in creating and innovating new things, and they might not sell the same thing two days in a row. 

Ravintola Pupu

Pupu

Pupulla on muutama toimipiste ympäri Helsinkiä, ja Pupu keskittyy erityisesti hyviin salaatteihin. Salaatit valmistetaan käsn asiakkaan tilauksesta, ja raaka-aineet on tuoreita ja raikkaita. Tietyt salaatit on saatavilla ihan ympäri vuoden, mutta usein listalla on myös jokin sesongeittain vaihtuva annos. Salaattien lisäksi Pupusta saa wrapeja, ja kauppakekus Triplan Pupusta ilmeisesti nykyään myös lämpimiä toasteja. 


Pupu has a few locations around Helsinki, and they're specifically focusing on good salads. The salads are made to order and the ingredients are always super fresh. Some salads are available through the year, whereas others are seasonal features. Alongside salads, Pupu also serves wraps and they've recently started doing toasts in their restaurant located in the Tripla shopping centre. 

Joe & the Juice Helsinki

Joe & the Juice

Stockmannilla sijaitseva erityisesti erilaisista mehuistaan tunnettu paikka, jonka nostan kuitenkin tähän lounaskategoriaan koska Joe & the Juicesta saa myös ihania leipiä jotka toimivat hyvin nimenomaan lounasaikaan. Tutustuin Joe & the Juiceen ensimmäisen kerran melkein 10 vuotta sitten Lontoossa, ja sen jälkeen olen käynyt Joessa aina eri lentokentillä. Olinkin super iloinen kun Helsinkiin saatiin oma Joe & the Juice ihan keskustaan! Menu koostuu tosiaan pääasiassa erilaisista fresheistä mehuista ja smoothieista, mutta niiden lisäksi Joen täytetyt ja paahdetut leivät on ihanan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. 


Probably best known for their juices, but I'm bringing Joe & the Juice onto the lunch category because their toasts are amazing too. I first experienced Joe & the Juice almost 10 years ago in London, and after that I've often visited on their many airport locations around the world. Therefore I was super happy when we got Joe & the Juice into Stockmann in the city centre of Helsinki. The menu is primarily all about different juices and shakes, but the toasts really are quite amazing too. Perfectly crispy on the outside but soft on the inside. 

Relove second hand & cafe

Relove

Relovesta tulikin kirjoitettua myös edellisessä postauksessa second hand -kauppojen listauksessa, mutta second hand -puolen lisäksi Reloven kahvilat kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihin. Reloven voisi helposti nostaa myös aamiais-/brunssikategoriaan, mutta viime aikoina olen usein päätynyt Reloveen erityisesti lounaalle. Sitä paitsi, all day breakfast -setit ovat saatavilla myös lounasaikaan ;) Hieman toimipisteestä riippuen Reloven kahvilasta saa mm. salaattia, keittoa, täytettyjä leipiä, pastaa ja uusimpana tulokkaana myös kasvislasagnea. Matcha latte on muuten myös yksi kaupungin parhaista, Relovessa se oikeasti osataan tehdä kunnolla!


I already wrote about Relove on my second hand shopping guide, but the Relove cafes are some of my favourites too. I could also easily feature Relove on the breakfast/brunch category, but lately I've been liking Relove especially for lunch. Besides, the breakfast sets are served all day ;) Depending on the location you visit, Relove has e.g. salads, soup, sandwiches and pasta on their menu. And the latest addition seems to be a vegetable lasagna. Oh, and the matcha latte is one of the best ones in town, Relove really knows how to make it properly! 

Gasm Cafe & Bar

Gasm Cafe & Bar

Kämp Galleriassa sijaitsevassa Gasm Cafe & Barissa on edelleen mielestäni yksi keskustan parhaista salaattibaareista! Salaattiin saa valita jopa 8 erilaista täytettä oman maun mukaan, ja sen päälle vielä kastikkeen, siemenet/pähkinät ja leivän. Lounasaikaan Gasmista saa myös keittoa, ja näiden lisäksi löytyy erilaisia leipiä, valmiiksi koostettuja salaatteja, all day -breakfast komboja, pullia ja muita leivonnaisia. 


Gasm Cafe & Bar is located in the Kämp Galleria shopping centre, and in my opinion they have one of the best salad bars in town! You can choose up to 8 fillings, and a dressing, nuts/seeds and slice of bread on top. Soup is also served during lunch time, and alongside those they also serve already composed salads, all day breakfast combos, buns and other sweet treats. 

Illallinen // Dinner

Harju8

Harju 8

Tunnelmallinen ja rento kortteliravintola Kalliossa. Täällä jazz soi, nauru raikaa ja viini virtaa. Ja ruoka on mielettömän hyvää! Myös Harju8:ssa menu vaihtelee sesongin mukaan, ja esimerkiksi nyt tammikuussa ei ole tarjolla samoja annoksia kuin kesällä käydessä, kuten tämä kuvassa näkyvä tofu skagen. Olen kuitenkin täysin varma siitä, että Harju8:sta saa aina hyvää ruokaa. Tämä muuten kuuluu niihin harvoihin ravintoloihin, jossa kirjaimellisesti on jokaiselle jotakin ja kaikki vieläpä tykkäävät. Käytiin täällä perheen kanssa viime kesänä, ja jos sekä vegaani että A-luokan lihansyöjä kehuu ruokaa todella hyväksi, niin silloin on todellakin onnistuttu! 


A casual and cool neighbourhood bistro in Kallio. Jazz plays in the background, people laugh and wine is pouring. And the food is so so good! Harju8 is also one of those restaurants who switch up their menu according to seasons, and e.g. the tofu skagen above is not available now in January. However, I'm definitely convinced that the Harju8 winter menu is just as good as the summer one. And Harju8 also nails catering to both vegan and meat-eater tastebuds. We went here last summer with our family of six, and literally everyone complimented the food. 

Pamela Helsinki

Pamela

Lähi-idän makuja, rentoa tunnelmaa ja hyvää fiilistä. Pamelan menu koostuu pääasiassa erilaisista grillissä valmistetuista annoksista, ja täältä saa niin lihaa, kalaa, kanaa, vegeä kuin kebabiakin. Grilliruokien lisäksi Pamelasta saa pienempiä ja kevyempiä annoksia, kuten focacciaa, salaattia ja oliiveja, jotka sopivat esimerkiksi alkupaloiksi.


Middle-Eastern flavours, casual atmosphere and generally good vibes. The menu primary consist of grilled dishes, and they've got meat, fish, chicken, vegan and kebab dishes. Alongside the grilled food, Pamela also has smaller and lighter dishes on the menu that are well suited as starters, such as focaccia, salad and olives.

Cafe Bar No. 9

Cafe Bar No. 9

Helsinkiläinen klassikko, jonka kaikkein suosituin annos on luultavasti pollo limonello. Sitruunaisen kanapastan lisäksi menulla on kyllä laidasta laitaan kaikkea mahdollista muutakin aina ramen-keitoista, burgereihin, toasteihin, salaatteihin ja wokkeihin. Todella rento ja tietyllä tapaa mutkaton ravintola hyvällä fiiliksellä. Täällä itse asiassa tuntuu vähän kuin menisi jonkun ystävän luokse syömään, sillä tunnelma on kivan olohuonemainen. Ja ruokakin hyvää totta kai! 


A Helsinki classic, whose most popular menu item is probably their pollo limoncello. Alongside the lemony chicken pasta they've got a real variety of different items on the menu, ranging from ramen soups to burgers, toasts, salads and woks. A very cool and casual spot, which almost feels like dining at a friend's place. And the food really is good! 

Boon Nam, Helsinki

Boon Nam

Thaimaalaista ruokaa modernilla ja todella laadukkaalla twistillä. Annokset valmistetaan huolella alusta asti itse laadukkaista raaka-aineista. Menu koostuu Thaimaan eri osista inspiraation saaneista annoksista, ja Boon Namissa voi tilata niin curryja, grillattuja ruokia, salaatteja kuin wokkejakin. Monet annokset on myös suunniteltu yhdessä pöytäseurueen kanssa jaettaviksi, eli pöytään voi tilata useampia eri vaihtoehtoja joita kaikki pääsevät maistelemaan. Myös miljöö, palvelu ja tunnelma on tarkkaan mietitty alusta loppuun asti, ja täällä tuntuu kuin olisi pienellä lomareissulla Aasiassa vaikkei Helsingistä poistukaan. 


Thai food with a modern and very high quality twist. The food is carefully prepared from start to finish from high quality ingredients. The menu is inspired by the different parts of Thailand and their cuisine, and Boon Nam serves e.g. curries, grilled items, salads and woks. Many dishes can also be shared with the whole table, so you can order many different items and then share everything together. Also the milieu, service and atmosphere are carefully thought through to the very last detail, and here you certainly can get a quick getaway to Asia without actually leaving Helsinki. 

Gillet Bar & Bistro

Gillet Bar & Bistro

Gillet on Kasarmikadulla vanhassa kivitalossa sijaitseva viihtyisä ravintola, ja art deco -tyylinen sisustus on ihanasti mietitty vanhaan taloon sopivaksi näyttämättä kuitenkaan vanhanaikaiselta. Kiva paikka siis ihan jo ulkonäkönsäkin puolesta, ja ruokakin on todella hyvää. Menu on pidetty kivan simppelinä ja lyhyenä, mutta sisältää silti erilaisia annoksia ja makuja. Tämäkin on muuten paikka, josta sekä vege- että lihansyöjä tykkää!


Located in an old stone building on Kasarmikatu, the interiors are a homage to the old art-deco days without looking old-fashioned. A lovely place to visit also for the decor, and the food is delicious as well. Menu is kept fairly simple and short, but still manages to have a variety of dishes and flavours. This one is also a restaurant that satisfied both vegans and meat eaters! 

Kahvilat // Cafés 

Strindberg Helsinki

Strindberg

Keskustan klassikko Pohjois-Espalla, jossa on ihana istua ulkona erityisesti auringonpaisteella. Kauniit puitteet myös sisällä ja ylipäätään todella tyylikäs kokonaisuus. 


A city centre classic on Pohjois-Esplanadi, and especially good if you can sit outside in the sun. However, the interiors are also beautiful and all in all a very classy and stylish place. 

Kämp Bar

Kämp Bar

Hotel Kämpin alakerrassa sijaitseva kaikille avoin kahvila/baari, josta saa lämpimiä ja kylmiä juomia ja pientä syötävää. Tänne on kiva tulla, kun kaipaa pienen hetken ylellisyyttä.


The cafe/bar on the ground floor of Hotel Kämp is open for everyone, and here you can have warm and cold drinks and some small food items. Lovely place to visit when you want a little moment of luxury.

Ravintola Kappeli // Restaurant Kappeli

Kappeli

Espan puistossa sijaitseva kahvila-ravintola, jonne on ihana istua alas ikkunan viereen ja katsella puistossa ja kaduilla kulkevia ihmisiä. Täydellinen people watching -paikka siis! Kauniit puitteet, erityisesti jos onnistuu nappaamaan pöydän jostakin kahvilan muutamista kupolikulmista. Tällä hetkellä Kappeli on itse asiassa remontin vuoksi suljettu, mutta aukeaa ilmeisesti taas myöhemmin tänä vuonna. Kiva nähdä, minkälainen uudistunut Kappeli tulee olemaan! 


A restaurant and cafe located in the Esplanadi Park, and a lovely spot to sit down in and watch people pass by in the park and on the surrounding streets. So the perfect spot for people watching! Beautiful interiors and set up in general, especially if you manage to get a table from one of the 'domes' at the corners. Kappeli is currently closed for renovation, but supposed to be opened later this year again. It'll be nice to see what the new Kappeli will look like! 

Gateau leipomo

Gateau

Pääasiassa leipomoketju, jolla ei oikeastaan ole istuskelukahviloita ollenkaan vaan joka toimii take away -periaatteella. Olisi kyllä ihanaa, jos Gateau:ssa voisi kunnolla istahtaakin. Gateau pääsee tälle listalle täysin vegaanisten kanelikierteidensä ansiosta, en nimittäin ole vielä toistaiseksi törmännyt parempaan vegepullaan kuin tämä. 


Primarily a bakery with multiple locations around the city, however none of them really have sit in facilities, rather all work on a take away basis. I'd absolutely love Gateau to have a proper cafe to sit in though. Gateau is featured on this list basically purely for their incredible vegan cinnamon buns. I don't think I've ever had a cinnamon bun this good anywhere else. 

St. George Bakery

St. George Bakery

St. George -hotellin yhteydessä sijaitseva, mutta kuitenkin kaikille avoin viihtyisä kahvila, josta saa myös aamupalaa, lounasta ja illallista. Tämä on yksi vakkareista, jonne tulee suunnattua kahville melko usein. Hyvää kahvia, keskeinen sijainti, viihtyisä tunnelma ja maistuvia leivonnaisia, täytettyjä leipiä ja muita leipomotuotteita. Myös ruokien vegaanisten versioiden tilaaminen onnistuu, vaikka vitriinissä tai menussa ei olisikaan mitään vegevaihtoehtoa tarjolla. Esimerkiksi salaattia ja täytettyjä leipiä olen usein saanut tilattua vegaanisena suoraan keittiöstä. 


Basically attached to St. George hotel but still open to everyone, this is a cosy cafe serving also breakfast, lunch and dinner. One of my go-tos, and I tend to go for a coffee / matcha or have one to go quite often. Good coffee, central location, lovely atmosphere and delicious treats, sandwiches and other bakery items. They can also pretty much always make something vegan, even if there isn't a vegan option available at the counter or on the menu. I've often gotten e.g. salads and sandwiches directly from kitchen when I've asked for a vegan option. 

Greenbake Helsinki

Greenbake

Ihana leipomo-kahvila, jolla on useampia toimipisteitä ympäri kaupunkia. Kaikki tuotteet leivotaan käsin Pitäjänmäessä, ja Greenbaken filosofiassa ranskalaisuus yhdistyy suomalaisuuteen. Greenbakeen on ihan vasta hiljattain tullut myös vegaanisia uutuuksia, ja voin ehdottomasti yhtyä siihen porukkaan joka sanoo että Greenbaken vegaaniset croissantit ovat parhaita ikinä! Voimainen ja lohkeava koostumus on todella lähellä perinteistä croissantia. Ihan super hyvää! 


A lovely artisan bakery with multiple different locations. All items are handmade in Pitäjänmäki in Helsinki, and Greenbake's philosophy in a nutshell is Finnish ingredients with a French heart. They've also just recently introduced brand new vegan items on their menu, and I can definitely join that group of people who are saying that the vegan croissants at Greenbake are the best ones ever! The buttery and crispy consistency is very very close to that of the traditional butter croissant. Incredibly yummy! 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig