7 September 2022

6 Essentials for Chic Work Wardrobe

Postaus sisältää mainoslinkkejä* // This post contains ad links*

Tyylikäs asu toimistolle // Chic workwear

Alkusyksy on aina toimistopukeutumisen kulta-aikaa, kun lomien jälkeen palataan työpöydän ääreen täynnä energiaa ja inspiraatiota paitsi syksyn hulinaan niin myös vaatekaapille. Tämä alkusyksyn 'back to work' -inspiraatio vaatekaapilla on varmasti osittain myös jäännös lapsuudesta, jolloin elo- ja syyskuun back to school -sesonki tarkoitti aina vähintään muutamaa uutta piristystä vaatekaappiin ja täysin uudistunutta itseä. En varmasti ole ainoa, jolle uusien kouluvaatteiden hankkiminen oli yksi kesäloman kohokohdista ja uudet farkut oli aina pakko saada ;) Ja kyllähän syksy ja uusi sesonki edelleen innostaa ja inspiroi vaatekaapilla.


The early autumn is always the prime time for workwear when everyone's going back to office (or wfh) full of energy and inspiration not only for the autumn in general but for the wardrobe too. I also believe that this back to work inspiration in front of the wardrobe doors is partly a remnant from childhood when the August/September back to school season always meant a few new additions to the school wardrobe and a completely new 'you'. I must not be the only one to whom buying new clothes for the school year ahead was one of the highlights of the summer holiday, and at least a new pair of jeans was always a must ;) And autumn and the new season most definitely still gets me excited, and not least when it comes to the new season wardrobe. 

Toimistopukeutumisen trendit // Officewear trends

Ellos shirt (gifted, similar*) // Ellos trousers (gifted, here*) // Converse shoes (here*) // H&M necklace (similar*) // Gaul the Label bag (pr gift)

6 parasta vaatetta syksyn 2022 tyylikkääseen toimistopukeutumiseen

Satiinipusero

Kiiltäviä satiinipintoja näkyy tällä hetkellä niin ylä- kuin alaosissakin. Toimisto- ja työtyyliin kaikkein paras vaihtoehto on kuitenkin kaunis satiinipusero. Se on helppo yhdistää erilaisiin toimistolle sopiviin alaosiin, ja neuleiden ja bleisereiden kanssa kerrostettuna satiinipuseroon voi pukeutua vielä talvipakkasillakin. 

Väljät puvunhousut

Klassiset puvunhousut ovat tietysti aina hyvä vaihtoehto toimistolle, mutta tänä syksynä kaikkein tyylikkäin ja trendikkäin valinta on rennosti istuvat ja melko väljät puvunhousut. Lahkeet saavat liehua tuulessa, ja tyyli olla muutenkin maskuliinisempi. Farkkumuodissa jo pidempään vallalla olleet rennot istuvuudet alkavat siis pikku hiljaa löytää tiensä myös työpaikoille ja toimistopukeutumiseen. 

6 of the best clothing items for chic office style in autumn 2022

Satin blouse

Shiny satin materials are really in right now, both when it comes to tops and bottoms. However, the best option for office and work style is a beautiful satin blouse. It is an easy piece to combine with different office appropriate bottoms, and when layered with knitwear and blazers you can wear a satin shirt even when the temperatures drop.

Loose fitting suit trousers

A classic pair of suit trousers is obviously always a great option to wear to the office, but this autumn the most stylish and trendiest style is quite a loose fitting and relaxed pair. The legs can be airy and flow in the air, and the look in general gets to be a bit more masculine. The casual fits that have long reigned the denim fashion are starting to find their way into the workplaces and officewear too.

Asuinspiraatiota työpukeutumiseen // Outfit inspiration for office style

Liivi

Jos hankit tänä syksynä vain yhden uuden vaatteen piristämään toimistotyyliä, niin valitse ehdottomasti liivi! Liivit ovat nyt todella in, ja sopivat työpaikkapukeutumiseen äärimmäisen hyvin. Musta, valkoinen, harmaa tai beige liivi on trendikäs mutta klassinen. Olipa liivi sitten lyhyt cropattu malli, tai pidempi ja istuvuudeltaan hieman ylisuuri, niin kaikkein trendikkäin tapa pukea liivi on napittaa se kiinni ja käyttää kuten toppia. Harmi vain, että toppien ja paljaiden käsivarsien aika taitaa olla jo ohi, mutta onneksi liivitkin sopivat loistavasti kerrostamiseen. Pue liivi pitkähihaisen paidan kanssa joko napitettuna tai auki, tai kerrosta kiinni napitettu liivi aukinaisen bleiserin alle. 

A waistcoat

If you only get one new piece to freshen up your office outfits this autumn, definitely choose a waistcoat! They're super in just now, and work wonderfully in office looks. A black, white, grey or beige waistcoat is trendy but still classy. And whether you choose a short cropped waistcoat or a longer and a bit oversized one, the absolutely trendiest way to wear a waistcoat this season is buttoned up as a top. It's a shame that the season for sleeveless tops is pretty much gone now, but luckily waistcoats are also amazing pieces for layering. Wear a waistcoat with a long sleeved shirt either buttoned up or open, or layer underneath an unbuttoned blazer as a sleeveless top. 

Tyylikäs asu toimistolle // Chic outfit for the office

Minihame (+ yhteensopiva bleiseri)

1990-luvusta ja 2000-luvun alkuvuosista inspiroitunut tyyli jatkaa trendien kärjessä myös tänä syksynä, ja sen takia trendikkäin toimistohameen pituus on mini. Hameen lyhyyden kanssa ei kuitenkaan kannata liioitella, ihan jo oman mukavuudenkin vuoksi. Clueless-leffan tyylinen jakkupuku bleiserin ja minihameen kanssa on myös tyylikäs valinta tänä syksynä. Jos tyylisi on hillitty niin luota mustaan tai harmaaseen, rohkeampi puolestaan valitsee näyttävän kukonaskel- tai gingham-kuosin esimerkiksi pinkissä värissä. 

Sopivasti ylisuuri trenssi

Kuten monet muutkin vaatekappaleet, myös trenssi saa tänä syksynä olla sopivasti oversized. Ryhtiä trenssiin tuodaan puolestaan solmimalla vyö rusetille, ja jättämällä takki muuten auki niin että sen alla oleva asu saa näkyä. Beige on värin puolesta aina varma valinta trenssille, mutta myös oliivinvihreä näyttää todella hyvältä. 

Mini skirt (+ a matching blazer)

Late 1990s and early 2000s inspired styles are continuing on top of the trend charts into the autumn/winter season too, and that's also why the most stylish skirt length is a mini. However, don't go overboard with the shortness of the hem, also for the sake of your own comfort. A Clueless inspired co-ord with a blazer and a mini skirt is also a good choice this autumn. If your style is more neutral and muted then opt for black or grey, whereas a more daring option would be a pink gingham set. 

Oversized trench coat

As many other items this season, a trench coat is also trendiest when it's a little bit oversized. Add form and structure to the coat by tying the belt on a bow at the waist and leaving it otherwise open so that you can see your outfit underneath. A beige trench coat is always a classic, however an olive green one looks amazing too. 

Toimistotyylin trendit // Office outfit trends

Loaferit & ballerinat

Kenkäosastolla puolestaan kaikkein tyylikkäin valinta tänä syksynä on loaferit tai ballerinat. Ja molemmat toimivat vieläpä loistavasti toimistolla. Loafereissa saa tänä syksynä olla jämäkkyyttä, ja 'chunky' malli on ehkä kaikkein trendikkäin, mutta kaikki tyylit ja koot näyttävät hyvältä. Ja kyllä, kaikkein tyylitietoisin pukee tänä syksynä loaferit pitkävartisten sukkien kanssa. Mustien loafereiden ja valkoisten sukkien yhdistelmä saattaa ainakin aluksi tuntua hassulta, mutta näyttää oikeasti hyvältä. Ballerinatkin ovat muutaman vuoden tauon jälkeen tulleet taas takaisin yhtenä syksyn isoimmista kenkätrendeistä. Tietysti ballerina-malli on sen verran klassinen, että ei se oikeastaan koskaan näytä huonolta, mutta nyt se näyttää paremmalta kuin pitkään aikaan. Jos siis kaapissa sattuu vielä olemaan muutaman vuoden takaiset it-kengät eli Tory Burchin Minnie -ballerinat, niin nyt jos koskaan on aika kaivaa ne taas esiin.

 Tarvitsetko henkilökohtaista tyylineuvontaa syksyn työpukeutumiseen? Varaa stailaus ja tyylikonsultaatio!


Loafers and ballet flats

When it comes to shoes, this autumn the most stylish choice is a pair of loafers or ballet flats. And they both work really well at the office too. A chunky pair of loafers looks amazing, however any style or size is a good choice. And yes, the trendiest way to wear loafers this season is with socks. The combination of black loafers with white socks might feel a bit funny at first, but it looks really good. And ballet flats have made a big comeback after a good few years. Of course the style is such a classic that it basically never looks bad, but now it looks better than in many many years. So if you still have a pair those Tory Burch Minnie ballet flats that used to be the it shoe a few years ago somewhere in your closet, then now is definitely the time to take them out again. 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig