1 November 2022

3 Reasons I Love Suits

 Postaus sisältää mainoslinkkejä* // This post contains ad links*

Mä rakastun klassisiin, tyylikkäisiin ja ajattomiin housupukuihin koko ajan vain enemmän ja enemmän. Tämä siistien suorien puvunhousujen ja yhteensopivan bleiserin yhdistelmä on ehdottomasti yksi syksyn suosikeista, ja vaatekaapista löytyykin nykyään jonkinlainen puku tai ainekset pukuasun koostamiseen niin harmaana, mustana kuin beigenäkin. Aloin pohtimaan, mistä mun rakkaus housupukuihin oikein kumpuaa ja totesin, että sille on oikeastaan kolme syytä. 

I keep on falling increasingly more in love with classic, chic and timeless suits. The combination of elegant straight legged suit trousers and a matching blazer is without a doubt one of my favourite looks for the autumn season. Alongside this featured grey suit, I've also got a suit or the elements to create one in black and beautiful beige tone too hanging in my wardrobe. I started to think where does this love for suits come from, and came to the conclusion that there are actually three reasons for it. 

Housupuku naisille // Women's suit outfit

3 syytä pukeutua housupukuun

Housupuku on varma asukriisin pelastaja

Sellaisina päivinä, kun oikeastaan mikään muu vaate tai asu ei inspiroi ja klassisesti tuntuu että "mulla ei ole mitään päällepantavaa", niin silloin housupuku on ratkaisu kaikkiin tyyliongelmiin. Housupuvun kanssa ei tarvitse erikseen miettiä tai yrittää keksiä erillistä yläosaa ja alaosaa. Voi vain napata yhteensopivat housut ja bleiserin henkarilta, pukea bleiserin alle topin, t-paidan tai vaikkapa neuleen, ja kokonaisuus on valmis. Niin helppoa, nopeaa ja takuuvarmasti tyylikästä! 

3 reasons to wear a suit

A suit saves an outfit crisis

On those days when nothing else inspires and I get that classic feeling of 'I've got nothing to wear', a suit is the solution for all my style dilemmas. When you wear a suit, you don't have to think about which top goes with which bottom. You can simply just grab a pair of suit trousers and a matching blazer from the hanger, put on a top, t-shirt or even a light knit under the blazer and there you have it. So easy, quick and fool-proof stylish! 
 
Harmaa puku naisille // Grey suit for women
Kuinka stailata naisten puku // How to style women's suit

Pull&Bear blazer (similar*) // Pull&Bear trousers (similar*) // Nelly.com t-shirt (gifted, here*) // New Balance shoes (here*) // Manola Atelier bag (similar*) 

Monipuolinen, yhdessä ja erikseen

Housupuku on myös monipuolinen asuvalinta. Esimerkiksi kenkiä ja asusteita vaihtamalla housupuvun voi pukea päälle niin arkeen kuin juhlaankin. Lenkkareiden tai nilkkureiden kanssa housupuku toimii loistavasti arjessa ja työpaikalla, kun taas vaihtamalla jalkaan korkokengät, bleiserin alle esimerkiksi pitsitopin ja nappaamalla käteen pienen clutch-mallisen iltalaukun, muuntautuu housupuku hetkessä juhlavammaksi asuksi. Mulla on esimerkiksi ollut musta housupuku nimenomaan pitsitopin ja korkokenkien kanssa veljeni ylioppilasjuhlissa muutama vuosi sitten. 

Suit is versatile, together and separately

A suit is also a versatile outfit choice. By switching up e.g. your shoes or other accessories a suit can be worn in the everyday as well as for more special occasions. With trainers or ankle boots a suit works wonderfully in the everyday or at the office. But put on a pair of high heels, wear a lace top under the blazer and grab a small clutch bag to your hand, and you've got yourself a whole lot fancier suit ensemble. I've personally worn a black suit with a lace top and high heels to my brother's graduation a few years ago.

Harmaa puku, naisten muoti // Grey suit, women's fashion

Tekee olosta voimakkaan ja itsevarman

Yksi merkittävä syy miksi rakastan housupukuja on se, miten voimakkaan ja itsevarman fiiliksen housupuku saa aikaan. Yhteensopivien housujen ja bleiserin yhdistelmässä vaan on sitä jotakin! Kun pukee housupuvun päälle, tuntuu siltä että elämä on täysin hallinnassa ja on valmis kohtaamaan mitä tahansa mitä päivä eteen heittää. Puhun aina itsevarmuutta ja omaa fiilistä kohottavien asukokonaisuuksien puolesta, mutta yksi kaikkein parhaiten siihen kykenevistä vaateyhdistelmistä on ihan ehdottomasti vanha kunnon puku. 

Tilaa Tyylikirje: tärkeimmät muotiuutiset ja parhaat tyylivinkit sähköpostiin kerran kuukaudessa. Tilaa nyt ja saat sähköpostiin lahjaksi "8 helppoa askelta tyylikkääseen pukeutumiseen" -oppaan. 

Suit makes you feel powerful and confident

One significant reason why I love a good suit is how strong, powerful and confident they make me feel. There really is just something about wearing a matching pair of trousers and a blazer! Putting on a suit makes you feel like you've got your life together and you're ready to face whatever the day ahead throws at you. I'm always advocating for wearing outfits that boost your confidence and mood, but in my opinion one of the best looks to do exactly that is a classic suit. 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig