25 February 2023

7 Tips on How to Find Style Inspiration after a Slump

Postaus sisältää mainoslinkkejä* // This post contains ad links*

Inspiraation ja motivaation puute. Tuttu tunne varmasti ihan meille kaikille. Inspiraatio ja motivaatio voi välillä olla hukassa ihan kaikilla elämän osa-alueilla, myös tyylin ja pukeutumisen suhteen. Mutta miten sen tyyli-inspiraation voi sitten löytää taas uudelleen? 

Let's talk lack of inspiration and motivation. I'm sure it's a familiar feeling for all of us. Inspiration and motivation can sometimes be hard to find in all different areas of our lives, also when it comes to style and dressing up. But how do you find that inspiration to put on a nice outfit again? 

Minimalistinen tyyli // Minimalistic outfit

Parhaat vinkit tyyli-inspiraation löytämiseen

Fiilis edellä

Kun pukeutumisinspiraatio on hukassa, kannattaa lähteä liikkeelle miettimällä minkälaisen fiiliksen haluaisit luoda itsellesi vaatteiden avulla? Ja minkälainen tyyli ja asuvalinnat auttavat saavuttamaan sen? Haluatko tuntea olevasi elegantti, sporttinen, klassinen, naisellinen, cool vai jotakin muuta? Lucky girl syndrome trendaa TikTokissa, ja sen ajatusmaailmaa voi hyödyntää pukeutumisessakin: kun alat aktiivisesti pukeutua siihen energiaan jonka haluat saavuttaa, niin pian se energia ja inspiraatio löytyy kuin itsestään. 

Pukeudu (tyylikkäisiin) lempivaatteisiin

Mitkä ovat juuri omassa vaatekaapissasi ne lempivaatteet, joihin et kyllästy? Tässä tosin kannattaa hieman miettiä nimenomaan yllä mainittua fiilistä ja energiaa. Vaikka lempivaate olisi yöpaita, niin jätä se kuitenkin tässä tilanteessa hyllylle ja valitse se tyylikäs lempivaate, joka päällä on aina hyvä olla. Lempivaatteen ympärille on helpompaa lähteä koostamaan toimivaa asukokonaisuutta, kun yksi vaatekappale on jo valittuna. 

Best tips on how to find style inspiration

How do you want to feel

When you're lacking style inspiration, my best tip is to think about how do you want you clothes to make you feel? And what is the kind of style and outfits that help you to achieve that? Do you want to feel elegant, sporty, classy, feminine, cool or something else? Lucky girl syndrome is trending big time on TikTok just now and you can apply some of the characteristics of that to the way you dress up too: when you actively dress up for the energy you want to achieve, suddenly that energy and inspiration comes naturally. 

Put on your favourite (stylish clothes)

What are those favourite items in your wardrobe that you never grow tired of? And think about the above mentioned feelings and energy you want to achieve here. Even if your favourite piece of clothing is a pair of pyjamas, this is not the theme for that. Instead, choose your favourite stylish piece of clothing that you always feel good wearing. It's easier to start with that one favourite piece and build the rest of the outfit around that rather than opening the wardrobe doors and feeling overwhelmed or uninspired. 

Tyyli-inspiraatio, minimalistinen asu // Style inspiration, minimal outfit

Nelly.com belted coat* // Gina Tricot knit dress (similar beige knitted dress*) // Corlin Eyewear sunglasses* // NA-KD bag (similar mock croc baguette bag*) // Zara boots (similar black over the knee boots*)

Turvaudu vaatekaapin kulmakiviin

Toinen hyvä keino on turvautua vaatekaapin peruspilareihin ja kulmakiviin: farkut, valkoinen t-paita tai kauluspaita, bleiseri tai esimerkiksi jakkupuku ovat hyviä vaihtoehtoja. Kun peruspohja on kunnossa alkaa inspiraatiokin löytymään kuin itsestään.

Instagram, TikTok ja Pinterest apuun

Tätä ei varmaan tarvitse sen enempää selitellä? Sosiaalinen media on täynnä asuinspiraatiota! Lähde siis skrollaamaan kivoja asukokonaisuuksia, ja muista tallentaa kaikki suosikit. 

Rely on fashion basics

Another good option is to go for those wardrobe staples and basic pieces: jeans, white t-shirt or button down, blazer or a suit for instance are all really good pieces to start with. When you've got your basics covered so to speak, the inspiration finds its way back to you. 

Instagram, TikTok and Pinterest to the rescue

I'm sure I don't really have to explain this one? Social media is an endless pool of outfit inspiration! So open up those apps and start scrolling outfits that you like. And don't forget to save your favourites. 

Vinkit tyyli-inspiraation löytämiseen // Tips on finding style inspiration

Pidä silmät auki kaikkialla

Sosiaalinen media ei kuitenkaan ole ainoa paikka pukeutumisinspiraation etsimiselle. Kun kiinnittää huomiota ympärillä oleviin ihmisiin, saattaa kivaan asukokonaisuuteen törmätä esimerkiksi matkalla töihin tai kaupassa käydessä. Jos bongaat ohikulkijan päällä kivan asukokonaisuuden, kirjoita se puhelimen muistiinpanoihin, esimerkiksi: leveälahkeiset mustat puvunhousut, valkoinen tweed-jakku, krokokuosiset nilkkurit, vaalea villakangastakki. Näin asu jää sinulle muistiin, mutta vältät kiusalliset tilanteet joita voisi syntyä kuvan ottamisesta. 

Keep your eyes open everywhere

However, social media is not the only place where you can find style inspiration from. When you pay attention to the people around you, you might spot an inspiring look e.g. on your way to work or at your local supermarket. If you see a passer by with a really nice outfit, write it down to the notes on your phone, for example: wide black suit trousers, white tweed jacket, mock crock boots, cream wool coat. This way you have the outfit saved somewhere, but you avoid the awkward moments that might occur if you took photos of total strangers.

Parhaat tyyli-inspiraatio vinkit // Best style inspiration tips

Kurkkaa kauden uutuudet

Varsinkin sesonkien vaihtuessa yksi keino jonka voi ottaa käyttöön kadonnutta tyyli-inspiraatiota etsiessä on selata suosikkikauppojen ja -brändien uutuuksia. Ja selailun ei tarvitse johtaa uusiin hankintoihin, vaan uutta valikoimaa voi silmäillä nimenomaan inspiraation hakemiseksi. Yksittäisten vaatteiden sijaan kiinnitä siis erityisesti huomiota myös stailauksiin ja pieniin yksityiskohtiin. Parhaimmassa tapauksessa, ja itse asiassa hyvin todennäköisesti, vaatekaapissasi on jo jotakin samankaltaista jonka avulla pystyt luomaan huomion kiinnittäneen ja inspiraation herättäneen asukokonaisuuden ostamatta mitään uutta. 

Check the season's new in sections

Especially when moving from one season to another, a good way to look for the lost style inspiration and motivation is to check the new in sections of your favourite fashion brands and retailers. And scrolling doesn't have to lead to actually purchasing anything, but you can use the new collection precisely as a point of inspiration. Instead of looking at single items on their own, pay attention to the way the looks are styled and the little details. In the best case scenario, and actually pretty often and quite probably, you already have something similar in your wardrobe that you can use to achieve a similar look that caught your attention. All without clicking that 'buy' button. 

Minimalistinen asukokonaisuus, tyylivinkit // Minimalistic outfit, style tips

Odota ja anna aikaa

Ja kuten niin monen muunkin asian suhteen, myös kadonneeseen tyyli-inspiraatioon auttaa aika ja odottaminen. Varmaa on, että meillä kaikilla tulee vastaan ajanjaksoja kun pukeutuminen ei yksinkertaisesti yhtään inspiroi (pitkä kylmä talvi, anyone?), mutta varmaa on myös että ajan kanssa inspiraatio löytyy taas. Pakottamalla se ei löydy, ja välillä mistään vinkeistä tai TikTokin selaamisestakaan ei yksinkertaisesti ole apua. Mutta ai että se muuten tuntuu hyvältä kun huomaa että tyyli ja pukeutuminen inspiroi taas <3 

Tilaa Tyylikirje: tärkeimmät muotiuutiset ja parhaat tyylivinkit sähköpostiin kerran kuukaudessa.

Wait and give it time

And as it goes with so many other things, time and waiting also helps when it comes to lost style inspiration and motivation. We all go through phases when dressing up in the morning is a struggle (that long winter period, anyone?), but what's certain too is that with time the inspiration always comes back again. You can't force it, and sometimes all of the tips on the world or hours spent on TikTok just won't help. But boy oh boy it feels good when you finally feel inspired again <3 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig