7 January 2024

3 vinkkiä, kuinka näyttää tyylikkäältä talvella

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Tyylikäs talvipukeutuminen

Kysymys kaikkien huulilla aina talviaikaan: "miten näyttää hyvältä ja tyylikkäältä kun ulkona paukkuu kovat pakkaset?". Tässä postauksessa on vastaus nimenomaan tuohon kysymykseen, koska sinun ei tarvitse tinkiä tyylistä eikä lämmöstä edes vuoden kylmimpinä kuukausina. 

Tyylikäs talviasu

H&M takki* // Pull & Bear huivi (samankaltainen pörröinen huivi*) // Arket hattu* // Nelly housut (samankaltaiset mustat housut*) // Inuikii kengät (samanlaiset mustat Inuikii-kengät*) // Lindex lapaset (samankaltaiset lapaset*)

Vinkit tyylikkääseen talvipukeutumiseen

Kerrospukeutuminen

Kerrospukeutuminen on se kaikkein tärkein avain tyylikkääseen talvipukeutumiseen silloinkin kun ulkona paukkuu -15 asteen pakkaset. Kun alla on tarpeeksi kerroksia, pärjää ilman pilkkihaalaria ja voi pukeutua itselleen mieluisalla tavalla ja pysyä silti lämpimänä. Itse suosin esimerkiksi sukkahousujen tai lämpimien leggingsien pukemista housujen alle, pitkähihaisia paitoja neuleiden alla ja kevyttoppatakkeja villakangastakkien kanssa. Kahden takin taktiikka toimii loistavasti silloin kun ei halua pukea päälle sitä kaikkein paksuinta toppatakkia, mutta ei myöskään halua jäätyä pystyyn heti ulko-ovesta lähtiessä. 

Vinkit tyylikkääseen talvipukeutumiseen

Takkisi on asusi

Kahden takin taktiikasta päästäänkin luontevasti seuraavaan kohtaan: takkisi on asusi. Pohjoisissa olosuhteissa ulkovaatteet muodostavat ison osan asukokonaisuudesta vähintään yhdeksänä kuukautena kahdestatoista, jolloin omaan tyyliin toimivaan takkivaatekaappiin kannattaa panostaa. Mieti siis, minkälainen takki palvelee juuri omissa asukokonaisuuksissasi kaikkein parhaiten ja tarvittaessa kerrosta edellisen vinkin mukaisesti jokin kevyempi takki alle. Itse suosin nimenomaan klassisen ajattomia ja tyylikkäitä villakangastakkeja. Ja vaikka musta villakangastakki on ehdoton klassikko, niin itse käytän vielä mustaakin enemmän vaaleaa tai tummanruskeaa villakangastakkia, sillä ne erottuvat talven mustasta takkimassasta edukseen. 

Panosta asusteisiin

Kun takki on käytännössä koko asu, ainakin ulkona liikkuessa, niin asusteiden merkitys korostuu vieläkin enemmän kuin lämpimään kesäaikaan. Kaiken lisäksi talvella asusteet ovat usein välttämättömyys myös käytännön syistä. Pipot, hatut, huivit, korvaläpät ja käsineet pitävät paitsi lämpiminä, myös elävöittävät talviasuja ja tuovat niihin sen kaivatun pisteen iin päälle. Kiinnitä asusteissa siis huomiota eriyisesti väreihin ja erilaisiin tekstuureihin. Punainen huivi tai käsineet, pörröiset korvaläpät tai teddykankainen hattu ovat ehdottomasti tämän talven tyylikkäimpiä valintoja, ja tuovat myös klassiseen villakangastakkiin piristystä ja ripauksen trendikkyyttä. 

Tyylikkään talvipukeutumisen muistilista

- Kerrospukeutuminen
- Takkisi on asusi
- Panosta asusteisiin

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig