1 January 2024

Välineet, joita käytän päivittäisessä vaatehuollossa

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Vaatehuolto vinkit

Sanon aina asiakkailleni, että tyylikkäässä pukeutumisessa kyse ei ole vain siitä mitä puet, vaan myös siitä miten puet. Ensisijaisesti tarkoitan tällä kaikkia erilaisia pieniä stailauskikkoja ja yksityiskohtia vaatteiden pukemisessa, kuten paidan pukeminen french tuck tai half tuck -tyyliin, mutta tähän liittyy myös läheisesti vaatteiden ja asusteiden huoltaminen. Vaatekaapin syyshuolto -postaus oli yksi vuoden luetuimmista, ja mikäli se jäi aiemmin väliin niin käy lukemassa huoltovinkit - ne sopivat oikein hyvin myös talvikauteen! Tässä postauksessa puolestaan keskitytään huoltovälineisiin, eli siis mitä vaatteiden ja asusteiden huoltovälineitä käytän omassa pukeutumisessani päivittäin tai vähintään viikoittain. 

Stylisti vinkit

H&M takki* // Almada Label neule* // Pull&Bear housut (samankaltaiset harmaat housut*) // Chanel laukku // Stradivarius kengät

Stylistin välineet ja vinkit vaatehuoltoon 

Teippiharja

Mustien vaatteiden ahkerana käyttäjänä teippiharja on välttämätön. Mulla on eteisen kaapissa iso teippiharja, ja pieni matkakokoinen versio kulkee melkeinpä aina mukana pienessä pussukassa jonka siirrän laukusta toiseen laukkua vaihtaessa. Näin teippiharja on aina saatavilla kun sille on tarvetta. 

Miten huoltaa vaatteita

Cashmere-kampa

Mustien vaatteiden lisäksi myös neuleet ovat ahkerassa käytössä, ja jotta neuleet pysyvät mahdollisimman hyvinä mahdollisimman pitkään käsittelen ne cashmere-kammalla aina tarpeen vaatiessa. Kun neuleen pinta alkaa nyppyyntyä, on aika ottaa kampa esiin ja kammata neule hellävaraisesti. Ja hei, muistathan että neuleen nyppyyntyminen ei suoranaisesti kerro sen laadusta! Myös laadukkaammat neuleet nyppyyntyvät riippuen neuleen materiaalista, sillä esimerkiksi juurikin cashmere on materiaalina luonnostaan nyppyyntyvä. Ja nimenomaan siksi kaapissa on hyvä olla cashmere-kampa jos siellä on cashmere-vaatteitakin, 

Vaatehöyrytin

Silittäminen ei lähtökohtaisesti kuulu suosikkipuuhiini. En itse asiassa tällä hetkellä edes omista toimivaa silitysrautaa. Ryppyiset vaatteet eivät kuitenkaan myöskään kuulu suosikkeihini, eli onneksi on vaatehöyryttimet! Vaatehöyrytin on helppo, nopea ja vaivaton tapa poistaa rypyt vaatteista ilman että tarvitsee ottaa esille silityslautaa ja -rautaa.

Stylistin vinkit vaatteiden huoltamiseen

Kenkäpyyhe

Kenkäpyyhe on talvikenkien pelastus, erityisesti kaupungissa! Kuraa ja hiekkaa on kaikkialla, sitä ei yksinkertaisesti pysty välttämään ja sen vuoksi hyvin usein kengät näyttävät kaikkea muuta kuin puhtailta ja fresheiltä. Siksi pidänkin eteisessä kuivaa kenkäpyyhettä/-liinaa, jolla pyyhkäisen kengät ennen ovesta ulos lähtöä ja/tai kun tulen sisälle. Super helppo ja nopea fiksaus likaisille kengille, eikä vie aikaa kuin puoli minuuttia. 
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig