9 July 2016

3 x An Inspiring Read

Calm, Big Magic, #GIRLBOSS

Kesä ja erityisesti kesäviikonloput on kuin tehty hyvien ja inspiroivien kirjojen lukemista varten. Nyt siis lauantain ja taas yhden kesäviikonlopun kunniaksi halusinkin vinkata kolmesta erilaisesta kirjasta, jotka on hyvin erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin kirjoitettuja, mutta ihan yhtä inspiroivia ja motivoivia silti kaikki. Nää kirjat kun lukee niin on ihan varmasti valmis taas tulevan syksyn haasteisiin! Ootteko te lukeneet mitään näistä? Tai mitä muita inspiroivia kirjoja te ootte lukeneet ja voisitte suositella mun lukulistalle? 

Summer and especially summer weekends are basically made for reading good and inspiring books. So now that it's Saturday and another summer weekend I wanted to tip you about three different books that are written for different needs and situations, but are all equally inspiring and motivating. When you read these three books you'll be more than ready to face the coming Autumn with its new challenges! Have you read any of these? And do give me some recommendations on other inspiring books I should add on my reading list. 

Michael Acton Smith: Calm

Michael Acton Smith: Calm

Tää kirja jos mikä inspiroi ottamaan itselleen sitä kuuluisaa omaa aikaa ja rauhoittumaan kiireisen arjen keskellä. Mindfulness ja tietoinen läsnäolo on jo pitkään olleet hyvinvointitrendejä, mutta ainakin itselleni monet mindfulnessia käsittelevät self help -oppaat tuntuvat hieman raskailta. Calm puolestaan on selkeä ja helppo- sekä nopealukuinen, joten se sopii hyvin myös asiaan sen syvemmin perehtymättömälle mutta mindfulnessista kuitenkin kiinnostuneelle. Kirja on jaettu kahdeksaan eri kategoriaan (luonto, uni, matkustelu, ihmissuhteet, työ, lapset, luovuus ja ruoka), joiden kautta rauhoittumista ja tietoisuutta käsitellään. Calm on myös todella kauniisti kuvitettu ja sisältää erilaisia pieniä mindfulness-harjoituksia, ja listarakastaja varmasti ihastuu kaikkiin kirjan sisältämiin listapohjiin. 

This book inspires to have that famous me-time and unwind in the middle of the hectic life like no other. Mindfulness and consciousness in everything you do have been huge trends on the wellbeing front for a while already, but at least for me some of the self help books that have to do with mindfulness feel a bit ponderous. Calm on the other hand is easy and quick to read, so it's a good fit for a not-so-devoted mindfulness practitioner as well. The book is divided in eight different categories (nature, sleep, travel, relationships, work, children, creativity and food), through which calmness and consciousness is covered. Calm is also really beautifully illustrated and it has all kinds of different mindfulness practices inside, and every list lover is surely going to like all of the list bases. 

Elizabeth Gilbert: Big Magic

Elizabeth Gilbert: Big Magic

Elizabeth Gilbert kirjoittaa Big Magic -kirjassaan luovuudesta mielenkiintoisella ja nimenomaan luovalla tavalla. Big Magic -kirjassa luovuutta käsitellään ikään kuin ihmisenä, välillä sen kanssa sujuu paremmin ja välillä vähän huonommin, se on oikukas ja suhdetta senkin kanssa on pidettävä yllä ihan niin kuin muitakin ihmissuhteita. Kirja sisältää tarinoita niin Elizabethin omasta elämästä kuin hänen ystäviensäkin erilaisita kokemuksista, jotka auttavat ja opettavat ajattelemaan hieman luovemmin ihan jokapäiväisessä elämässä. 

In her book Big Magic Elizabeth Gilbert writes about creativity in an interesting and precisely in a creative way. In Big Magic creativity is seen as more like a person, sometimes you get along with it a bit better and other times not so well, it can be fickle and you have to maintain the relationship you have with it, just like you have to take care of the relationships you have with human beings. The book is full of stories from Elizabeth's own life, as well as the experiences her friends have had, and all those help and teach how to think in a bit more creative way in our everyday life. 

Sophia Amoruso: #GIRLBOSS

Sophia Amoruso : #GIRLBOSS

Se inspiraation ja motivaation määrä jonka #GIRLBOSS-kirjasta saa on ihan omaa luokkaansa! Jos joskus on työmotivaatio hukassa, niin jo pari sivua tätä kirjaa riittää nostamaan kadonneen motivaation huippuunsa. #GIRLBOSS opettaa ennen kaikkea sen, että kovalla työllä, intohimolla ja uskomalla itseensä ja vaistoihinsa pääsee todella todella pitkälle, vaikkei lähtökohdat olisikaan ne kaikista parhaimmat. Tässä kirjassa on myös todella kiva kuvitus, niin piirrosten kuin Sophian vanhojen valokuvienkin ansiosta, ja lukujen lopussa olevat "Portrait of a Girlboss" -osiot kertovat aina muidenkin girl bossien kokemuksista urallaan, mikä on kiva pieni lisä Sophian omien tarinoiden ja näkemysten rinnalla.

The amount of inspiration and motivation you can get from #GIRLBOSS is incredible! If you sometimes lose your work motivation, just reading a couple of pages of this book is enough to raise the lost motivation to the top. First and foremost, #GIRLBOSS teaches that hard work, passion and believing in yourself and your instincts gets you really really far, even if the starting point isn't exactly the best one. This book is also really nicely illustrated as it includes both drawings and Sophia's old photos, and in the "Portrait of a Girlboss" sections other girl bosses share their experiences too, which is a nice little addition alongside Sophia's stories and views.
SHARE:

2 comments

  1. Tosi hyödyllinen postaus, kiitos vinkeistä :) Itselle aina välillä tulee niitä hetkiä, kun haluaisi tarttua uuteen kirjaan, muttei tiedä minkä valitsisi. Tuo Calm ja Girlboss kyllä vaikuttaa mielenkiintoisilta, pitääkin selvitellä niistä lisää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva jos mun vinkeistä oli apua! :) Mullekin tuottaa välillä vähän vaikeuksia valita uutta kirjaa luettavaksi ja välillä se sitten päättyy siihen että avaan Netflixin uuden kirjan sijaan :D

      Delete

Blogger Template Created by pipdig