8 January 2017

The Reality of Studying Fashion

Nyt kun ensimmäinen vuosi International Fashion Branding -tutkinnon parissa on puolessa välissä, ajattelin kirjoitella vähän tarkemmin fiiliksiä ja ajatuksia mitä opiskeluista on herännyt. Edellinen, heti ensimmäisen viikon jälkeen kirjoitettu postaus aiheeseen liittyen löytyy täältä

Now that the first year of International Fashion Branding degree is halfway through, I thought I'd write a bit more about my thoughts and feelings that I have about the course. Last post relating to the topic, which was written just after the very first week, can be found here!

fashon sutdies reality

The Fashion

Kuten ensimmäisessä opiskelupostauksessa aavistelinkin, niin asiat on käyneet vaikeammiksi ja opinnot muutenkin intensiivisemmiksi. Totta puhuen tuntuu että hommaa on riittänyt kaikkien muiden kurssien suhteen sen verran paljon, että laiminlöin varsinaisia muotiopintoja melkeinpä koko syksyn ajan. Niinpä olen nyt joululomalla joutunut tekemään jonkin verran töitä nimenomaan muotijuttujen kanssa, koska esitelmä on pidettävä ja portfolio palautettava ensi viikon torstaina. Tää oli kyllä ihan tiedostettu riski ja toisaalta pitänyt mut myös loman ajan järjissäni, kun ei ole kolme viikkoa mennyt ihan vain makoiluksi. Hyvässä balanssissa molempia ;) Laiminlyönnistä huolimatta oon kuitenkin edelleen sitä mieltä, että oon ihan oikeassa paikassa ja tää on se mun juttu. Contemporary Fashion Branding -luennot on ehdottomasti koko viikon mielenkiintoisimpia ja syksyn mittaan niillä käsiteltiin aiheita aina tekstiilien kuiduista muodin historiaan, eettisyytten ja teknologiaan. Melkeinpä jokaisella luennolla tulee myös esiin jotain, mitä käsiteltiin Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinointi-kurssilla, joten HDS-vuoden apu ja hyöty on kyllä tullut todettua jo moneen kertaan. Toki Helsinki Design Schoolissa monista aiheista saatiin vaan aika pintaraapaisu, joten nyt on kiva paneutua asioihin vähän syvemmin ja parasta on huomata kun pystyy itse rakentamaan siltoja ja ymmärtämään yhteyksiä HDS-juttujen ja luentojen välillä. 

Just like I anticipated in the first post, the studies have become more difficult and intense. To be honest, it feels like I've had so much to do with the other topics that I neglected the actual fashion module all throughout the term. And so I've had to do some work for the fashion module during this Christmas holiday, because I have a presentation to give and a portfolio to hand out next Thursday. I was aware of this risk though, and on the other hand it has kind of kept me sane during the holidays as I haven't been just lying around for three weeks straight. It's been a good balance of both ;) But despite the negligence I still feel like I'm in the right place and this is my thing. Contemporary Fashion Branding lectures are by far the most interesting ones of the week, and during the Autumn term we covered all kinds of fashion topics varying from textile fibers to fashion history, ethics and technology. Almost all of the lectures also cover something that was already touched on during the fashion marketing course in Helsinki Design School, and I've already noticed the help and benefit of that year many times. Surely we covered the topics quite lightly on the fashion marketing course, and so it's been nice to get to discover the topics much more deeply now. And the best thing is to be able to build bridges and make connections between the things I learned last year with the things I'm now learning on the lectures.

fashion in university reality

The Reality

Tosiaan, muotiin liittyvän tutkinnon opiskeleminen pitää sisällään paljon paljon muutakin kuin trendien, muodin historian, ja brändäämisen opiskelua. Markkinointi, yhteiskuntatiede, kirjanpito ja rahoitus, ja työkulttuuri ovat myös osa tätä ekan vuoden kokonaisuutta, ja niiden lisäksi otin itse vielä valinnaisena aineena italian. Tosin nyt kun italian perusteet on saatu taas parin vuoden jälkeen haltuun, niin haluan aloittaa ranskan opiskelemisen, mikä olikin se mun alkuperäinen suunnitelma mutta jäi lukujärjestysongelmien takia toteutumatta syyslukukaudella. Näistä muista aineista markkinointi on ehdottomasti eniten mun mieleen, kun taas yhteiskuntatiede ei oikeastaan ole se mun juttu. Kirjanpitoa kohtaan mulla oli aluksi ihan mielettömiä pelkoja ja ennakkoluuloja, koska nimenomaan kirjanpidon kanssa mulla oli eniten vaikeuksia silloin pari vuotta sitten kun lueskelin kauppiksen pääsykokeisiin. Onkin ollut jotenkin todella outoa huomata, kuinka paljon helpommilta ne periaatteessa ihan samat jutut tuntuu nyt puolitoista vuotta myöhemmin. En tiedä onko kyseessä oma motivaatio vai se, että niitä juttuja tuli tosiaan katseltua jo silloin kauppiksen pääsykokeisiin lukiessa, mutta nyt uskallan jopa sanoa ymmärtäväni koko aihetta. 

Indeed, studying a fashion related degree includes a lot of other things than just learning about trends, fashion history and branding. Marketing, social sciences, accounting and finance, and workplace culture are also part of the study plan of this first year, and alongside those I also chose Italian as my option module. Although now that I've brushed up on the basics of Italian after two years again, I want to take up French, which actually was my initial plan but because of problems with my timetable I was left with Italian. From these non-fashion modules my absolute favourite is marketing, whereas social sciences aren't exactly my thing. As for accounting and finance, I had some major preconceptions towards because I was seriously struggling with it when studying for the business school entrance exam a couple of years ago. Therefore it's been quite weird to notice how much easier basically the exact same things feel now. I don't know whether it's because of my own motivation or the fact that I already looked at the subject when studying for the entrance exam, but now I dare even say that I kind of understand the whole thing. 

fashion degree reality

Sellaista siis on yliopistossa muodin opiskelu, ainakin näin ensimmäisen lukuvuoden perusteella! Oon jutellut muiden samaa tutkintoa mutta ylemmillä vuosikursseilla opiskelevien kanssa, ja ilmeisesti toisesta vuodesta lähtien ne varsinaisesti muotiin liittyvät opinnot lisääntyy. Innolla ootankin mitä tää kevätlukukausi ja ylemmät vuosikurssit tuo tullessaan, mutta on kyllä myös ihan hullua ajatella että ensimmäinen lukukausi yliopistossa on jo ohi! Nää neljä yliopistovuotta tulee menemään supernopeasti.

Laittakaa ihmeessä vielä kysymyksiä tulemaan jos sellaisia heräsi! :) 

So that's what it's like to study fashion in university, at least based on the first term! I've been talking with other people studying the same degree but on upper years, and apparently from the second year onwards the studies will focus more on fashion. I'm excited to see what this spring term and the coming years will bring, but it's also so crazy to think that the first term in university is already over! These four years will pass by super fast. 

Let me know if you have any questions, I'm happy to answer! :)
SHARE:

4 comments

 1. Mitä mieltä olet ollut Skotlannissa opiskelusta Suomeen verrattuna? :) Opiskelin myös itse Glasgowssa (joskin eri yliopistossa kuin sinä) ja nyt kun vertaan sitä toiseen eurooppalaiseen yliopistoon on mielestäni briteissä opiskelu vaativampaa kuin täällä tai Suomalaisessa yliopistossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomalaisesta yliopistosta mulla ei itelläni ole ollenkaan kokemusta, mutta olin kyllä varautunut paljon pahempaan ja rankempaan kuin mitä tää ensimmäinen vuosi nyt tähän asti on ollut. Toki siis tekemistä ja töitä riittää ihan tarpeeksi ja varmasti tää tulee tästä vielä vaativammaksi opintojen edistyessä, mutta tähän asti ainakin on työmäärä tuntunut ihan hallittavalta :)

   Delete
 2. This sounds like a fantastic course and you're really enjoying it! Keep it up! xx

  Blog:: Hannah Rose

  ReplyDelete
  Replies
  1. It really is, I'm so happy and grateful that I get to study exactly what I've been wanting to! :) xx

   Delete

Blogger Template Created by pipdig