26 August 2019

Reflecting on Summer 2019: The Good, The Bad & The Lessons

Elokuun viimeinen viikko ja viimeiset hetket starttailee, ja sunnuntaina täytyykin jo opetella sanomaan ja kirjoittamaan syyskuu. Tosin itse oon ollut melkein koko elokuun sen verran syysfiiliksissä, että uskon ettei mulle ainakaan tuota vaikeuksia laittaa syysmoodi päälle ihan täysin. Nyt kuitenkin viikon alkuun ja tähän kesän loppuun hieman omia fiiliksiäni tästä pikku hiljaa jo takana päin olevasta kesästä. 

The last week of August is starting, and on Sunday it's time to learn to write and say September already. Personally I've been on quite an autumnal mood throughout the month of August, that I doubt I will have any difficulties switching the autumn vibes on completely. But today to start this week and kind of end this summer, I want to share some musings and reflections on the summer that has passed. 

personal-reflection-summer-field-photography

Kulunut kesä on ollut monella tapaa hyvin erilainen kuin aiemmat. Se on ollut unohtumaton, mutta ihan eri syistä kuin vaikkapa kesä 2018, jonka nimesinkin vuosi sitten elämäni parhaaksi kesäksi. Ja viime kesä kyllä pitää edelleen tuon tittelin, sillä vaikka tämäkin kesä on kokonaisuudessaan ollut hyvä, ei kesä 2019 kuitenkaan ole ollut mitenkään erityisen ihmeellinen. 

Kesä alkoi henkilökohtaisista syistä todella ristiriitaisissa tunnelmissa ja fiiliksissä. Sen takia koko kesä onkin tullut vietettyä ikään kuin koko ajan menossa, ja tajusin etten ole kertaakaan viettänyt muutamaa päivää pidempää ajanjaksoa yhdessä ja samassa paikassa. Rakastan rutiineja ja sellaista ”oman paikan” fiilistä ja tietynlaista paikoillaan olemista, ja nyt loppukesästä huomasin että näiden asioiden puuttuminen on oikeasti ollut aika kuormittavaa ja väsyttävää.

The past summer has been totally different than the previous ones in more ways than one. It has been unforgettable yes, but for completely different reasons than for example summer 2018, that I actually named the best summer of my life. And last year's summer still holds that title, since even though in general this summer has been good, it hasn't been particularly amazing. 

Due to personal reasons, the summer started with really contradicting feelings and thoughts. And that's also the reason I've spent pretty much all summer kind of 'on the go', and  realised that I haven't once spent more than just a few days in one place. I love my routines and that certain kind of feeling of having 'my place' and something constant, and now coming to the end of summer I realised that not having those has actually been quite tiring and taken a toll on me. 

field-scandinavia-fashion-blogger-white-dress-denim-jacket-kesä-heinäpelto-muotiblogi-kesämekko-farkkutakkifashion-photography-girl-on-a-field-summer-dress-denim-jacket

Kuormittavaa, väsyttävää ja ahdistavaakin oli myös alkukesän työttömyys-/työnhakustressi. Viime kesästä poiketen tulin tänä vuonna Suomeen ilman varmistusta kesätyöpaikasta ja käytinkin ensimmäiset kaksi kuukautta lomastani CV:n viilaamiseen, hakemusten täyttämiseen, ja loputtomien työpaikkailmoitusten selaamiseen. Hain pääasiassa omaan alaani, markkinointiin ja/tai sosiaaliseen mediaan liittyviä duuneja, mutta mikään ei napannut. Ja sekös tietysti söi itsetuntoani, itseluottamustani ja fiilistäni ylipäätään. Tunsin itseni yksinkertaisesti todelliseksi epäonnistujaksi.  Laajensin työnhakua myös omien intohimojeni ja alani ulkopuolelle, ja muutaman todella turhauttavan hylkäyssähköpostin jälkeen sain kuin sainkin haastattelun ja lopulta myös työpaikan asiakaspalvelutehtävissä, joissa olen ollut nyt heinäkuun puolivälistä asti. Sain päiviini siis sitä tarvitsemaani sisältöä ja tarkoistusta, pidän työpaikastani ja työkavereistani, mutta tiedän myös että ensi kesänä valmistumisen jälkeen haluan ja tarvitsen ehdottomasti työpaikan joka mahdollistaa urakehitykseni. 

Something else that took a toll on me, and was really stressful and distressing, was the unemployment / job hunting situation at the start of the summer. Unlike last year, this summer I came to Finland without having secured any kind of job or internship, and so I spent the first two months of my summer holiday fine tuning my CV, filling in applications, and scrolling through pages and pages of job adverts. I primarily applied for marketing and/or social media positions, but didn't have any luck. And that obviously ate away my self confidence, self trust and mood in general. I just simply felt like a total failure. Eventually I broadened my job seeking horizons outside my own interests and passions, and after a few very frustrating rejection emails I finally got an interview and eventually a job too in customer service, and I've been working in that job from mid-July. That gave me the content and meaning to my days that I was so badly yearning for. I like my job and especially the people I'm working with, but I also know that next summer I want and need a position that will allow me to start my career and enables career progression for me. 

kesä-valokuvaus-heinäpelto-muotiblogi-kesämekko-farkkutakki-tyttöpersonal-reflection-summer-2019-lessons-kesä-heinäpelto-muotiblogi-suomipersonal-reflection-summer-2019-field-fashion-photography-finland-scandinavia
Photography by Tanja K., editing by Pinja K.

Mutta vaikka kesässä on ollut stressiä ja huolia, niin ei se missään nimessä ole ollut huonokaan! Kesään on mahtunut myös paljon vaikka kuinka ihania hetkiä: Nizzan matka, mökkiviikonloput parhaiden ystävien kanssa, kotimaanmatkailu Porvoossa ja Hangossa tyttöporukalla, Ed Sheeranin keikka, ja muutamat ihanat ja mielenkiintoiset kohtaamiset uusien ihmisten kanssa ihan vain näin muutaman mainitakseni. Tänä kesänä olen myös lukenut enemmän kuin aiemmin, kiinnostunut uusista aiheista, opetellut uusia taitoja ja kehittänyt osaamistani. Jokainen kesä on omanlaisensa ja tuntuu että joka vuosi opin itsestäni jotakin uutta ja opin ymmärtämään itseäni paremmin kesäkuukausien aikana. Kesä 2017 opetti yksinäisyydestä, kesällä 2018 puolestaan sanoin rohkeammin 'kyllä' uusille asioille ja kokemuksille, ja nyt kesällä 2019 puolestaan olen kartoittanut paremmin tulevaisuuden haaveitani ja myös mennyt rohkeammin sanoista tekoihin omien unelmieni tavoittelemisessa.
Minkälainen kesä 2019 teillä on ollut? 

But although the summer has had its downs, it definitely haven't been a bad summer per se! It has been filled with lots of lovely moments too: trip to Nice, summer cottage weekends with my best friends, day trips to Porvoo and Hanko, Ed Sheeran concert, and a few exciting encounters and meetings with new people - just to name a few. This summer I've also been reading more than ever, have found interest in new topics, learned new skills and developed some old ones. Every summer is unique, and I feel that every year I learn something new about myself and learn to understand myself a little better during the summer months. Summer 2017 taught me about loneliness, summer 2018 was the summer I said said 'yes' to new things and experiences more often, and now this summer 2019 I have gotten a better understanding of what it is that I want to do and achieve in the future, and started to actually work on achieving my goals and dreams with more courage and passion than before.
What has the summer 2019 been like for you?

Find Me:
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig