2 October 2019

The Autumn/Winter Coat Edit 2019

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

Tiedättekö, mikä on mun mielestä yksi syys- ja talvipukeutumisen ihan parhaita juttuja? Takit tietenkin, niin kuin postauksen otsikosta ehkä pystyikin jo päättelemään! Syksyllä ja talvella jonkinlainen takki on käytössä ihan joka ikinen päivä, eli mun mielestä on täysin sallittua omistaa useampi erilainen ja eri tilaisuuksiin ja asuihin sopiva päällystakki. Ja koska se takki on tosiaan asujen dominoiva osa suurimman osan vuodesta, niin sen täytyy myös olla omaa silmää miellyttävä ja sellainen jota jaksaa katsella ja käyttää päivästä toiseen. Oma takkivalikoimani on myös sen verran ajaton, että takkeja jaksaa katsella ja käyttää myös vuodesta toiseen, ja tähän postaukseen oonkin koonnut sellaiset takkivinkit jotka näyttävät hyvältä paitsi tänä sesonkina niin myös vielä vuosienkin päästä!

You know what is one of the best things about autumn and winter fashion in my opinion? Jackets and coats obviously, as you might have already guessed from the title of this post! During the autumn and winter months you use a coat every single day, so I think it's perfectly fine and acceptable to own a few different ones that suit different occasions and outfits. And because your outer jacket or coat is the dominant element of your looks for the most part of the year, it also needs to be one that you want to wear and look at day after another. My personal coat selection is also classic and timeless in a ay that I can wear my coats year after year, and in this post I'm listing my best jacket and coat tips that not only look good this season, but years into the future too!

Coats for Autumn and Winter 2019 - Takit syksy ja talvi 2019

KappAhl coat (PR sample) // H&M jumper // H&M jeans // Ecco shoes (PR sample) // Glitter hair clip

Teddytakki // Teddy Coat

Viileällä ilmalla on ihanaa kääriytyä lämpöiseen, pörröiseen ja pehmoiseen teddy-takkiin. Se tuntuu päällä kuin halaukselta, mutta näyttää silti todella tyylikkäältä. Teddytakki on ollut jo parin viime vuoden ajan yksi mun käytetyimmistä talvitakeista, ja tänä syksynä ja talvena jatketaan varmasti samalla linjalla!

When it's chilly and grey outside there's nothing quite like wrapping yourself up into a warm, fluffy and soft teddy coat. It almost feels like a hug but still looks really elegant. A teddy coat has been one of my most used winter coats for the last couple of years, and I'm seeing no change to that this autumn and winter season either! 


Kamelitakki // Camel Coat

Kamelitakki on ihan ehdoton klassikko, ja siihen jos mihin voi luottaa sesongista ja vuodesta toiseen. Joka syksy odotan aina yhtä innolla että saan ottaa oman kamelitakkini taas käyttöön, koska se vaan jotenkin tuntuu niin 'omalta'. Klassinen malli ja lämmin neutraali väri yhdessä on vaan niin mun mieleen.

A camel coat is an ultimate classic, and you certainly can rely on one from season and year to another. Every autumn I'm really looking forward to pulling out my camel coat again, as it just feels so 'me'. The classic silhouette and a warm neutral colour together are just something I can't not love. 


Villakangastakki // Wool Coat

Vaikka ne kamelitakitkin yleensä lukeutuu villakangastakkeihin, niin ansaitsee villakangastakit kuitenkin myös ihan oman kohtansa listalta! Villakangastakkeja löytyy ihan joka pituudessa ja värissä, ja vaikka minkälaisilla erilaisilla yksityiskohdilla varustettuina, mutta omat suosikkini ja suositukseni ovat kuitenkin niitä tyylikkään ajattomia versioita. Mieluiten vähintään puoleen reiteen ulottuva pituus jotta takki suojaa hieman myös jalkoja, ja neutraali väri kuten musta, harmaa tai tummansininen on aina varmoja valintoja villakangastakin suhteen. Mitä taas yksityiskohtiin tulee, on vyötärölle solmittava vyö mun suosikki.

Although a camel coat can usually be also classified as a wool coat, in my opinion they deserve a spot of their own on this list! You'll find wool coats in a multitude of lengths and colours, and with all the different kind of details. However, my personal favourites and recommendations are the classic and timeless versions. A length that is preferably at least to your mid-thigh will help keep your thighs warm too, and a neutral colour such as black, grey or navy are always a good option. As for the details, I'm personally a fan of a belt that you tie and knot around the waist. 


White teddy coat - Valkoinen teddytakki KappAhl

Trenssitakki // Trench Coat

Kirjoittelinkin jo mun rakkaudesta trensseihin tässä aiemmassa postauksessa. Trenssitakit vaan jaksaa ihastuttaa sesongista ja vuodesta toiseen tyylikkyydellään, ajattomuudellaan ja klassisuudellaan. Itse lämpenen kaikkein eniten niille perinteisille beigeille trensseille, mutta nykyään trenssejä löytyy ihan kaikissa mahdollisissa väreissä ja kuoseissa!

I already wrote about my love for trench coats in this previous post. Trench coats are just so elegant, timeless and classic that I keep on falling in love with them season and year after another. Personally I'm a fan of the traditional beige versions, but nowadays you can find one in pretty much any and every colour and/or print!


Toppatakki // Quilted Coat/Parka

Aika itsestäänselvyys, mutta jokainen pohjoisella pallonpuoliskolla, ja varsinkin Pohjoismaissa asuva tarvitsee oikeasti hyvän toppatakin! Siinä vaiheessa kun mittari näyttää -20 astetta ei enää paljon mietitä että onko se takki tyylikäs vai ei, vaan lämpimänä pysyminen on se mikä merkitsee kaikkein eniten. Tosin jos itse saan päättää niin en kyllä tollasilla pakkasilla poistu kotoa yhtään mihinkään. Onneksi oikeasti lämmin toppatakkikin voi kuitenkin olla myös tyylikäs, varsinkin jos valitsee mallin ja värin oikein! Silloin kun olen hankkinut oman oikeasti lämpimän toppatakkini oli valkoinen väri pinnalla, mutta jos totta puhutaan niin nykyään valitsisin kyllä jonkin tummemman värin.

It's a no brainer, but everyone who lives on the northern hemisphere, and especially in the Nordic countries, honestly needs a good quilted winter coat or parka! When the thermometer goes down to -20 degrees celsius it's not anymore so much about how elegant the coat looks, but it's the coat's ability to actually keep you warm that matters the most. Although if I get to decide I'm not even leaving the house if it really is down to -20 degrees celsius. Luckily a warm winter parka can also look good, especially if you choose the style and colour well! Last time I got a new winter parka white colour was really on trend, but to be honest now I would choose a darker colour.


The best coats for autumn / winter 2019 - Parhaat takit syksyyn ja talveen 2019Autumn/Winter fashion 2019 coats - Syksyn ja talven 2019 takkimuoti
Photography by Eetu K., editing by Pinja K.

Nahkatakki // Leather Jacket

Nahkatakki on syysklassikko, jonka kanssa ei voi mennä pieleen! Jälleen kerran, malleja, värejä ja yksityiskohtia löytyy vaikka kuinka, mutta omaa silmääni miellyttää kaikkein eniten musta biker-malli, joka ei varmasti koskaan mene niin sanotusti pois muodista ja näyttää ihan yhtä trendikkäältä nyt kuin viisi vuotta sitten ja vielä viiden vuoden päästäkin. Nahkatakin käyttöaikaa saa myös helposti pidennettyä pidemmälle syksyyn kerrosten avulla. Pitkiä hihoja ja lämpimiä neuleita alle, ja sitten voi vielä heittää esimerkiksi tekokarvaliivin nahkatakin päälle, mikä on kiva ja syksyinen tapa stailata nahkatakki ja tuoda siihen vähän sitä ekstra jotakin. 

A leather jacket is an autumn classic you can't go wrong with! Again, there are loads of different styles, colours and details to choose from, but the one I like the most is the classic black biker jacket. It just never really goes out of fashion so to speak, and looks just as good and trendy now as it did five years ago, and still will in five years time. And layering is an easy way to prolong the wear time of your leather jacket further into autumn. You can layer long sleeves and warm knits underneath, and even throw a faux fur gilet/vest on top, which is quite a nice and autumnal way of styling and brings that little extra something to the leather jacket. 


Leoparditakki // Leopard Coat

Viimeiseksi vielä ehkä hieman villi kortti, mutta leoparditakki on nykyään ihan ehdoton must mun takkikaapissa. Ihastuin leo-takkeihin jo pari vuotta sitten, ja nyt taas innolla ja odottaen katselin omaa leopardikuosista takkiani henkarissaan roikkumassa. Oon muutenkin edelleen niin ihastunut kaikkiin eläinkuoseihin, ettei ihmekään että myös leoparditakki jatkaa osana mun suosikkeja. Eläinkuosit on kuitenkin loppujen lopuksi ajattomia klassikoita, ja pimeään ja kylmään talviaikaan on kiva tuoda asuihin vähän lisää eloa printtien muodossa. 

Lastly a little bit of a wild card maybe, but a leopard coat is nowadays definitely a must in my coatdrobe. I first fell in love with leo coats a couple of years ago, and now that I see mine hanging in the closet waiting to be worn I get really excited about wearing it again. I'm anyway still so fond of all kinds of animal prints that no wonder a leopard coat is continuing as one of my favourites for this season. Animal prints are ultimately actually quite timeless and classic, and during the cold and dark winter season it's nice to bring a little bit more life to the outfits with the help of prints. Find Me:
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig