8 January 2020

What I Learned from Instagram Blocking Me

Instagram blocked me

On tiedossa oleva fakta, että Instagramissa on oltava aktiivinen jos siellä haluaa toimia tavoitteellisesti. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kuitenkin todeta että "there can be too much of a good thing", ja Instagramissa voi olla myös liian aktiivinen.

Instagram blokkasi käyttäjäni lauantai-iltana, enkä siis muutamaan päivään pystynyt tykkäämään tai kommentoimaan muiden julkaisuja, tai edes vastaamaan omiin kuviini tulleisiin kommentteihin. Eilen illalla sain kuitenkin Instagramin taas toimimaan normaaliin tapaan, kun vanha kunnon appin poistaminen ja uudelleen lataaminen sai sovelluksen taas pelittämään.

Ainoa Instagramin ominaisuus jota pystyin blokin aikana kunnolla käyttämään oli Storyt, mutta oikeastaan kaikki feediin perustuvat toiminnat oli estetty. Pystyin kyllä selaamaan kuvia ihan normaalisti, mutta tosiaan tykkääminen ja kommentointi oli täysin poissuljettu. Olin ihan ymmälläni tästä ja postasinkin ihmetyksestäni myös omaan stooryyni, ja ihana Essi osasi kertoa mulle että Instagram rajoitti tilini toimintoja nimenomaan sen takia että olin ollut liian aktiivinen kommentoimaan/tykkäämään, ja sen vuoksi Instragram luuli tiliäni botiksi.

It is a well known fact, that you have to be active on Instagram if you have any kind of goals with the platform. But I'm speaking from experience when I say that there can be too much of a good thing, and you can also be too active on Instagram.

Instagram blocked my account on Saturday evening, and for a few days I wasn't able to like or comment on other users' posts, or even reply to the comments on my own photos. Last night I got the app back up and running normally again, thanks to good old technique of deleting and reinstalling it.

The only feature I was properly able to use during the block was stories, but pretty much all activities based on the regular feed were restricted from me. I was able to scroll my feed normally, just not engage with anything. I was really confused by this and posted about the issue on my own story, and it was Essi who was able to tell me that the blocking and restriction of activities was due to me having been too active in commenting and liking and so Instagram thought I was a bot. 

Instagram block experience - Instagram-blokki kokemusMy experience with Instagram block - Kokemus Instagram blokista

Mutta oli tässä tietynlaisessa pienessä Instagram-tauossa jotain hyvääkin, se nimittäin pakotti mut olemaan stressaamatta ja miettimättä postausaikoja, engagementia, feediä ja muita Instagramiin liittyviä juttuja. Vaikka kuinka aina yritän suhtautua Instagramiin rennosti, niin totuus on se että kyllä se oikeasti on jonkinlainen stressitekijä ja mielessä monta kertaa päivässä nimenomaan sen takia että käytän sitä kuitenkin tavoitteellisesti ja ammattimaisessa mielessä.

Tämä Instagram-blokki myös auttoi mua ymmärtämään, kuinka hitsin paljon aikaa kyseisessä sovelluksessa oikeasti tulee vietettyä! Instagram on ehdottomasti mun suosikkisovellus enkä sitä käyttäisi jos en siitä nauttisi, mutta nyt kun Instan käyttäminen jäi vähemmälle, vapautui aikaa muihin juttuihin. Ja pystyin myös keskittymään näihin muihin juttuihin ihan 100% kun en vähän väliä tarttunut puhelimeen. Esimerkiksi opiskelu ja koulujuttuihin keskittyminen sujui huomattavasti paremmin ja tehokkaammin kun ajatus pysyi täysin aiheessa eikä lähtenyt sivuraiteille, eli Instagramiin. En myöskään harhautunut skrollaamaan fiidiä kirjaa lukiessa tai Netflixiä katsoessa, vaan keskittyminen ja silmät pysyivät Michelle Obaman elämäkerrassa tai YOU:n toisen tuotantokauden jaksoissa.

But this, what was kind of like a mini Instagram break, had its positives too. It forced me to not stress and think about posting times, engagement, my feed and other Instagram related things to an excess. As much as I try to have somewhat of a relaxed attitude towards Instagram, the reality is that it is one stressor in my life and something that is on my mind multiple times a day, precisely because I do have goals and ambitions with it and already use it in a professional manner to a certain extent. 

This Instagram block also made me realise just how freaking much I actually do spend time on the app! Instagram is hands down my favourite app and I wouldn't be using it if I didn't enjoy it, but now that my actions within the app were very limited and my Instagram usage decreased for these past few days, I had more time to spend on other things. And I was also able to concentrate on those other things a whole lot better when I wasn't reaching towards my phone every few minutes or so. My concentration and efficiency on for example studying and doing uni work improved as I managed to keep my mind on the task at hand and not get side-tracked, i.e. on Instagram. And I wasn't reaching for my phone and started to scroll Instagram every few minutes when reading my book or watching Netflix, but my concentration and eyes were firmly on Michelle Obama's autobiography or the episodes of the second season of YOU. 

Instagram blocked me: experiences - Instagram blokkaus kokemuksiaMy experience with Instagram blocking me - Kokemukseni Instagram blokista
Photography by Aada K., editing by Pinja K.

Vuosi alkoi siis pienellä pakotetulla Instagram-postaustauolla, mutta nyt tosiaan kaikki toimii taas normaalisti! Ja kuten totesin, niin oli vähentyynessä instaamisessa tosiaan omat hyvätkin puolensa. Nämä hyvät puolet haluankin pitää mielessä jatkossakin, ja vähentää sellaista turhanpäiväistä Instagramin selaamista silloin kun tarkoituksena on oikeasti tehdä jotain ihan muuta.

Ootteko te koskaan joutuneet Instagramin blokkaamaksi? Tai oletteko muuten ihan tietoisesti pitäneet taukoja Instagramista?

So the year started with a little forced break to posting on Instagram, but like I said it's all back to normal again! And as mentioned, this reduced instagramming had its positives too. And it's exactly these positive aspects I want to keep in mind in the future too, and reduce the mindless scrolling and refreshing of the feed when I'm supposed to something totally different.

Have you ever experienced Instagram blocking you? Or have you ever consciously taken a break from the app? 

Find Me:
SHARE:

8 comments

 1. Täähän ois oikeestaan jokaiselle tosi hyvä kokemus! Näkisi, että elämä onnistuu oikein hyvin myös ilman instaakin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No oot kyllä oikeessa, tekisi varmasti hyvää monelle muullekin kuin vaan mulle! :)

   Delete
 2. Instassa joutuu kyllä nykyään helposti blokatuksi juurikin liiallisesta aktiivisuudesta :D Oon kuullut monelta samanlaisia tarinoita ja itse koitan olla aktiivinen pienissä pätkissä, etten just joudu ite banniin xD Mulla oli pieni blogitauko ennen vuodenvaihdetta ja kesäisin poistan kaikki someappsit loman ajaksi (suosittelen kokeilemaan!). Ihana IG-tili sinulla, liityin seuraajaksi myös siellä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin kuulin että tätä on viime aikoina tapahtunut monelle muullekin! Täytyy varmaan itsekin olla varovainen jatkossa haha :D Ja hei tollanen breikki ja appien poistaminen tekee kyllä varmasti hyvää, pitää laittaa harkintaan! Kiitos hurjasti, ihana kuulla että tykkäät mun sisällöstä sielläkin ♥︎

   Delete
 3. I just stumbled across your blog through Twitter, and have been enjoying reading through your posts and seeing all your lovely photos! I think it's great that you were able to put a positive spin on the Instagram block, especially during a time when we are all so involved with social media. Looking forward to seeing your future blog posts and twitter posts!

  - FunSizeFit.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, makes me super glad to hear you've been enjoying reading my blogpost ♥︎ And when it comes to Instagram, I'm trying to maintain a bit more relaxed attitude with it from now on - the world certainly doesn't end if I don't use the app for a few days! Hope you enjoy my future content too and I see you here in the comment section again :) xx

   Delete
 4. Mulla tapahtuu just tää sama eilen, enkä edelleenkään pysty kommentoimaan tai tägäämään kavereita... Jos poistan instan ja laitan sen uudelleen, häviääkö mun kaikki kuvat yms?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei häviä, tili kuitenkin pysyy edelleen tallessa kun vaan kirjaudut instaan uudelleen :) ei siis hätää!

   Delete

Blogger Template Created by pipdig