24 January 2021

3 Layering Necessities for Winter Outfits

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate) 

Vinkkejä talvipukeutumiseen // Tips for winter dressing

Kerrospukeutuminen on avain tyylikkääseen talvipukeutumiseen kirpeinä pakkaspäivinä. Viime viikkoina kun lämpötilat on usein olleet alle nollan ja jopa siellä -20 tuntumassa, on kerrokset olleet pelastus kylmyyttä vastaan. Näkyvien kerrosten, eli esimerkiksi bleiserin ja neuleen yhdistelmän, lisäksi näkymättömät kerrokset varsinaisen asun alla ovat olleet kovassa käytössä. Tässä postauksessa listatut kolme vaatekappaletta ovat omat näkymättömien kerrosten tärkeimmät elementit, joita mielestäni jokaisen näillä leveyspiireillä asuvan tulisi hyödyntää jos talvella haluaa pukeutua tyylikkäästi mutta lämpimästi. Itsekin siis käytän näitä vaatteideni alla näkymättömissä lähes päivittäin.

Layering is the key to stylish winter dressing on the crisp cold days. Lately when the temperatures have frequently dropped to sub-zero numbers, even to -20 celsius, layers have been my saviour against the cold. Alongside visible layers, such as blazer on top of a knit, I've been also wearing invisible layers underneath my actual outfit of the day. The three clothing items I've listed on this blogpost are my invisible layering must haves, and I think everyone to whom style is as important as warmth in winter dressing should utilise them - especially if you're also living in these Nordic latitudes. Personally I use these invisible layers in my winter outfits almost on daily basis. 

Kuinka pukeutua tyylikkäästi talvella // How to dress stylishly in winter

1. Sukkahousut

Toiset vihaavat ja toiset rakastavat, mutta sukkahousut on ihan loistava lisäkerros farkkujen tai housujen alle lämmittämään pakkassäällä. Lämpöasteista riippuen eri materiaaleista valmistetut tai eri paksuiset sukkahousut auttaa säätelemään, kuinka paljon lisälämpöä ekstrakerros tuo. 

1. Tights

Some people love them and some people loathe them, but tights truly are a wonderful extra layer to wear underneath your jeans or trousers when it's a winter wonderland outside. Depending on how cold it is outside, you can modify just how much added warmth the extra layer adds by choosing tights that are made of different materials or of different thickness. 

Vinkkejä tyylikkääseen talvipukeutumiseen // Tips for stylish winter dressing
Vinkkejä tyylikkääseen kerrospukeutumiseen // Tips for stylish outfit layering in winter

H&M coat (here, on sale) // American Eagle Outfitters jeans (similar) // BikBok scarf (similar) // ASOS beanie (similar) // H&M gloves (here) // &Other Stories shoes (here

2. Pitkähihainen aluspaita

Vartalonmyötäinen pitkähihainen paita neuleen tai muun yläosan alla on ollut mullakin käytössä niinä kaikkein kylmimpinä päivinä. Aluspaitojahan löytyy myös nimenomaan tätä tarkoitusta varten, mutta itse olen pukenut neuleiden alle pitkähihaisen urheilupaidan, joka on ajanut asian oikein hyvin.

3. Ohuet villasukat

Perinteisiä villasukkia hieman ohuemmat, esimerkiksi merinovillasta valmistetut sukat pitävät varpaat lämpiminä nilkkureissakin. Ohuempi neulos kuitenkin takaa sen, että kengät ovat edelleen mukavat jalassa eivätkä käy liian ahtaiksi ja puristaviksi villasukkalisäyksen takia. Mulla on jo muutaman talven ajan ollut käytössä H&M:n harmaat merinovillaiset sukat, ja välillä annan sukan reunan ihan tarkoituksella kurkkia kengästä kuten tässä asussa.

Shop the Look

2. Long sleeved camisole

A tight fitting long sleeved camisole underneath a knit or some other kind of top has been my saviour on those super cold days. You can find long sleeved camisoles made exactly for this purpose, but I've been using a long sleeved sports top under my knits and that has worked really well too. 

3. Thin wool socks

For example merino wool socks that are thinner than the traditional chunkier woollen socks keep your toes nice and warm even in a pair of ankle boots. The thinner knitting ensures that your shoes are still comfortable to wear and do not feel tight or squish your feet even though you have added an extra layer. I've had a pair of grey merino wool socks from H&M in use for a few winters now, and sometimes I even let them peek a little bit from my shoes like in this outfit


Neutraali talviasu // Neutral winter outfit
Photographed by Essi N., edited by Pinja K.

Find Me:
SHARE:

4 comments

 1. Itse olen miespuolinen, mutta kerran tuli vastaan tilanne, jossa ainut saatavilla oleva lisälämmike oli sukkahousut. Ajattelin, että pienempi paha ne sukkahousut kuin paleleminen. Koomista sinänsä, että vaikka tietää, ettei kukaan niitä nää sieltä farkkujen alta, niin silti hävettää liikkua ihmistenilmoilla sukkahousut jalassa. Vielä hullummalta tuntui siinä vaiheessa, kun sukkahousut minulle lainannut siskoni kysyi, että miltäs ne sukkahousut tuntuu jalassa. Muutaman tunnin kokeilun jälkeen oli nimittäin pakko todeta, että nehän on farkkujen alla paljon mukavammat kuin miesten puuvillaiset pitkät kalsarit. Nykyään kaapista löytyy useammatkin sukkahousut eri paksuuksia. Pitkiä kalsareita tulee käytettyä ainoastaan silloin, kun on tilanne, jossa voisi joutua riisumaan housunsa muiden ihmisten läsnä ollessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah aivan mahtavaa! 😄 Tämä kyllä osoittaa hyvin sen, että ei ne vaatteet katso sukupuolta 😊

   Delete
  2. Heitämpä nyt jatkoa tuohon aiempaan kertomukseeni. Eli mitä itse ajattelisit, jos huomaisit tai muuten sinulle selviäisi, että joku miespuolinen tuttavasi käyttäisikin sukkahousuja.

   Delete
  3. Tuskin mitään sen ihmeellisempää, oon tosiaan itse sitä mieltä että jokainen saa käyttää juuri niitä vaatteita kuin itsestä tuntuu hyvältä. Pääasia on että itsellä on hyvä, lämmin ja mukava fiilis riippumatta siitä mitkä ne on ne vaatteet jotka sen fiiliksen tuo 😊

   Delete

Blogger Template Created by pipdig