21 August 2021

4 Reasons to Rent Fashion Items

The Ateljé vaatelainaamo, By Malene Birger Darcya

Siskoni rippijuhlissa pari viikkoa sitten sain vihdoin laittaa päälle tämän aivan upean By Malene Birgerin Darcya-mekon, mitä olin odottanut jo monta kuukautta. Vuokrasin mekon aivan ihanasta helsinkiläisestä designer-merkkien vaatevuokraamosta The Ateljésta, eli mekko oli minulla vain tuon yhden viikonlopun ajan, ja on sen jälkeen ollut varmasti käytössä jo muillakin tyytyväisillä vuokrausasiakkailla. Kokeilin vuokrauspalvelua nyt ensimmäistä kertaa, mutta tämä ei kyllä varmasti jää viimeiseksi kerraksi. Erityisesti tällaisiin spesiaalimpeihin tilaisuuksiin ja erilaisiin juhliin tulen varmasti vuokraamaan vaatteita vielä tulevaisuudessakin. 

Miksi vaatteiden ja muodin vuokraaminen sitten kannattaa? Tässä muutama hyvä syy!


It was my sister's confirmation party a couple of weeks ago, and that's when I finally got to wear this absolutely gorgeous Darcya dress from By Malene Birger. And trust me when I say that I had been looking forward to that for months. I rented the dress from the lovely Helsinki-based designer clothing rental service The Ateljé, so I only had the dress for that one weekend and I'm sure it has already accompanied other happy rental customers since. This was my first time trying out a clothing rental service but it will definitely not be the last. I'm sure that I will be renting clothes especially for these kind of more special occasions in the future too. 

But why is renting clothes and fashion a good idea then? Here are a few reasons! 

Vaatteiden vuokraaminen Helsinki

4 hyvää syytä vuokrata muotia

- Ekologisuus. Vaatteiden vuokraaminen on luonnollisesti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää, sillä varsinkin tällaisille erityisemmille vaatekappaleille tulee huomattavasti enemmän käyttökertoja kuin jos se roikkuisivat vain yhden ihmisen vaatekaapissa. 

- Voit löytää ja kokeilla uusia brändejä. Vuokraamisen myötä on mahdollisuus päästä käsiksi myös ihan uusiin brändeihin, joita ei aikaisemmin olisi syystä tai toisesta ehkä harkinnut. Vuokraaminen on myös super hyvä tapa kokeilla vaikkapa jotain tiettyä trendiä joka vielä hieman mietityttää, tai testata millainen oma fiilis on jossakin erikoisemmassa värissä, printissä tai materiaalissa. 

4 Good Reasons to rent fashion items

- It's ecological. Renting clothing items is obviously more sustainable and better for the environment, as especially more special pieces like this dress get worn many times more than they would if they were only hanging in one single person's wardrobe. 

- You can find and try new brands. Through renting, you can get your hands on new brands that you maybe would not have otherwise considered. Renting is also a great way to try e.g. a new trend that you're not 100% sure about, or see how you'd feel in a quirky or unusual-to-you colour, print or material. 

Vaatteiden vuokraaminen

- Saat mahdollisuuden pukeutua vaatteisiin jotka olisivat muuten oman budjetin ulkopuolella. Hieman edelliseenkin kohtaan liittyen, vuokraamalla voi saada käyttöön myös sellaisia vaatteita ja brändejä, joihin ei muuten välttämättä olisi varaa. 

- Tuet pienyrittäjää. Melkein kaikki tietämäni vaatteiden vuokrauspalvelut ovat pienten itsenäisten yrittäjien omistamia. Taustalla ei siis ole jättimäisiä bränditaloja, valtavaa markkinointikoneistoa tai suurta korporaatiota, vaan kaikki hoidetaan lähtökohtaisesti itse - niin sanotusti rakkaudesta lajiin. Niinpä vaatteiden vuokraaminen on myös hyvä tapa tukea pienyrittäjää, jolle sinä puolestasi olet asiakkaana varmasti tärkeämpi ja merkityksellisempi, etkä vain yksi muiden joukossa. 


- You get the chance to wear items that are normally out of your budget. This ties in with the previous point, but through renting you might have the chance to wear items from brands that you maybe would not be able to afford if you were to buy them. 

- You support a small business. Almost all of the rental services I know are small and independent businesses. There is no huge brand houses, a big marketing machine or a large corporation at the background, rather the business owners do basically everything themselves. Therefore renting fashion items is also a great way to support small and local businesses. And I bet that you on the other hand are much more important and meaningful for them, and not just another nameless customer among all the others. 

Juhlamekon vuokraaminen
The Ateljé kokemuksia

Joko te olette antaneet vaatteiden vuokrauspalveluille mahdollisuuden? Aiotteko?

Have you already given a chance to fashion rental services? Will you?

Find Me:

SHARE:

4 comments

 1. Moikka! Seurailen postauksiasi ja nyt oli pakko tulla kommentoimaan. Että iso kiitos tästä artikkelista! Vaatteiden, ja laukkujenkin, vuokraaminen käynyt mielessä monta kertaa. Aina ei jaksais samoja mekkoja käyttää. En ole vain saanut aikaiseksi tehdä yhtään mitään asian eteen. Aattelin, että se on ehkä hankalaa..

  Positiivinen kokemuksesi saa ehkä nyt tähän naiseen vähän vauhtia seuraavia juhlia ajatellen. :)

  T. Tiina Tyylimuru-blogista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan mahtavaa kuulla että tästä postauksesta oli apua, kiitos sinulle Tiina! ❤️ Vuokraaminen on oikeasti todella helppoa ja yksinkertaista, ja esimerkiksi Ateljé myös toimittaa kaikkialle Suomeen vaikka fyysinen sijainti onkin Helsingissä. Lämmin suositus ❤️

   Delete
 2. Aivan ihana mekko!!<3 Mikä koko sulla mahtaa olla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin munkin mielestä, tää oli kyllä täydellinen valinta juhlapäivään ❤️ Ja kokona mulla oli S 😊

   Delete

Blogger Template Created by pipdig