26 October 2021

5 Things That Have Shaped My Style

 Postaus sisältää mainoslinkkejä // This post contains ad links

Meidän kaikkien tyyli ja pukeutumismieltymykset muuttuu ja muokkaantuu ajan kuluessa, mikä on mun mielestä todella todella mielenkiintoista. Jokaisen ihmisen tyyli kuitenkin aina viestii jotakin siitä henkilöstä, minkälaisia he ovat tai minkälaisia he ehkä haluaisivat olla. Minkälainen elämäntilanne kenelläkin on, tai mitä asioita he arvostavat. Super mielenkiintoisia juttuja, ja tämä muodin/tyylin ja psykologian yhteys on aihe, jota olisi mun mielestä kiinnostavaa tutkia joskus ehkä enemmänkin. Myös oman tyylin kehitystä ja muokkaantumista on mielenkiintoista seurata, ja välillä ihan tietoisesti pysähtyä miettimään, minkälaisen "tyylimatkan" sitä onkaan kulkenut. Itse aloin yhtenä päivänä miettimään omaa tyyliäni ja niitä asioita, jotka ovat vuosien aikana muokanneet sitä kaikkein eniten kohti sitä mitä se nyt on. Lopulta tulin siihen tulokseen että omalla tyylimatkallani on ollut viisi asiaa, joiden vaikutus mun tyyliin on ollut kaikkein suurin. 


As the years pass by, the way we dress and the styles we prefer change for everyone of us, which in my opinion is super super interesting. Everyone's style ultimately always communicates something about that person, the way they are or maybe the way they would want to be. What's their current life situation like, or what are the things they value. Super interesting topics, and the whole fashion/style + psychology connection is something I'd maybe like to research even further at some point. However, it's also interesting to see how your own style has developed and shaped over the course of the years, and sometimes it's quite eye opening to really take a moment and think about your own 'style journey'. I had a moment recently when I started to think about my style and the things that have shaped it the most towards the way it is now. Eventually I came to the conclusion that on my style journey there have been five things that have had the greatest impact on my current style. 

Kuinka stailata teddytakki // How to style teddy jacket

5 asiaa, jotka ovat muokanneet tyyliäni eniten

Blogit

Itse aloitin blogien lukemisen silloin vuosia sitten kun ne alkoivat pikku hiljaa vasta nousta pinnalle, eli on sanomattakin selvää että blogit on ehdottomasti muokanneet ja muovanneet mun tyyliä ja pukeutumista näiden yli kymmenen vuoden aikana. Olen aina ollut kiinnostunut muodista ja vaatteista, mutta blogien myötä mulla olikin yhtäkkiä koko maailman muoti ja tyylikkäät ihmiset saatavilla inspiraation lähteiksi. The Blonde Salad, Fashion Toast, Kenza's ja monet monet muut blogimaailman ns. pioneerit olivat vuosia mun lukulistalla. Nykyään blogeja tulee luettua huomattavasti vähemmän, mutta edelleen saan myös blogeista paljon inspiraatiota. Ja juuri siksi haluan myös itse jakaa inspiraatiota täällä teillekin. 

Asuminen Skotlannissa

En ollut tajunnut tätä aiemmin, mutta kun aloin miettimään asioita jotka on muokanneet mun tyyliä eniten niin ymmärsin että Skotlannissa vietetyt vuodet muuttivat minua myös tyylin ja pukeutumisen suhteen. Lähinnä siitä näkökulmasta, että noiden kolmen ja puolen Glasgow'ssa vietetyn vuoden aikana identifioiduin vahvemmin skandinaavisuuteen ja pohjoismaalaisuuteen, millä oli suuri vaikutus siihen että tyylini on nykyään sellainen kuin se on. Skandinaaviset suorat linjat, klassisuus ja tietynlainen minimalismi alkoivat kiinnostaa kun en ollutkaan enää niiden ympäröimänä jokapäiväisessä arjessa. Eli oikeastaan voisi sanoa, että Glasgow'ssa vietetyt vuodet sysäsivät tyyliäni oikein urakalla tähän nykyiseen suuntaan.

5 Things That Have Shaped My Style the Most

Blogs

I started to read blogs years ago, even before the big blogging boom, so it goes without saying that blogs have definitely shaped my style and the way I dress over these 10+ years. I've always been interested in fashion and clothes, but when blogs came into the picture I suddenly had all of the fashion and stylish people of the world available for inspiration. The Blonde Salad, Fashion Toast, Kenza's and many other blogging pioneers so to speak were on top of my reading list for years. Nowadays I read blogs a lot less, but they still are an important source of inspiration for me. And that's exactly the reason why I want to share inspiration here on my own blog too. 

Living in Scotland

I had not realised this earlier, but when I started to think about the things that have shaped my style the most, I realised that actually the Scotland years also changed me when it comes to style and dressing. Mostly due to the fact that when living in Glasgow I started to identify even stronger as Scandinavian / Nordic person, which had a big influence on my style now being what it is. The Scandinavian style with straight lines, classic items and certain kind of minimalism started to lure me in when I wasn't surrounded by them in my everyday life anymore. On hindsight you can say that the Glasgow years really pushed my style towards its current shape. 

Rento syysasu viikonloppuun // Casual weekend outfit
Syksyinen asukokonaisuus vaalean lyhyen pörrötakin kanssa // Autumn outfit with short beige teddy jacket

Gina Tricot jacket (gifted, here) // Gina Tricot knit (gifted, here) // Soaked in Luxury leggings (similar) // Gina Tricot shoes (gifted, here) // Gina Tricot bag (gifted, here in black) 

Mukavuudenhalu

Vaikka kuinka rakastan esimerkiksi korkeiden korkojen ulkonäköä, niin todellisuus on kuitenkin se että mä olen pohjimmiltani todella mukavuudenhaluinen pukeutuja. Kyllä, asukokonaisuuden pitää myös miellyttää silmää, mutta jos se ei tunnu mukavalta päällä niin en varmastikaan siihen pukeudu. Onneksi mukavuus ja tyylikkyys eivät kuitenkaan sulje toisiaan pois, vaan ne kulkevat loistavasti käsi kädessä. Nuorempana tuli usein pukeuduttua asuihin, jotka näyttivät kivoilta mutta jotka syystä tai toisesta tuntuivat epämukavilta päällä. Mitä vanhemmaksi tulen, niin sitä tärkeämpää mulle kuitenkin on myös asukokonaisuuden mukavuus. Koska faktahan on, että jos asu ei tunnu mukavalta kantajansa päällä niin se kyllä näkyy ja tuntuu myös ulospäin. 

Sosiaalinen media

Jos blogit ovat muokanneet tyyliäni niin niin on kyllä sosiaalinen mediakin! Kun Instagram tuli kuvioihin noin 10 vuotta sitten, niin jälleen kerran mulla oli taas enemmän ja isommin inspiraatiota saatavilla. Ja nyt se inspiraatio kulkee vieläpä taskussa mukana ihan koko ajan. Sosiaalisen median kanavista Pinterest on Instagramin lisäksi eniten tyyliäni muokannut kanava, koska sitäkin käytän lähinnä pukeutumisinspiraation etsimiseen ja kivojen asukokonaisuuksien löytämiseen. Ja koska omat Instagram-julkaisuni ovat vaihtuneet randomeista päivän räpsyistä nimenomaan inspiraation jakamiseen omien asujeni myötä, niin valehtelisin jos väittäisin että sosiaalinen media ei olisi muokannut tyyliäni myös sen vuoksi että omaa tyyliä tulee jaettua aiempaa enemmän. En kuitenkaan tarkoita, että pukeutuisin vain somea ja inspiraation jakamista varten, vaan se tavallaan antaa lisäboostia miettiä kivoja asukokonaisuuksia. Tätä on ehkä hieman vaikea selittää, mutta toivottavasti saatte kiinni! 

Need for comfort

No matter how much I love the way e.g. high heels look, the reality is that deep down I'm a sucker for comfort when it comes to style. Yes, an outfit also has to please the eye, but if it doesn't feel good and comfortable to wear then I'm definitely not putting it on. Luckily you don't have to choose between comfort and style, but the two go well hand in hand. When I was younger I often wore outfits that looked nice but which for some reason or another were uncomfortable. The older I get, the more important it is to me that the looks I wear are comfortable too. Because the fact is, that if a person does not feel comfortable in the outfit they wear on the inside, that really shows on the outside too. 

Social media

If blogs have shaped my style then so too has social media! When Instagram came to the picture around ten years ago, it also meant that once again I had more inspiration on a much bigger scale available. And now that inspiration is with me in my pocket wherever I go. Out of all of the social media channels Pinterest, alongside Instagram, is the one that has shaped my style the most as I use it primarily for finding outfit inspiration. And because my own Instagram content has gone from the random daily snapshots that they used to be back in the day to sharing inspiration through my own outfits, I'd be lying if I said that social media hasn't shaped my style also because I share more of it now. However, I don't mean that I dress only for social media, it's more that it gives me an extra boost to put together different outfits. It's a little bit difficult to explain but I hope you get what I mean! 

Rento asukokonaisuus syksyyn, naisten muoti // Casual autumn outfit, women's fashion
Kuinka pukeutua vihreään // How to wear green

Työelämä

Luonnollisesti myös työelämään siirtyminen on muokannut ja muovannut tyyliäni. Vaikka mulla ei ole koskaan ollut ns. perinteistä pukukoodia työpaikalla, niin kyllähän sitä usein valitsee toimistolle jotakin siistimpää päälle. Työelämään siirtyminen on muokannut mun tyyliä ja pukeutumista myös sen suhteen, että nykyään mulla on ehkä selkeämmin ns. työtyyli ja viikonlopputyyli. Arkena rakastan mm. suoria housuja, farkkuja ja bleisereitä, kun taas viikonloppuisin päälle valikoituu usein esimerkiksi leggingsit ison ja rennon kauluspaidan tai neuleen kanssa. Nykyään pukeudun viikonloppuisin siis ehkä rennommin kuin ennen työelämään siirtymistä. 

Work life

Naturally entering the work life has also shaped my style. Even though I've never had a traditional dress code at the workplace, I tend to choose something smarter for the office anyway. Entering the working world has also shaped my style and the way I dress in the sense that now I maybe have a clearer and more separate work style and weekend style. During the working week I love straight trousers, jeans and blazers for example, whereas during the weekends I often reach for leggings and a big casual button down shirt or knit. So nowadays my weekend style is maybe a bit more casual and relaxed than it used to be before I started working. 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig