2 October 2021

The Secrets to Always Having Something to Wear

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate) 

Tiedätkö sen tunteen, kun seisot aamulla vaatekaapin edessä, avaat ovet, katsot sisälle ja melkein ahdistaa tai vähintäänkin ärsyttää kun tuntuu että kaapissa ei ole mitään mieluista päällepantavaa? Uskallan väittää, että meistä jokainen on varmasti joskus ollut tässä tilanteessa, eikä fiilis todellakaan ole vieras minullekaan. Tällä hetkellä oma tilanteeni on kuitenkin se, että kun avaan vaatekaapin ovet niin ärsytyksen ja turhautumisen sijaan saan iloa ja hyvää mieltä kaappini sisällöstä, eikä fiilis enää juuri koskaan ole "mulla ei ole mitään päällepantavaa." Tässä postauksessa jaankin salaisuuteni siihen, kuinka olen päätynyt vaatekaappini kanssa tähän pisteeseen. 


Do you know the feeling when you stand in front of your closet in the morning, open the doors, look inside and you almost feel anxious or at least irritated as the only thought that comes to your mind is 'I've got nothing to wear'? I'm sure most of us have felt this at least one point in our life, and the feeling is no stranger to me either. However, right now my situation is that when I open the doors of my wardrobe, instead of the feelings of anxiousness and irritableness I experience feeling of joy and happiness, and the days when I feel like I've got nothing to wear are few and far between. And in this post I'm sharing my best secrets on how I've gotten to this point with my wardrobe.

Kuinka löytää aina jotakin päällepantavaa // How to always find something to wear

Gina Tricot t-shirt (gifted, here) // NA-KD trousers (gifted, here) // Steve Madden shoes (similar) // NA-KD bag (gifted, here) // Unknown belt (similar

 80/20 -ajattelu

Vaatekaappini sisältö on nykyään sellainen, että suurin osa vaatteista toimii hyvin keskenään ilman sen kummempaa miettimistä tai suunnittelua. Pieni osa vaatekaapista on sitten niitä aarteita ja helmiä, esimerkiksi juhlatilaisuuksiin, tai muuten vain astetta spessumpia vaatekappaleita.

80/20 mentality

Today the contents of my wardrobe are the kind that most of the items can be worn and styled together without having to plan or think too much about it. A small amount of the items on the other hand are treasures and gems that are better suited for more formal occasions, or just otherwise a bit more special pieces. 

Vinkit kuinka välttää asukriisi // Tips on avoiding outfit crisis

Inspiraation kokoaminen

Haen ja etsin inspiraatiota koko ajan ja kaikkialta, joskus myös ihan alitajuisesti. Instagram ja Pinterest on mulla ehkä ne pääkanavat inspiraation hakemiseen ja löytämiseen, ja instassakin tallennan kivan näköiset asukokonaisuudet, jotta löydän ne helposti uudelleen. Ja jos kadulla/kaupassa/missä vain vastaantulijan päällä on kiva asu, niin kirjoitan sen ylös puhelimen muistiinpanoihin. Myös ihan oikean fyysisen moodboardin tekeminen lehdistä leikkaamalla ja paperille liimaamalla toimii, ja on lisäksi ihanan terapeuttista käsillä tekemistä. 

Vaatekaapin karsiminen

Mun kaapissa ei ole tilaa liian pienille tai isoille, huonosti istuville, vähälle käytölle jääneille tai "sitä oikeaa tilaisuutta" odottaville vaatteille. Haluan, että vaatekaappini on sellainen että voin aina käyttää lähestulkoon kaikkia siellä olevia vaatteita, vuodenajat tietysti huomioiden.

Gathering inspiration

I seek inspiration all the time everywhere, sometimes even subconsciously. Pinterest and Instagram are the main channels for me when it comes to looking for style inspiration (and finding it), and I often use Instagram's save button when I come across a look that catches my eye. And if I spot someone wearing a nice outfit on the street/in the grocery store/wherever, I write the look down on the notes app on my phone. Another method that really works is making an actual, tangible moodboard by cutting outfits from magazines and gluing them on to a paper. It's also a lovely way to relax and do something with your hands. 

Wardrobe clear out

There is no space for too small or too big, unfitting, rarely used or 'waiting for the perfect occasion' pieces in my wardrobe. I want that my wardrobe constitutes mainly of items that I can wear almost anywhere anytime. This one is season-dependent of course, but you get the point. 

Kuinka koostaa toimiva vaatekaappi // How to get a functional wardrobe

Tiedän mistä tykkään

Tiedän, mitkä ovat ne vaatteet joissa on mukava olla, ja jotka tuovat hyvän sekä itsevarman fiiliksen. Onko ne vaatteet sulle mekot vai farkut? Bleiserit vai rennosti laskeutuvat paidat? Enemmän niitä hyvää fiilistä tuovia juttuja, vähemmän (ja mielellään ei ollenkaan) niitä juttuja jotka ei tuo iloa, inspiraatiota ja itsevarmuutta. 

Knowing what I like

I know which are the pieces of clothing I feel comfortable in, and which make me feel good and confident. Are those pieces dresses or jeans for you? Blazers or loosely fitting blouses? We want more of those feel-good items, and less (preferably not at all) those things that do not bring us happiness, joy and confidence. 

Vinkit pukeutumiseen ja asukriisien välttämiseen // Tips on how to avoid outfit crises

Rohkeus ja ennakkoluuloton yhdisteleminen

Joskus oudoltakin tuntuva yhdistelmä voi oikeasti toimia kun vain uskaltaa laittaa sen päälle ja ainakin kokeilla. Tämä kohtaa menee yhdessä inspiraation keräämisen kanssa, sillä kun pitää silmät auki ja mielen avoinna niin vastaan voi oikeasti tulla todella upeita asukokonaisuuksia joita voi lähteä kokeilemaan itsekin. 

Being bold and open-minded

Sometimes a look that feels a bit weird or intimidating as an idea might actually really work in practice when you just put it on and try first. This point really goes together with the point about gathering inspiration, as when you keep your eyes and mind open you can actually spot some amazing outfits you can then go on and try for yourself. 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig