21 October 2021

The Trendiest Coat of the Season: Quilted and Green

Postaus sisältää mainoslinkkejä // This post contains ad links

Kuinka yhdistää vihreä tikkitakki // How to style green quilted coat

Tikkitakit on se juttu taas tänä syksynä ja talvena. Kukaan, joka vähänkään seuraa muotia ja trendejä, ei varmasti ole välttynyt huomaamasta tikkitakkien suosiota. Tikkitakkeja alkoi näkymään jo viime syksynä ja talvena, mutta tänä vuonna niiden suosio ja tarjonta on suorastaan räjähtänyt. Tikkitakit on super suosittuja sekä kansainvälisesti että meillä Suomessa, mistä kertoo paljon esimerkiksi se että Nanson aivan upea tikkitakki on ollut loppuunmyyty jo useamman viikon ajan ja verkkosivuilla lukee että lisää on tulossa vasta viikolla 51, eli käytännössä jouluna. 


Quilted jackets and coats are the thing this autumn and winter. Anyone who even remotely follows fashion and pays attention to trends has not been able to miss the huge popularity quilted coats have gotten. We started to see quilted coats last autumn and winter already, but this year their popularity and supply has absolutely skyrocketed. Quilted coats are basking in the spotlight all over the world, and it definitely tells us something that e.g. the beautiful quilted coat from Nanso has been sold out online for weeks already and restock is only coming in week 51. So technically at Christmas. 

Syksyn ja talven trendit: tikkitakki // Autumn and winter fashion trends: quilted coat

Pitkä tikkitakki on ollut omallakin ostoslistallani tälle syys-talvikaudelle, ja olin iskenyt silmäni nimenomaan siihen Nanson vihreään tikkitakkiin. No, koska sitä takkia on tosiaan tulossa lisää vasta ihan loppuvuodesta ja haluan tietysti saada tikkitakille mahdollisimman pitkän käyttökauden niin päädyin kartoittamaan vaihtoehtoja muualtakin. Ja kävikin hyvä tuuri, sillä bongasin tämän pitkän vyöllisen tikkitakin &Other Storiesin mid season -alennuksista. Tykkään hurjasti takin pitkästä mallista joka lämmittää myös jalkoja, sekä siitä että kauluksen saa halutessaan napitettua ihan leukaan asti jolloin se suojaa ja lämmittää myös kaulaa. Solmittava vyö puolestaan on kiva yksityiskohta, jolla takkiin saa hieman muotoa ja ryhtiä. Takki on myös oikeasti lämmin, eli tämä tulee varmasti näkymään mun päällä usein tänä syksynä ja talvena. 


I had a long quilted coat on my shopping list for this autumn/winter season too, and had actually laid my eyes on that Nanso number. Well, as it's not going to be available before the end of the year I ended up looking elsewhere, as obviously I want to be able to wear my quilted coat for as long as possible. Eventually I got lucky at the &Other Stories mid-season sales where I spotted this beautiful long belted coat. I love the longer length as it also keeps my legs warm as well as the fact that you can button up the collar all the way up to your chin so it keeps your neck warm and protected too. The belt on the other hand is a lovely detail which also adds a little bit of form and structure to the coat. Furthermore, the coat is actually warm so I will definitely be wearing this a lot this autumn and winter. 

Syksyn ja talven trendikkäin takki // The trendiest coat for autumn and winter

&Other Stories coat (here, on sale) // H&M jeans (here) // VAMSKO shoes (similar

Tikkitakit on yksi niistä vaatekappaleista, jotka ovat periaatteessa klassikko mutta joiden trendikkyys vaihtelee. Tikkitakki näyttää siis aina tyylikkäältä, mutta tiettyinä sesonkeina se näyttää ehkä pikkuisen paremmalta ja nimenomaan trendikkäältä klassisen sijaan. Ja tämä syksy ja talvi on nimenomaan tätä tikkitakin trendikästä aikaa. Klassisuus ja pitkäikäisyys olivat kuitenkin osasyinä tämän tikkitakin hankintaan. Tiedän että vaikka takki ei enää ensi talvena tai parin vuoden päästä olisi yhtä trendikäs kuin tänä vuonna, niin ajattomuutensa ansiosta se tulee silti olemaan käyttökelpoinen ja tyylikäs vielä vuosienkin päästä. 


Quilted coats are one of those pieces that are technically a classic but the trendiness of which changes from season to season. Therefore a quilted coat will always look chic, but there are seasons when it just looks a little bit better and trendier. And this autumn and winter truly is the trendy season for quilted coats again. However, the classic and timeless look was one reason for my purchase. I know that even if the coat is not going to be trendy per se in a year or two, it's still going to be wearable and look good for years as it is such a classic and timeless piece. 

Kuinka yhdistää pitkä tikkitakki // How to style long quilted coat
Pitkä tikkitakki syksyyn ja talveen // Long quilted coat for autumn and winter
 
Onko sielläkin hurahdettu tikkitakkeihin?

Have you fallen for quilted coats too?

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig