4 November 2021

Essentials For Chic Autumn/Winter Wardrobe

Postaus sisältää mainoslinkkejä // This post contains ad links 

Tyylikäs syys- ja talvipukeutuminen aiheuttaa ainakin allekirjoittaneelle usein hieman enemmän harmaita hiuksia ja päänvaivaa kuin kevät- ja kesäaikaan pukeutuminen. Mitä ihmettä sitä oikein pitäisi laittaa päälle, kun haluaa näyttää tyylikkäältä ja elegantilta mutta pysyä lämpimänä kun lämpötilat tippuu ja tuulenpuuskat meinaavat kaataa kumoon. Tässä postauksessa jaan omat tyylikkään syys- ja talvivaatekaapin vakiovarusteet, joihin turvaudun aina syksyisin ja talvisin. 

Chic autumn and winter dressing often isn't as easy and straight forward as chic spring and summer dressing. What on earth are you supposed to wear, when you want to look chic and elegant but stay warm when the temperatures drop and you feel like the gusts of wind will knock you down. In this post I'm sharing my essentials for chic autumn/winter wardrobe, and these are the pieces I rely on during the colder months. 

Tyylikkään talvipukeutumisen kulmakivet // Chic winter fashion staples

Tyylikkään syys- ja talvivaatekaapin peruspilarit // Essentials for chic autumn/winter wardrobe

Villakangastakki

Villakangastakki on oikea syys- ja talvipukeutumisen klassikkojen klassikko! Se näyttää tyylikkäältä kenen tahansa päällä, ja jokainen myös varmasti löytää juuri sen omaa silmää eniten miellyttävän villakangastakin sillä valikoimaa ja vaihtoehtoja on tarjolla vaikka kuinka. Olipa oma valintasi sitten musta, harmaa, ruskea, beige, pitkä, lyhyt, polvipituinen, vyöllä tai ilman, niin klassisen ja ajattoman villakangastakin kanssa ei vain yksinkertaisesti voi mennä pieleen tyylikkäässä syys- ja talvipukeutumisessa. Itse olen juuri nyt ihastunut tummanruskeisiin villakangastakkeihin (ja tummanruskeaan väriin ylipäätään), ja tämän ruskean takin löysin H&M:ltä. Klassinen malli ja hillitty väri takaavat omalla kohdallani sen, että tämä takki tulee varmasti pysymään käytössä vuosien ajan. 

Tailored wool coat

A tailored wool coat is the classic of the classics when it comes to autumn and winter dressing! It looks chic on anyone, and everybody surely finds the one that pleases their eye the most as there are so many different styles to choose from. Whether you opt for black, grey, brown, beige, long, short, knee-length, belted or un-belted version, you just simply cannot go wrong with a classic and timeless wool coat when you want to look chic and stylish during the autumn and winter season. I'm currently loving dark brown wool coats (and dark brown everything really), and I found this gorgeous brown coat from H&M. The classic fit and neutral colour ensures that I'll be wearing this coat for many many season to come. 

Kuinka pukeutua tyylikkäästi syksyllä // How to look chic in autumn

H&M coat (here) // Alpa knit (gifted, similar) // H&M jeans (here) // Gina Tricot bag (gifted, here) // VAMSKO shoes (similar

Neuleet

Ahh, neuleet. Ehdottomasti mun suosikit mitä tulee tyylikkääseen syys- ja talvipukeutumiseen. Ja aivan kuten villakangastakkienkin kohdalla, niin myös neuleissa on valinnanvaraa. Jopa enemmän kuin takeissa. Omat syys- ja talvineulevalintani ovat lähtökohtaisesti aina melko pelkistettyjä ja niin sanottua peruskauraa: neutraaleja sävyjä, klassisia malleja, ja hillittyjä yksityiskohtia jos ollenkaan. Tällaiset simppelit neuleet on suosikkejani siksi, että ne ovat helposti yhdisteltävissä eri asukokonaisuuksiin ja eri tilanteisiin sopiviksi. Hillityille neuleille tulee siis omassa vaatekaapissani enemmän käyttökertoja kuin kirkkaana räiskyville tai muuten erityisen näyttäville neuleille. Hillittyjä neuleita on sitten helppo lähteä asustamaan jotta asuun saa lisää mielenkiintoa, ja esimerkiksi viime talvena käytin paljon pooloneuleita ison kultaisen kaulakorun kanssa. 

Knitwear

Ah, knitwear, Hands down my favourite when it comes to chic autumn and winter dressing. And just like there is a lot of variety to choose from with wool coats, there's also loads of options available when it comes to knitwear. Even more so than with the coats. My autumn / winter knitwear picks are generally always pretty simple and basic: neutral tones, classic fits and minimalist details if any. These kind of simple knits are my favourites because they can be so easily styled with different outfits and for different occasions. Therefore I will get more wear out of neutral knitwear than I would from something brighter or with a lot of details and decorations. Simple and basic knits are then easy to accessorise to make the outfits more interesting, and e.g. last winter a turtleneck jumper with a chunky gold chain necklace was one of my go-to combinations. 

Tyylikäs syys- ja talvipukeutuminen // Chic autumn and winter dressing

Nahkahanskat

Nahkahanskat on ehdoton must kun haluaa pukeutua tyylikkäästi mutta pitää sormet lämpiminä syksyn ja talven tuulessa ja kylmyydessä. Hillitty musta on aina tyylikäs valinta, mutta jos omiin nahkahanskoihin kaipaa enemmän ilmettä, niin ihan yhtä hyvin voi valita väriksi esimerkiksi pinkin, tai vaikkapa niiteillä, hapsuilla tai ruseteilla koristellun parin. 

Leather gloves

Leather gloves are definitely a must when you want to look chic but also keep your fingers warm in the cold and windy weather of the autumn and winter months. A black pair is always an elegant choice, but if you're craving for something a little more edgy then you could also opt for e.g. a pink pair, or gloves detailed with studs, tassels or bows. 

Kuinka yhdistää ruskea villakangastakki // How to style dark brown tailored wool coat

Nilkkurit

Mitä puolestaan tulee kenkiin, on nilkkurit paras valinta tyylikkäiden asukokonaisuuksien kenkävalinnaksi syys- ja talviaikaan. Nilkkuritkin kuuluvat siihen ajattomien vaatteiden ja asusteiden kategoriaan, ja hyvin huollettuina ja oikein säilytettyinä laadukkaat nilkkurit säilyy kaapissa vuosia. Nilkkurit itsessään on melko laaja käsite, ja nilkkureitakin löytyy vaikka mitä eri malleja, tyylejä, värejä ja koron korkeuksia. Jos siis klassinen musta ei tunnu omalta jutulta, niin omaan tyyliin sopivat talvinilkkurit löytyy silti varmasti. 

Ankle boots

As for shoes, the best option for chic autumn/winter outfits is a pair of ankle boots. Ankle boots also belong to the group of timeless fashion items, and when you take good care of them a pair of good quality ankle boots will last for years. Ankle boots per se are quite a wide category, and there are many a fit, style, colour and heel height to pick from. So if a classic black pair doesn't feel like you, you'll still surely find a version that you love. 
 

Find Me:

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig