14 October 2022

How to Elevate a Denim Outfit

 Postaus sisältää mainoslinkkejä* // This post contains ad links* 

Farkut ovat perus arkipukeutumisen ehdoton kulmakivi, ja ovat olleet juuri sitä jo vuosikymmenien ajan. Itsekin olen aina kutsunut itseäni farkkutytöksi, ja vaikka muita housuja ja alaosia tulee mukaan päivittäiseen pukeutumiseen niin farkkuja en silti varmasti koskaan hylkää kokonaan. Farkut ovat monikäyttöiset, ja eri tavoilla stailaamalla ja erilaisiin elementteihin yhdistämällä ne sopivat moneen eri tilanteeseen. Farkuissa parasta on myös se, että tätä klassikkovaatetta löytyy niin montaa eri mallia ja tyyliä, että jokainen löytää varmasti itselleen mieluisat farkut. Farkkumuodissakin trendit hieman muuttuvat ja elävät, mutta klassiset siniset farkut näyttävät oikeastaan aina hyviltä. 

Monesti ajatellaan, että vain mustat farkut toimivat iltamenoissa ja siniset ovat päivää varten, mutta oikeilla valinnoilla sinisetkin farkut voi nostaa niin sanotusti nextille levelille ja stailata myös iltamenoihin, esimerkiksi illalliselle. 


Jeans are without a doubt a cornerstone of basic everyday dressing, and have been exactly that for decades already. Personally I've always called myself a denim girl, and although other types of trousers and bottoms make their way into my everyday outfits, I'm still never going to fully abandon my denim jeans. Jeans are multifunctional, and when you style them correctly you can wear them for multiple different situations and occasions. One of the best things about jeans is also the fact that this classic item is so readily available on the market that each and everyone is sure to find a model, fit and style that suits their personal style and preference. There are trends that come and go also when it comes to jeans, but a pair of classic blue denim jeans always look good. 

We often tend to think that it's only black jeans that can be worn to evening occasions and blue ones are daytime wear only. However, with the right choices a pair of blue jeans can also be lifted to the next level so to speak, and styled e.g. for a dinner date. 

Vinkit farkkujen stailaamiseen // Denim jeans styling tips

Anine Bing jeans (here*) // Anni Ruth bodysuit (gifted, here) // Zara jacket (similar*) // Vagabond shoes (similar*) // Chanel bag

Näin puet farkut iltamenoihin

Yhdistä tummaan yläosaan

Tummat sävyt ovat juhlavampia kuin vaaleat, eli kun farkut yhdistää tummaan yläosaan sen klassisen valkoisen kauluspaidan tai t-paidan sijaan niin kokonaisuudesta tulee heti siistimpi, juhlavampi ja paremmin iltaan sopiva. Mustalla ei voi koskaan mennä pieleen, mutta kokeile myös esimerkiksi tummanruskeaa, tummanpunaista ja tummanvihreää. 

How to style denim for evening hours

Combine with a dark top

Darker hues usually look more festive than lighter colours, so when you wear jeans with a darker top instead of that classic white button down or t-shirt, the overall look instantly becomes smarter and more fitting for the evening hours. Black is obviously a colour that you simply cannot go wrong with, but for example dark brown, burgundy and dark green are worth a try too. 

Miten stailata farkut iltaan // How to style jeans for evening

Juhlavampi yläosan materiaali ja yksityiskohdat

Värin lisäksi myös yläosan materiaali ja yksityiskohdat voivat muuttaa farkut hetkessä juhlavimmiksi. Satiininen tai silkkinen paita, tai vaikkapa näyttävillä napeilla, höyhenillä tai muilla yksityiskohdilla koristettu yläosa ovat erinomainen valinta farkkujen kaveriksi kun tavoite on näyttää hieman juhlavammalta kuin perus arkivaatteissa mutta ei kuitenkaan mennä vielä juhlavaatteiden puolelle. Tämä vinkki kannattaa pitää mielessä esimerkiksi tulevaa pikkujoulukautta ajatellen! 

A more festive material and details

Alongside colour, also the material and detailing of your top can make your jeans look more festive in an instant. A satin or silk shirt, or a top adorned with beautiful buttons, dainty feathers or other details is a great option to wear with jeans when your goal is to look a little bit more festive and put-together compared to the usual everyday denim outfits without going over to the occasion wear side. Keep this tip in mind for the upcoming pre-Christmas season! 

Farkut asuinspiraatio // Jeans outfit inspiration

Asusteet

Ah, vanha kunnon asustekikka. Mihin tahansa asuun saa helposti ja nopeasti tuotua juhlavuutta oikeilla asusteilla. Pikkulaukku, kauniit korvakorut tai esimerkiksi näyttävä kaulakoru muuntavat farkkuasunkin hetkessä siistimmäksi. Ja tämä pätee muuten myös toisin päin! Jos tavoite on tuoda farkku-lookiin rentoutta ja sporttisuutta, niin laita lippis päähän ja nappaa treenikassi olalle niin kokonaisuus on heti aivan erilainen. 

Korkoa kenkiin

Korolliset kengät tuovat ryhtiä olemukseen niin konkreettisesti kuin kuvaannollisestikin. Olipa kyseessä sitten avokkaat, saappaat tai nilkkurit, niin jo pienikin korko tuo sekä asuun että omaan fiilikseen tyylikkyyttä. 

Accessories

Ah, the good old accessory gimmick. You can add more festive vibes to any outfit if you choose the right kind of accessories. A clutch bag, beautiful earrings or a statement necklace have the ability to turn a denim look into a more festive one. And this applies the other way around too! If you want to style down your denim a bit and make your outfit a bit more casual or sporty, put on a cap and throw a gym bag onto your shoulder and there you have it. 

Add a heel

A shoe with some heel instantly makes you stand taller and look more put-together. Whether it's a classic pump, boots or ankle boots, even a tiny bit of a heel underneath the sole make you look and feel smarter and ready to walk in to any p.m. event. 

Kuinka näyttää tyylikkäältä farkuissa // How to look chic in jeans

Valitse hajuvesi oikein

Hajuvesi on kuin piste iin päällä ja toimii asun viimeistelevänä loppusilauksena. Kun haluat tehdä farkuista hieman juhlavammat, valitse hajuvesi joka tukee tavoitetta. Syvät, hieman mysteeriset ja mausteiset tuoksut ovat omia suosikkejani tähän tarkoitukseen. Asun lisäksi hajuvesi viimeistelee tietysti myös oman fiiliksen, sillä tuoksuilla on valtava merkitys omaan olemukseen. 

Vaatekaappi järjestykseen ja oma tyyli tutuksi: varaa stailaus lokakuun aikana ja saat kaupan päälle tyylikonsultaation (arvo 100€) 

Tilaa Tyylikirje: tärkeimmät muotiuutiset maailmalta ja parhaat tyylivinkit sähköpostiisi kerran kuukaudessa.


Choose the right perfume

Perfume acts as the cherry on top and truly finalises the whole outfit you're wearing. When you want to elevate your denim outfit, choose a scent that supports that goal. Deep, a little mysterious and spicy scents are my personal favourites in this purpose. Alongside the outfit, your perfume obviously also finalises your whole vibe both internally and externally, as scents have a huge impact on our mood. 

Find Me

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig