5 July 2023

3 vinkkiä pukuliivin stailaamiseen

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Ah, pukuliivit. Rakastuin pukuliiveihin ensimmäisen kerran jo viime kesänä, ja sama rakkaus liivejä kohtaan jatkuu myös tänä vuonna. Muistan kyllä hyvin myös ajan, kun en olisi voinut edes kuvitellakaan pukevani päälleni "pappamaista" liiviä, mutta jos jotain olen kaikkien näiden vuosien aikana muodista ja tyylistä oppinut, niin sen että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Aiemmin lähinnä vain miesten juhlissa käyttämissä puvuissa ja frakeissa nähty liivi sopii kuitenkin loistavasti myös päivä- ja arkikäyttöön naisille, eikä todellakaan näytä vanhanaikaiselta tai pappamaiselta kun kiinnittää huomiota siihen, kuinka pukuliivin stailaa. 

Miten yhdistää liivi

H&M valkoinen pukuliivi* // Vintage bleiseri (samankaltainen valkoinen pellavableiseri*) // Stylein valkoiset shortsit* // H&M ballerinat* // New Look laukku // Céline Triomphe aurinkolasit*

Miten stailata pukuliivi tyylikkäästi? 

Valitse yksivärinen

Jos tavoitteesi on näyttää elegantilta ja trendikkäältä, niin valitse yksivärinen ja yksinkertainen pukuliivi. Printit ja kuviot näyttävät helposti joko juurikin hieman pappamaisilta, tai sitten puolestaan toisesta ääripäästä hiukan lapsellisilta. Yksivärinen, siisti ja hillitty pukuliivi on tyylikäs ja elegantti valinta.

Kuinka yhdistää naisten liivi
Naisten liivi asuinspiraatio

Aloita helposti

Kaikkein helpoin ja tyylikkäin tapa yhdistää pukuliivi on pukea se samanvärisen alaosan kanssa yhteensopivaksi setiksi. Eli siis nimenomaan pukumaiseksi kokonaisuudeksi. Olipa alaosa sitten shortsit, housut tai hame, niin jos liivi on musta pue alaosaksikin jokin musta vaatekappale, jos liivi on valkoinen niin valitse valkoinen alaosa, beigen liivin kanssa beigeä, punaisen liivin kanssa punainen alaosa, jne. Sama väri ylä- ja alaosassa on aina varma ja toimiva vaihtoehto jos ei tiedä mistä liivin stailaamisen aloittaa, mutta kun stailaamisen kanssa tulee varmemmaksi niin voi hyvin lähteä kokeilemaan myös muita yhdistelmiä. Esimerkiksi valkoinen liivi näyttää super kivalta mustan satiinihameen tai beigejen shortsien kanssa. Myös valkoisen liivin ja vihreän tai pinkin alaosan yhdistelmä on ihanan raikas, kesäinen ja super trendikäs juuri nyt. Ja farkkushortsithan toimivat tietysti kesällä aina!

Naisten liivi tyylivinkit
Naisten liivi stailausvinkkejä

Naiselliset kontrastit

Pukuliivi itsessään on maskuliininen ja miesten muodista inspiroitunut, ja siksi erilaiset naisellisemmat elementit näyttävätkin super hyvältä liivien kanssa. Maskuliinisuuden ja naisellisuuden kontrastit luovat asuun mielenkiintoista vastakkainasettelua, minkä ansiosta lookista tulee heti tyylikkäämpi. Yhdistä pukuliiviin siis esimerkiksi juurikin kaunis naisellinen satiinihame, korkokengät tai ballerinat, kauniit korut, tai pue liivin alle pitsinen bralette ja anna pitsin pilkottaa liivin kaula-aukosta. 


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig