23 September 2023

3 kevään 2024 trendiä, jotka voit ottaa käyttöön jo nyt

Ensi kevään ja kesän muotia ja trendejä esittelevät muotiviikot käynnistyivät New Yorkista, ja jatkoivat sieltä Lontooseen ja Milanoon, ja seuraavaksi Pariisiin (psst! suuntaan itsekin Pariisiin muotiviikolle, eli seuraa Instagramissa niin pääset mukaan fiilistelemään). Vaikka nämä syksyn muotiviikot ovat tosiaan virallisesti SS-muotiviikot, eli ne esittelevät aina tulevan kevät- ja kesäkauden mallistoja, fakta on että brändit ovat siirtymässä yhä enemmän ja enemmän sesongittomiin mallistoihin, jolloin myös yhä useammat trendit valuvat katukuvaan nopeammin kuin puolen vuoden kuluttua niiden esiintymisestä muotiviikkojen näytöslavoilla. Ensi kevään mallistoista nousevia trendejä voikin siis hyvin ottaa mukaan omaan pukeutumiseen jo tänä syksynä ja talvena. 

3 trendiä kevään ja kesän muotiviikoilta, jotka sopivat myös syksyyn

Trendit muotiviikolta

Laventeli

Yksi väri, joka ihan erityisesti kiinnitti huomion mallistojen kuvia läpikäydessä oli laventeli. Kaunis ja hempeä laventeli ja vaalea lila muutenkin on sävyjä, jotka toistuvat trendeissä aina tietyin väliajoin. Esimerkiksi viime kevät oli vahvasti pinkin värin aikaa, kiitos Barbie-elokuvan, tänä syksynä puolestaan trendaa punainen, ja viimeistään ensi keväänä tullaan näkemään paljon laventelin sävyjä. Mutta kuten todettua, laventeli on väri jonka voi hyvin yhdistää myös osaksi syysasuja. Hempeä laventeli raikastaa esimerkiksi toista tämän syksyn trendiväriä eli tummanruskeaa, ja se sopii loistavasti myös harmaan kanssa. 

Trendikäs pukeutuminen

Isot laukut

Mitä laukkuihin tulee, muutama sesonki mentiin "less is more" -periaatteella, eli mitä pienempi laukku niin sitä parempi. Moni varmasti tietää esimerkiksi Jacquemusin Le Chiquito Minin, jonne mahtuu hädin tuskin avain. Ja miniminilaukkuja nähtiin kyllä monen muunkin brändin valikoimassa. Mutta kuten muodissa ja trendeissä usein käy, yhden ääripäätrendin jälkeen mennään seuraavaksi sinne toiseen ääripäähän. Ja laukuissa tämä tarkoittaa että nyt ollaan menossa taas vahvasti sinne "more is more" -tyyliin, eli laukku saa olla iso ja säkkimäinen. Täydellinen trendi erityisesti tällaiselle itseni kaltaiselle koko elämää mukana raahavalle tyypille. 

Muotiviikot trendit

Power suits

Housupuvut ja räätälöidyt lookit ovat olleet trendilistojen kärjessä myös tänä vuonna, kiitos erityisesti Succession-sarjan myötä nousseen quiet luxury -tyylin. Ja power suit -tyylit jatkaa trendeissä myös ensi keväänä, räätälöityjä housupukuja näkyi nimittäin todella paljon muotiviikkojen näytöslavoilla. Ja tämä trendi jos mikä sopii täydellisesti myös syksyyn, sillä voisiko olla parempaa asukokonaisuutta esimerkiksi toimistolle. Olen ollut housupukujen fani jo pitkään, sillä ne tekevät ulkonäön lisäksi myös omasta fiiliksestä todella skarpin. Jos et vielä ole kokeillut puvun voimaa, niin ota toisiinsa sopivat housut tai hame ja bleiseri/jakku käyttöön viimeistään nyt. Tänä syksynä kaikkein trendikkäimmät valinnat ovat tummanruskea tai liituraita puku. 

+1: Peach Fuzz

Pantone valitsi vuoden 2024 väriksi persikansävyisen Peach Fuzz -värin. Hempeää persikkaa tullaan siis varmasti myös näkemään paljon vuoden 2024 aikana. Katso 9 Peach Fuzz -valintaa.

Kuvat: Vogue Runway

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig