13 September 2023

Vaatekaapin syyshuolto

Postaus sisältää mainoslinkkejä* 

Syyskuu on ehdottomasti juuri oikea ajankohta tehdä vaatekaapin syyshuolto. Samalla kun vaatekaapin sisältö mahdollisesti vaihtuu kesävaatteiden siirtyessä varastoon odottamaan seuraavaa vuotta ja syysneuleiden ja -takkien vallatessa tilaa, kannattaa vaatteet, kengät ja asusteet myös huoltaa. 

Kuinka huoltaa vaatteet

Nelly.com neule (samankaltainen harmaa neule*) // Stylein farkut* // Dior laukku // VAMSKO kengät (samankaltaiset mustat loaferit*) // Ray-Ban aurinkolasit*

3 kohdan muistilista vaatekaapin syyshuoltoon

Vaatekaapin syyshuolto ompelijalla

Vie korjausta tai muuta muokkausta tarvitsevat vaatteet ompelijalle. Tai jos omat taidot riittävät niin korjaa ja huolla vaatteet itse! Vein itse juuri parit korjausta ja yhdet lyhennystä vaativat housut ompelijalle, jotta ne ovat priimakunnossa tulevaan syys-/talvikauteen. Erityisesti toimistovaatteet tai muuten kovaan käyttöön ja kulutukseen tulevat vaatteet kannattaa käyttää ompelijalla. Ehjät ja sopivat vaatteet paitsi näyttävät tyylikkäämmiltä, myös tekevät omasta fiiliksestä paremman. 

Vaatekaapin syyshuolto suutarilla

Samoin kuin vaatteet, myös erityisesti nahkakengät ja -laukut on hyvä huoltaa säännöllisin väliajoin, ja sesongin vaihtuminen on loistava ajankohta siihenkin. Esimerkiksi nilkkureiden tai saapikkaiden irronneet korkolaput, kuluneet nahkalaukut tai rikkinäiset vetoketjut on hyvä käydä huollattamassa suutarilla, sillä erityisesti nilkkurit ovat monelle melkeinpä se päivittäinen kenkävalinta syys- ja talviaikaan. 

Vaatteiden huolto
Vaatteiden huoltaminen vinkit

Vaatekaapin syyshuolto kotona

Ihan kaikkia vaatekaapin syyshuoltotöitä ei kuitenkaan tarvitse ulkoistaa ammattillaisille. Vaatteiden ja asusteiden niin sanotulla kotihoidollakin saa nimittäin jo paljon aikaan. Neuleet ja villahuivit saa uuden elämän uuteen sesonkiin kun ne käy läpi muutaman euron maksavalla kasmirkammalla, paksummat villapaidat ja takit puolestaan voi harjata hellävaraisesti vaateharjalla. Takit kannattaa myös tuulettaa, erityisesti jos ne on olleet kesäkuukausien ajan varastoituna jossakin muualla kuin eteisen vaatekaapissa. Ja ne syyskengät, jotka eivät tarvitse suutarin toimenpiteitä, voi helposti huoltaa myös kotona: puhdista kengistä lika kenkäharjalla, levitä kenkälankkia tai kenkävoidetta ja suihkuta vielä kosteudelta suojaavaa kenkäsuihketta päälle. 

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig