27 March 2024

Muotiopas Madridiin

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Kun mietitään muodin matkakohteita, Madrid tuskin on ensimmäinen kaupunki joka tulee mieleen. Madrid kuitenkin yllättää muotitarjonnallaan, ja opiskellessani International Fashion Branding -tutkintoa tehtiinkin itse asiassa myös opintomatka nimenomaan Madridiin. Espanjan muotiteollisuuden tunnetuin nimi on kenties Inditex, eli yritys joka omistaa Zaran, Massimo Duttin, Pull & Bearin, Bershkan, Stradivariuksen ja Oyshon. Madrid tarjoaa kuitenkin paljon muutakin kuin Inditexin brändejä, eli ota tästä muotioppaasta vinkit talteen mikäli suuntana on Espanjan pääkaupunki! 

Madrid muoti

Jil Sander t-paita* // Arket bleiseri* // Almada Label housut* // Salomon kengät // Celine aurinkolasit* // Vero Moda laukku

Muotifanin opas Madridiin 

Casa Loewe

Casa Loewe, eli Loewen flagship -myymälä on ehdoton must see -kohde Madridissa. Kolmeen kerrokseen levittyvä tilava ja ylellinen, mutta silti jotenkin kotoisa ja lämminhenkinen myymälä tarjoaa muodin ja pukeutumisen lisäksi inspiraatiota myös sisustukseen. Samassa rakennuksessa toimii myös Loewen pääkonttori, jonka ulkoaulaan voi saada pienen vilkaisun jos ovi sattuu olemaan ohi kulkiessa auki. 

Calle de Velarde: vintage & second hand

Jos pienet vintage ja second hand -putiikit kiinnostavat, suuntaa Calle de Velarde -kadulle. Katu on keskusta-alueella, mutta hieman sivussa ja mekin satuttiin löytämään tämä second hand -liikkeiden keskittymä ihan sattumalta. Calle de Velarden varrella on tosiaan useita vintage ja second hand -liikkeitä, mutta kurkkaa ainakin Loop Vintage ja Magpie Vintage. 

Espanja muoti

Bimba y Lola

Espanjassa suosittu, mutta muualla Euroopassa ja varsinkin pohjoismaissa ehkä hieman huonommin tunnetun Bimba y Lola brändin liikkeitä löytyy Madridista useampia. Bimba y Lolaa voisi ehkä kuvailla Gannin espanjalaiseksi serkuksi, sillä brändin tuotteissa yhdistyy yksinkertaisuus ja leikkisyys. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen brändi! 

Globaalit luksusbrändit

Toki Madridista löytyy myös kaikki suurimmat globaalit luksusbrändit. Jos mielessä ja haaveissa on siis esimerkiksi Dioria, Pradaa, Chanelia tai Bottega Venetaa, niin Madridissa pääsee ostoksille ihan kivijalkaan. Myös Hermès-liikkeitä löytyy kaupungista parikin kappaletta. Näissä on ihana käydä ihan vain haaveilemassakin, sillä liikkeet itsessään ovat aivan upeita. 

Madrid shoppailu
Madrid ostokset muoti

El Corte Inglés 

Espanjan versio Stockmannista on El Corte Inglés -tavaratalo, joita näitäkin löytyy Madridista vähän joka kulmalta. Perinteisen tavaratalon tapaan El Corte Inglésinkin valikoimaan kuuluu muotia ja asusteita naisille sekä miehille, kosmetiikkaa, kodintuotteita, urheiluvaatteita sekä lasten tuotteita, ja useimmissa on myös ruokakauppa ja kahviloita/ravintoloita. Brändivalikoima on todella kattava, ainakin suurimmissa tavarataloissa. 

Consuela

Consuela-liikkeeseenkin törmäsimme ihan sattumalta keskustassa pyöriessä, mutta tämä on ehdottomasti kurkkaamisen arvoinen jos urbaani street style -tyyli ja erityisesti lenkkarit puhuttelee. Consuelassa on nimittäin kattava sneaker-valikoima, ja brändeistä löytyy esimerkiksi Adidasta, Salomonia, New Balancea ja Vejaa. 

Lululemon

Madridista löytyy myös treenimuodin mekka Lululemon, eli ainakin kaikki Madridiin suuntaavat pilates girlit pitäkää tämä mielessä! Lululemonin liike on melkeinpä Casa Loewen vieressä, eli vierailu kummassakin on helppo yhdistää samalle kertaa. Salamancan alue, jossa Lululemonin ja Loewen flagship liikkeet sijaitsevat, on muutenkin premium- ja luksusmuodin aluetta, ja oikeastaan kaikki tärkeimmät ja suurimmat liikkeet sijaitsevat juuri tällä alueella. 

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig