20 March 2024

7 parasta second hand ostosta

Mä olen aina tykännyt second hand -shoppailusta, ja jo lapsena kierrettiin usein kavereiden kanssa viikonloppuisin eri kirpputoreilla. Olen siis vuosien aikana kehittänyt itselleni melko hyvän second hand -tutkan, ja kaappiin on päätynyt vaikka mitä helmiä. Erityisesti kuluneen vuoden aikana second hand -jumalat ovat olleet mun puolella ja olen tehnyt joitakin parhaita second hand -ostoksiani ikinä. 

Parhaat second hand ostokset

Parhaat second hand löydöt

Jil Sander t-paita

Kaikkein uusin second hand -löytöni on tämä Jil Sanderin t-paita. Löysin paidan Vestiaire Collectivesta, jossa pidin ilmoitukset päällä juuri tälle tuotteelle. Paras vinkkini second hand -löytöjen tekemiseen erityisesti netti- tai sovellusalustoilla onkin tietää mitä etsii ja laittaa tuoteilmoitukset päälle, jolloin appiin tai sähköpostiin tulee viesti kun uusi hakua vastaava tuote on lisätty myyntiin. 

Second hand muoti vinkit

Anny Nord pistokkaat

Nämä Anny Nordin upeat pistokkaat löytyivät puolestaan Sellpystä. Anny Nord on ruotsalainen kenkäbrändi, jonka kenkiä olen katsellut jo pitkään. Kaikki brändin kengät ovat lähtökohtaisesti klassisia ja minimalistisia, mutta niissä on aina jokin juju. Kuten näissä pistokkaissa hieman kaartuva korko. Pistokkaiden perään puolestaan haikailin jo viime keväänä ja kesänä, joten kun nämä tulivat Sellpyssä vastaan ei ostopäätöstä tarvinnut miettiä kauaa. Varsinkin kun kenkien ovh on 395€ ja Sellpyssä nämä olivat myyjällä vain 60€. Ja näillä kengillä ei muuten varmasti ole kävelty metriäkään ulkona, sillä pohjat ovat käytännössä koskemattomat. Nyt vain odotan, että saan nämä itse kunnolla käyttöön! 

Vinkit second hand shoppailuun

Chanel Flap Bag 

Ehdottomasti kaikkein parhain second hand -ostokseni on Chanelin klassinen Flap Bag -laukku. Tämä laukku oli siintänyt unelmissani monta monta vuotta, ja löytyi lopulta Luxury Helsingiltä. Chanel on yksi niistä brändeistä, joiden laukuista on liikkeellä todella paljon feikkejä ja kopioita, ja tällaisten brändien kohdalla kannattaakin aina pyrkiä näkemään laukku ennen varsinaista ostosta. Chanelia en siis välttämättä uskaltaisi tilata esimerkiksi Vestiairesta tai Sellpystä. Luxury Helsingillä puolestaan on showroom Helsingissä eli ostoksia pääsee katsomaan ja hypistelemään ennen ostopäätöksen tekemistä, ja he varmistavat itse kaikkien myyntiin tulevien tuotteiden aitouden. 

Almada Label Ivy Mohair Coat

Almada Labelin Ivy Mohair -takkia olin sitäkin katsellut ja ihaillut jo takin ensimmäisestä lanseerauksesta lähtien. Etsin takkia aina tasaisin väliajoin juurikin Vestiaire Collectivesta, Sellpystä, Tisestä ja Zadaasta, mutta se tulikin vastaan jopa vähän yllättävässä paikassa: Facebookin second hand -ryhmässä. Sanonkin että manifestoin tämän takin elämääni, olin nimittäin juuri pari päivää aiemmin jälleen yhden epäonnisen online-selauksen jälkeen päättänyt että seuraavan kerran kun takki tulee oikeassa koossa second handina vastaan, tartun siihen. Ja tosiaan, pari päivää myöhemmin eräänä sunnuntaiaamupäivänä kun avasin Facebookin, oli takki ensimmäinen asia joka puhelimen ruudulla näkyi. Laitoin samantien myyjälle viestiä ja parin tunnin päästä takki roikkuikin jo omalla vaarerekilläni. 

Second hand muoti

Vintage bomber nahkatakki 

Tämä vintage bomber nahkatakki löytyi aivan sattumalta viime syksynä Relovesta. Tiesin että halusin nimenomaan vintage / second hand bomberin ja olin etsinyt sitä täydellistä jonkin aikaa. Kaikissa muissa bongaamissani oli kuitenkin aina jotakin, mikä esti ostamasta: koko, väri, malli, hinta, yksityiskohdat... Kunnes tosiaan päädyin ihan extempore pistäytymään äidin kanssa Relovessa, jossa tämä takki roikkui henkarilla ihan kuin minua odottamassa. 

Second hand shoppailu muoti

Aeyde nilkkurit

Ehdin katsella saksalaisen Aeyde-brändin nilkkureita hyvän aikaa, ennen kuin edes tajusin alkaa etsimään niitä second handina. Ja oikeastaan jo heti ensimmäisellä etsinnällä onnisti, avasin nimittäin Vestiairen ajatellen "mä nyt ihan piruuttani katson, jos täältä löytyisi", ja löytyihän sieltä! Omassa koossani, hyvään hintaan ja toimitus vieläpä Saksasta eli ei esimerkiksi tulleja mietittävänä. Nämä olivatkin mun ensimmäinen onnistunut Vestiaire Collective -ostos parin aiemman epäonnistuneen yrityksen jälkeen, ja palauttivat mun uskon ja luoton Vestiairesta tilaamiseen. 

Second hand ostokset muoti

Dior Book Tote

Diorin Book Tote puolestaan on syypää, miksi hetkeksi menetin uskoni Vestiaire Collectivesta tilaamiseen, ja miksi tein päätöksen olla harkitsevampi niiden brändien kohdalla joita ostan tuotetta näkemättä second hand -alustoilta. Ja kuten Chanel-laukkuni, myös Diorin Book Tote löytyi lopulta Luxury Helsingiltä jossa pääsin jälleen kerran näkemään ja sovittamaan laukkua ennen ostoa. Book Tote oli ollut mielessäni ja haaveissani jo useamman kesän ajan, ja aloitinkin laukun metsästyksen second handina. Book Totestakin on monia eri väri- ja kuosivaihtoehtoja ja tiesin että haluan laukun nimenonaan sini-beigessä värissä ja klassikkoprintissä. Bongasin laukun lopulta Luxury Helsingin Instagram storysta, mistä olin todella iloinen sillä nyt tosiaan voisin käydä katsomassa laukkua livenä. Sovin vierailun showroomille, ja lähdin kotiin laukku mukanani. Tämä oli ihan ehdottomasti käytetyin laukkuni viime kesänä ja kulki matkassa lähes päivittäin vielä melko pitkälle syksyyn asti.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig