13 April 2024

5 vinkkiä kuinka tehdä second hand löytöjä

Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Esittelin aiemmin parhaita second hand -löytöjäni, sillä viime aikoina second hand -jumalat ja jumalattaret ovat olleet erityisen suotuisia. Toki olen itse harrastanut second hand -shoppailua jossain määrin oikeastaan koko ikäni, eli olen ehtinyt myös kehittämään ja hiomaan second hand -strategiaani. Tässä siis 5 parasta vinkkiäni, kuinka tehdä loistavia second hand -löytöjä! 

second hand vinkit

Vero Moda takki* // Uniqlo neuletakki // Pull&Bear housut // Celine aurinkolasit* // Stradivarius kengät

5 parasta vinkkiä second hand löytöjen tekemiseen

Tiedä mitä etsit

Tärkein vinkkini on tietää mitä etsiä. Tämä pätee tietysti yksittäisiin tiettyihin vaatekappaleisiin, joista voit pitää vaikkapa listaa puhelimen muistiinpanoissa, mutta myös esimerkiksi brändejä ja materiaaleja laajemmin. Second handina kannattaa kotiuttaa laadukkaampia brändejä ja materiaaleja, sillä ne ovat luultavasti paremmassa kunnossa jo ostohetkellä, kestävät myös omassa käytössäsi pidempään, ja tietysti teet todennäköisesti isomman säästön parempilaatuisen kuin huonompilaatuisen vaatteen tai asusteen kohdalla. 

miten tehdä second hand löytöjä

Notifikaatit + suosikit

Jos metsästät jotakin tiettyä tuotetta second hand verkkokaupoista ja sovelluksista, kannattaa ehdottomasti laittaa tuotekohtaiset notifikaatit päälle. Näin saat aina ilmoituksen ja/tai sähköpostin, kun uusi hakuasi ja toiveitasi vastaava tuote on lisätty myyntiin. Ja ainakin Vestiaire Collective ilmoittaa myös, mikäli suosikkeihin lisäämiesi tuotteiden hintaa on alennettu. Suosittelen siis myös lisäämään tuotteita omalle suosikit-listalle! 

Sosiaalinen media + uutiskirjeet

Second hand liikkeiden some-kanavat ja uutiskirjeet ovat todella hyviä tapoja pysyä kartalla uusista tuotteista ja mahdollisista kampanjoista, olipa kyseessä sitten kivijalkaliike tai verkkokauppa/sovellus. Esimerkiksi oma Chanel-laukkuni sekä Dior Book Tote olivat nimenomaan some-bongauksia! 

second hand vinkit muoti

Tiedä mitä kannattaa ja on turvallista ostaa verkosta vs. kivijalasta

Kuten uuttakin ostaessa, myös second handin suhteen verkossa on helpompi tulla huijatuksi. Siksi en suosittelekaan ostamaan second hand -verkkokaupoista suuren väärennösriskin tuotteita/brändejä, vaan pienempiä ja hieman tuntemattomampia merkkejä joiden ostaminen näkemättä tuotetta fyysisesti ensin on kenties hieman turvallisempaa. Tämän opin itse kantapään kautta ja oman Dior Book Tote kokemukseni voit lukea täältä. Mutta sen suhteen onneksi loppu hyvin kaikki hyvin, kun ostin laukun lopulta Luxury Helsingin liikkeestä ja pääsin näkemään ja sovittelemaan laukkua ensin. 

parhaat second hand vinkit

Anna yllätyksille mahdollisuus

En suoraan sanottuna uskonut, että voisin tehdä huippulöytöjä Facebook-kirppareilta ja ryhmistä, mutta niinhän siinä kävi että yksi tämän vuoden parhaita second hand -löytöjäni, eli Almada Labelin Ivy -takki löytyi nimenomaan Facebookista. Anna siis yllättävillekin ostospaikoille mahdollisuus, olipa se sitten Facebook-ryhmät tai se pieni paikallinen kirpputori mökkimatkan varrella. Koskaan ei tiedä millaisia aarteita voi tulla vastaan, ja silloin kannattaa tarttua tilaisuuteen jos tulee vahva tunne että myöhemmin jäisi harmittamaan mikäli ostoksen antaisi mennä sivusuun. 

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig