23 December 2015

My blogging space

bloggingspace2
bloggingspace5
bloggingspace6
bloggingspace7

Itse kuulun niihin, jotka työskentelevät tehokkaimmin kun ympärillä on siistiä ja tavarat paikoillaan. Tiedän, että joillekin sellainen "luova sotku" on kaikkein paras ympäristö, mutta mulla alkaa ajatus aina jumittamaan, jos tavarat lojuvat hujan hajan. Niinpä olen aina pitänyt, ja pidän edelleen, erityisesti työpöydän siistinä ja viihtyisän näköisenä kun teen kouluhommia tai kirjoitan postauksia. Ei se ajatus aina silloinkaan kulje niin hyvin kuin haluaisin, mutta ainakin vähän paremmin ;) Pariisissa Moulin Rougesta nappaamani mustavalkoinen valokuva seisoo pöydällä vuoden ympäri ja yleensä mulla on myös jokin kynttilä vieressä palamassa tuomassa tunnelmaa ja levittämässä tuoksua. Tällä hetkellä pöydällä palaa Ikean jouluntuoksuinen kynttilä ja seuraava odotteleekin jo sytyttämistä. Vanhemmat toivat reissusta tuliaisiksi ihanan ananakselta ja inkivääriltä tuoksuvan kynttilän, jota olen haistellut suoraan purkista nyt muutamat viime päivät. Vettä on myös aina käden ulottuvilla ja viime aikoina olen alkanut lisäämään taas pari sitruunaviipaletta veden sekaan ja vaihtanut muovipullon ihan tavalliseen juomalasiin. Kalenteri ja puhelinkin ovat välittömässä läheisyydessä varsinkin postauksia kirjoittaessa, sillä puhelimessa mulla on lista postausideoista ja kalenteriin puolestaan kirjoitan ylös milloin mikäkin postaus olisi tarkoitus julkaista. Koulutehtäviä tehdessä vieressä on tietenkin vielä kaikki tehtävään liittyvät paperit, kuten itse tehtävänanto, muistiinpanot, sekä ruutupaperia ajatuskartan tekemistä varten. Oon vasta näin lukion jälkeen ymmärtänyt, kuinka käteviä ne mind mapit oikeasti on, sillä siihen saa niin helposti kasattua itselleen jonkinlaisen rakenteen itse kirjoittamista varten. Suosittelen kokeilemaan, mikäli kirjoittaminen ja varsinkin alkuun pääseminen tuntuvat välillä liian vaikealta. 

Minkälaisessa ympäristössä teillä kulkee ajatus parhaiten? Täytyykö teilläkin ympärillä olla siistiä, vai onko juurikin se luova sotku enemmän teidän juttu? 

Haluan vielä tässä vaiheessa toivottaa ihanaa, rauhallista ja rakkaudentäyteistä joulua kaikille! 

// I'm one of those people who work in the most effective way when the surroundings are clean and organized. I know that for some people a 'creative mess' is the best environment, but I can't think properly if I'm surrounded by stuff just lying around here and there. That's why I always have, and still do, keep specially my desk area tidy and organized when I have school work to do or blog posts to write. Sometimes my thoughts still keep lagging, but not as much ;) I have the picture of Moulin Rouge, that I snapped when we were in Paris, standing on my desk year around and usually I also have a candle of some kind burning next to it to make the atmosphere cosy and whole room smelling nice. At the moment I'm burning the Ikea Christmas scented candle and I already have the next one waiting to be lit. My parents brought me a lovely pineapple and ginger scented candle from their holiday, and I've been sniffing that straight from the tin these last few days. I also have to have water on hand, and recently I've been adding a couple slices of lemon to the glass again. My calendar and phone are somewhere nearby as well especially when I'm writing posts, as I have a list of post ideas on my phone and I write down to my calendar when each post is going to be posted. When I'm doing school work I naturally have all the necessary papers on my desk, such as the assignment itself, my notes and some grid paper to make mind maps on. Only after I've finished high school, I've realised how handy those mind maps really are! It's so easy to plan some kind of a structure with it before starting the actual writing process. You should definitely try it if writing and especially starting feel a bit too difficult sometimes. 

In what kind of environment do you work most efficiently? Do you have to have organized surroundings as well, or is that creative mess more of your thing?

And at this point I also want to wish you all a lovely, peaceful and love filled Christmas! 
SHARE:

10 comments

 1. Kivan näköinen työtila, itsekin tarvisin tollasen. Nyt jää kaikki hommat hoitamatta kun en omista edes kijoituspöytää :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah voi ei! :D Niin jäisi kyllä varmaan multakin :D

   Delete
 2. I can definitely think clearer when my surroundings are clean and organized but lately it's been more of a "creative mess" haha!
  www.simplynancyblog.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah but I think we all go through those phases especially during this busy holiday season! :) xx

   Delete
 3. Meillä on aina huushollissa semmonen luovahko kaaos, en oo vielä päättänyt että haittaako se vai eikö, mutta onpahan kuitenkin :D

  <3: Jasmin N | littlethingswithjassy.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, no ei se varmaan sitten kauheasti haittaa jos se pitäisi ihan erikseen päättää ;)

   Delete
 4. Minä en oikein tiedä miksi minä keskityn vaikka olisi huone sotkussa tai siistinä.. Vähän riippuu päivästä ja fiiliksestä. Oikein hyvää joulua sinulle! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kyllä varmasti huomattavasti helpompaa saada asioita hoidettua jos pystyy keskittymään sekä sotkussa että siistissä ympäristössä! Kiitos samoin, toivottavasti sun aatto on kulunut mukavasti :) <3

   Delete
 5. Minä haluaisin työtilan jossa voisi opiskella ja bloggailla, nyt se tapahtuu keittiönpöydän ääressä... Ikeasta saisi ihanan kevyen ja kapean pöydän makkariin, saapi nähdä käydäänkö ostoksilla piakkoin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon ehdottomasti sitä mieltä, että opiskelu ja bloggaaminen sujuvat paljon paremmin kun niille on se oma paikkansa :) Ikea on kyllä ihan huippu, sieltä löytää melkein aina tarvitsemansa ja vähän muutakin haha ;)

   Delete

Blogger Template Created by pipdig