26 March 2016

Big Magic: The Top 3 Things I Learned

BigMagic4

Tämä Eat Pray Love -kirjailijanakin tunnetun Elizabeth Gilbertin Big Magic -kirja oli paljon esillä vuodenvaihteen aikoihin. Itse sain Big Magicin luettua loppuun vähän aikaa sitten, ja vaikkei kirja ehkä ollutkaan ihan niin hyvä kuin odotin, niin ehdottomasti kuitenkin lukemisen arvoinen! Tuntuu, että erityisesti kirjojen kohdalla mulle käy usein niin, että suuren hypen perusteella odotan kirjalta jotain ihan maatamullistavaa sisältöä, ja kun tähdet ja kuu pysyvätkin paikallaan ja maa radallaan niin oon ehkä vähän pettynyt. Mutta huono kirja Big Magic ei missään nimessä ole, vaan täynnä todella hyviä ajatuksia ja oivalluksia! Muutamat kirjassa käsiteltävät jutut jäikin ihan erityisesti mieleen ja tässä tuleekin nyt niistä kolme, joita voi luovuuden ja luovan ajattelun lisäksi mielestäni soveltaa ihan kaikille elämän osa-alueille.

This Big Magic book by the Eat Pray Love writer Elizabeth Gilbert got a lot of attention around the turn of the year. I finished reading Big Magic a while ago and even though this wasn't quite as good as I had expected based on all that hype around it, it still really is worth a read in my opinion! I feel like especially with books, I often base my expectations of them on the hype and attention they've gotten and eventually end up a little disappointed when the Earth stays on its orbit after all. But Big Magic definitely isn't a bad one, and it is full of really good thoughts and realizations! A few of the things covered in this book really sticked to my mind and here are three of those, that can be utilized no only on creativity and creative thinking but on all aspects of life. 

BigMagic2

1. Kaikki on jo tehty. Tää jäi mun mieleen jotenkin ihan erityisen voimakkaasti. Tosiaan, nykypäivänä kun ihan oikeasti kaikki on jo tehty, niin on melkein mahdotonta luoda enää mitään ihan täysin uutta. Totta kai asioita pyritään miettimään uusista näkökulmista katsottuina, jolloin se uutuus ja ihmeellisyys tulee siitä uudesta näkökulmasta, mutta isommalla kaavalla oikeastaan kaikkea on jo vähintäänkin kokeiltu. 

2. Rohkeus on eri asia kuin pelottomuus. Rohkeus on asioiden tekemistä pelosta huolimatta, kun pelottomuus on nimenomaan sitä, ettei edes tiedä mitä pelko tarkoittaa. Pelkääminen on ihmiselle luontaista ja osa itsesuojeluvaistoa, joten on parempi olla rohkea kuin peloton.

3. Suurimmaksi osaksi ihmiset ajattelevat itseään. Miksi tuhlata energiaa murehtimalla sitä, mitä muut ihmiset meistä ajattelevat, kun he suurimaksi osaksi vain ajattelevat itseään murehtien samaa? Tietenkin suuren yleisön huomio välillä kiinnittyy tiettyjen ihmisten tekemisiin, mutta suurimman osan ajasta ihmiset ovat kiinnostuneita lähinnä omasta elämästään ja siitä, minkälaisen kuvan he antavat itsestään. Toisaalta aika surullinen, mutta toisaalta myös todella vapauttava ajatus. 

1. Everything is already done. For some reason, this one stuck to my mind particularly strongly. Indeed, nowadays everything truly is already done, which makes it almost impossible to come up with anything completely new. Of course the aim is to take a look on things from different perspectives so the newness comes from the new perspective, but on the big scale technically everything has already at least been tried once.

2. Braveness doesn't equal fearlessness. Being brave is doing things despite the fear, and being fearless is just that, not even knowing what fear means. Being afraid of something is natural for human beings and part of our survival instinct, so it's better to be brave than to be fearless.

3. For the most part people only think about themselves. Why waste energy worrying what other people think of us, when they're usually just thinking about themselves and worrying that exact same thing? Of course occasionally people's attention will be on one specific person, but most of the time people are mainly interested in their own lives and what kind of image do they give of themselves. Quite a sad, but on the other hand quite a relieving thought.  

BigMagic3

Näiden kolmen ajatuksen lisäksi kirjassa oli paljon muitakin hyviä pointteja, ja jos itsensä kehittäminen ja luovuus vain yhtään kiinnostaa niin voin kyllä suositella Big Magicin lukemista! Vinkkinä muuten vielä, että Virosta löytää kirjoja edullisemmin kuin täältä Suomesta ja ainakin Viru-keskuksen kirjakaupassa on melko kattavasti englanninkielisiä ja suomenkielisiäkin kirjoja. Jos siis on jokin kirjahankinta mielessä ja matka Viron puolelle tiedossa, niin kannattaa checkata kirjavalikoimaa lahden toisella puolella :) 

Besides these three thoughts, the book had other very good points too, and if you're at all interested in self development and creativity I'll recommend reading Big Magic! By the way, if you're ever in Estonia then check if you can find a book you've been meaning to buy there, as books are a bit more affordable in Estonia :) 
SHARE:

5 comments

 1. Replies
  1. Nothing cozier than warm socks, a cup of tea and a good book! ;)

   Delete
 2. Olipas mielenkiintoinen postaus! Ehkä pitää itsekkin lukea tuo kirja :) Tykkään lukea paljon sellaista perus chick lit -kirjoja, mutta välillä on tosi virkistävää lukea jotain mikä laittaa oikeasti ajattelemaan!

  Keep it Simple ❤

  ReplyDelete
 3. Olipas mielenkiintoinen postaus! Ehkä pitää itsekkin lukea tuo kirja :) Tykkään lukea paljon sellaista perus chick lit -kirjoja, mutta välillä on tosi virkistävää lukea jotain mikä laittaa oikeasti ajattelemaan!

  Keep it Simple ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiva ettää tykkäsit! xx Ja lue ihmeessä, tossa on tosiaan paljon hyviä ajatuksia ja teksti on tosi helppoa ja nopeaa luettavaa :)

   Delete

Blogger Template Created by pipdig