25 June 2016

Staying Safe Under The Sun

sun-protection-guide-face-body-hair

Jos Forecaa ja iltapäivälehtien lööppejä on uskominen, niin nyt juhannuksen jälkeen on luvassa aurinkoa ja lämpöä, eli Suomen kesää parhaimmillaan. Vaikka aurinko onkin ihana, niin se voi myös olla todella petollinen varsinkin täällä pohjoisemmilla leveysasteilla ja yllättää intensiivisyydellään. Haitallisilta auringonsäteiltä suojautuminen onkin kesäkauneudenhoidon perusta ja tänä kesänä aion kiinnittää ihan erityistä huomiota ihoni ja hiusteni suojaamiseen auringolta. Kaikkein parastahan olisi välttää auringossa oleilua ihan kokonaan, mutta koska Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen niin itse ainakin haluan ottaa auringosta kaiken ilon irti ja mielummin läträän erilaisilla auringolta suojaavilla tuotteilla. 

If the weather forecasts and tabloid headlines are anything to believe in, we should be having a lot of sunshine and warm weather from now on, Finnish summer at its best that is. Even though the sun is oh so lovely, it can also be very treacherous especially here on the northern latitudes, and surprise with its intensity. Protecting yourself from the harmful sun rays is the base for summer beauty care and this summer I will pay special attention to protecting my skin and hair from the sun and heat. Of course the ultimate best thing would be to avoid spending time in the sun in the first place, but at least I'm not willing to do that during our short Finnish summer, and therefore I prefer using different products to protect me from the sun. 

Spf products for face, body and hair, Lumene Day Cream SPF 15

Lumene Bright Now Vitamin C Day Cream with SPF15

Nyt kesällä mulla on ollut ihan päivittäisessä käytössä tää Lumenen Bright Now Vitamin C Heleyttävä Päivävoide suojakertoimella 15. Vaikka ulkona ei aurinko paistaisikaan, niin jopa Suomen kesässä osa UV-säteistä pääsee pilviverhon läpi ja voi siis vahingoittaa ihoa. Ei ehkä niin pahasti, että iho palaisi, mutta ihon vanhenemista on hyvä estää myös pilvisemmällä säällä, sillä nimenomaan ihon ikääntymistä aiheuttavat auringon UVA-säteet ovat aallonpituudeltaan pidempiä ja tunkeutuvat  pilvienkin läpi ja syvemmälle ihoon. Tää päivävoide on melko aurinkorasvamaista ja aluksi pelkäsinkin sen jättävän naaman valkoisen voidekerroksen peittoon, mutta voide kuitenkin imeytyy todella nopeasti ja jättää iholle pehmeän ja mattaisen pinnan. Iho myös näyttää terveemmältä ja hehkuvammalta.

Now that it's summer I've been using this Lumene Bright Now Vitamin C Day Cream with SPF 15 on a daily basis. Even if it's not sunny outside, part of the UV rays can still harm your skin even through the clouds. Not in the burning way, but it's good to do what can be done to prevent skin from early aging. The UVA rays, that cause the aging effect on the skin, have a longer wavelength and therefore they can make their way deeper into your skin, even when it's overcast. This day cream reminds me quite a lot of the regular sun creams and I was a bit scared that it would leave a white thick layer of product onto my face, but it actually absorbs really quickly and leaves my skin feeling soft and matte. My skin also looks healthier and brighter. 

Spf products for face, body and hair, Nivea Protect&Bronze, Nivea After Sun mist

Nivea Sun Protect & Bronze Oil + After Sun Moisture Mist (tuotteet saatu // gifted products)

Jos päivän suunnitelmissa on rannalle lähtöä tai muuten vain paljon ajan viettämistä auringossa, levitän vartalolle Nivea Sun Protect & Bronze -öljyä. Öljyn sisältämä aurinkosuojakerroin 20 suojaa ihoa sekä polttavilta UVB-säteiltä että niiltä ihon ikääntymistä aiheuttavilta UVA-säteiltä, mutta suojaamisen lisäksi tää öljy myös tehostaa ihon omaa luonnollista ruskettumisprosessia sisältämänsä promelaniiniuutteen ansiosta.

Jos kuitenkin vahinko pääsee käymään ja iho ehtii päivän aikana kärähtää, tai se tuntuu aurinkoisen päivän päätteeksi muuten vain kiristävältä, suihkuttelen illalla Nivean After Sun Moisture -suihketta viilentämään ja rauhoittamaan auringolle altistutunutta ihoa. Monien muidenkin after sun -voiteiden tapaan tässäkin on mukana aloe veraa, joka rauhoittaa ja palauttaa ihon kosteustasapainon nopeasti entiselleen. 

If I have beach plans for the day, or I know that I'm going to be spending a lot of time in the sun in general, I apply some Nivea Sun Protect & Bronze Oil on my body. The SPF 20 in the oil protects from both the burning UVB rays, and those UVA rays that cause aging, but it also boosts the skin's natural tanning process with the promelanin extract. 

Neverhteless, if an accident happens and I do get a bit sunburned, or my skin just feels a bit tight after a day in the sun, I spray the Nivea After Sun Moisture mist to cool down and soothe my skin. Like almost every after sun lotion on the market, this one also has aloe vera in it, so it quickly returns the moisture levels of the skin back to where they were.

Spf products for face, body and hair, Cutrin Moisture ISM Hydrating Care Spray

Cutrin Moisture ISM Hydrating Care Spray

Viimeisenä, mutta ihan yhtä tärkeänä suojaamisen kohteena on hiukset! Varsinkin oma jo valmiiksi kuivahko hiuslaatuni kuivuu auringossa kunnon hamppupesäksi alta aikayksikön, joten erityisesti kesäaikaan kosteuttava ja UV-suojan sisältävä hoitoainesuihke on ihan ehdoton. Tää Cutrinin Moisture ISM Hydrating Care Spray on ollut mulla käytössä vasta ihan pari kertaa, mutta molemmilla kerroilla sen avulla on ollut helppo selvittää hiukset pesun jälkeen ja se on myös antanut tukalle paljon kaivattua lisäkosteutusta. Nyt kun aurinkoakin pitäisi ilmeisesti olla tiedossa taas enemmän, niin se pääsee myös ihan kunnolla suojaamaan mun hiuksia UVB-säteiltä. 

Mitä tuotteita te käytätte auringolta suojautumiseen? 

Last, but definitely not less important, thing to protect from the sun is the hair! Especially my already a bit dry hair type easily dries into a big ball of hemp, so during summer months a moisturizing leave-in conditioner with a UV filter is a must. I've only used this Cutrin Moisture ISM Hydrating Care Spray a couple of times so far, but on both of those times this has made my hair a lot easier to detangle and it has also given my hair plenty of the much needed extra moisture. Now that there apparently is more sunshine coming our way it also gets to actually protect my hair from the UVB rays too.

What products do you use to stay safe under the sun?
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig