19 February 2018

6 Habits I Want to Adopt (+1 to Ditch!)

Jokin aikaa sitten Bloglovinia selatessani vastaan tuli 'Beauty Habits I Want to Adopt' -niminen postaus, ja mun mielestä postauksen idea oli niin kiva että halusin toteuttaa samantapaisen itsekin. Valitettavasti en enää muista kenen postaus oli kyseessä, mutta kunnia hänelle mahtavasta ideasta! Tässä siis muutamia juttuja, joista haluaisin tehdä itselleni tavan - niin kauneuteen, pukeutumiseen kuin elämään yleisestikin liittyen.

While browsing Bloglovin, I recently came across a post titled 'Beauty Habits I Want to Adopt'. The idea sounded so nice that I definitely wanted to do a similar post myself. Unfortunately I can't remember anymore whose post it was, but credit for a great idea to that blogger! So here are a few habits I want to adopt - whether that's beauty, fashion or life in general.

good-daily-habits

1. Lukeminen. Pienempänä rakastin kirjoja ja lukemista ja saatoin viettää tuntikausia hyvän kirjan parissa. Vaikka edelleen tykkään lukea, niin nykyään sille ei mukamas ole aikaa. Koitankin nyt ottaa tavaksi ennen nukkumaanmenoa lukea edes 10 minuuttia jotain hyvää kirjaa somen selaamisen sijaan, sillä sen lisäksi että pääsen toivottavasti taas uudellen lukemisen makuun niin unen laatu ihan oikeasti on niin paljon parempaa kun ei tuijota ruutua ihan siihen nukahtamiseen asti.

2. Korkokenkien käyttö. Rakastan sitä naisellista ja itsevarmaa fiilistä mikä tulee kun kävelee korot kopisten. Ryhti suoristuu kuin itsestään ja tulee sellainen 'hei mä näytän hyvältä!'- fiilis. Tästä huolimatta viime aikoina jalkaan on ihan poikkeuksetta päätyneet matalapohjaiset kengät (kuten nämä viime postauksen ihanuudet). Nyt täytyy kuitenkin ottaa korolliset nilkkurit taas aktiivisempaan käyttöön kun kevätkin jo pikku hiljaa ilmoittelee itsestään.

1. Reading. As a child I used to love books and reading, and could spend hours upon hours with a good book. Although I still do really like to read, I keep telling myself that I don't have the time. A small change I'm trying to make to my daily routine is to grab a book and read at least for 10 minutes before going to sleep, instead of scrolling through Instagram, Twitter, Facebook and then Instagram again. Not only will I hopefully get back to the habit of daily reading, but it will also improve the quality of my sleep when I'm not staring at a screen until the very last second before bedtime.


2. Wearing high heels. I love the feminine and confident feeling I get when walking down the street in a pair of heels. My posture is instantly better and I get that 'hey I look good!' feeling. Despite this, I've been solely relying on flat shoes lately (like these beauties from my previous outfit post). Now that spring is slowly showing signs of arriving I definitely want to start wearing my heeled boots more often. 

habits-i-want-to-adpotsummer-beach-photography

3. Hiustenlaitto. Pari viikkoa sitten ihastuin taas kihartamaan tukkaani, ja vitsi miten hyvä ja viimeistelty fiilis tuli kun tukka oli kerrankin ihan oikeasti laitettu ja kauniina. Oon yleensä ihan superlaiska tekemään hiuksilleni yhtään mitään, ja siltä ne myös yleensä näyttääkin vaikka noin muuten pidän tukastani hyvää huolta. Nyt haluankin ehdottomasti alkaa näkemään enemmän vaivaa myös hiusten suhteen, sillä loppujen lopuksi koko pään kihartamiseenkin meni vain kymmenisen minuuttia.

4. Vartalon rasvaaminen. Kosteusvoiteen käyttö kasvoille aamuin illoin ei ole ongelma eikä mikään, mutta mikä siinä onkin niin vaikeaa aina suihkun jälkeen levittää rasvaa myös kropalle?! Varsinkin sääret on mulla usein todella kuivat ja ihan oikeasti kaipaavatkin kunnon kosteutusta, joten tähän on nyt tultava muutos!

3. Actually doing my hair. A couple of weeks ago I curled my hair again for the first time in forever, and it made me feel so much better and more put-together when my hair actually looked nice and 'done' for once. I'm usually extremely lazy when it comes to doing my hair, and to be honest that's what it looks like too although otherwise I do take good care of it. Now I definitely want to start putting more effort into actually doing my hair again, especially since it only took me about 10 minutes to curl it all. 

4. Moisturising my body. I have no problems whatsoever with moisturising my face every morning and night, but why on earth is it so difficult to lather on some body cream after shower?! Especially my legs can get really dry and definitely do need additional moisturising, so this one has to change! 


summer-photography-beach-portrait

5. Leipominen. Mulla on aina kovat suunnitelmat viikonloppuisin leipoa, mutta oikeasti ne kerrat kun oon päässyt ajatuksista tekoihin on laskettavissa varmaan yhden käden sormilla. Leipominen on kuitenkin jotenkin ihan hurjan kivaa ja rentouttavaa puuhaa, ja Pinterest täynnä toinen toistaan ihanampia reseptejä jotka yleensä on vielä helppoja ja nopeitakin! Ja kukapa nyt ei rakastaisi sitä hetkeä kun voi vetää uunista ulos jonkin tuoreen ja lämpimän herkun. Aloitinkin jo viime viikonloppuna ja leivoin elämäni ensimmäisen banana breadin - ja kyllä, se oli nimenomaan hyvää, helppoa ja nopeaa!

6. Säännöllinen kasvonaamion käyttö. Olin tässä niin hyvä viime vuonna, mutta jostain syystä naamioiden käyttö on jäänyt viime aikoina tosi vähälle. Kasvonaamio iholla hengailu on sekin ihan parasta viikonloppupuuhaa, mistä kiittää niin iho kuin mielikin!

5. Baking. I always make great plans of baking something during the weekend, but the times I've actually done it can probably be counted with one hand. There's something about baking that's relaxing and fun, and Pinterest is full of delicious recipes - most of which are easy and quick to make too! And  let's be honest, who wouldn't enjoy the reward of taking something sweet and warm fresh out of the oven. I actually made a start on this last weekend and baked my first ever banana bread - and yes, it was delicious, easy and quick!

6. Using face masks more frequently. I was so good at this last year, but for some reason I've barely been using any face masks lately. Chilling with a face mask on is however such a lovely thing to do during weekends, and one that's beneficial for both skin and mind! 

summer-portrait-photography-unawatuna-beach-sri-lanka
Photography by Tanja K. / Terapia & Kuva, editing by me

+1 Ja viimeiseksi vielä tapa, josta haluan päästä eroon: kynsien nyppiminen ja repiminen. Mä en ole koskaan pureskellut kynsiä, mutta nyppinyt ja repinyt sitten sitäkin enemmän. Oon kyllä päässyt suurimmasta nyppimisvimmasta jo eroon, mutta edelleen kun kynnet kasvaa tiettyyn pituuteen niin en voi vastustaa kiusausta ja päädyn repimään kynnet taas rumiksi. Ja yleensä niin lyhyiksi että tekee jo kipeää. Eli kynsien kasvaessa liian pitkiksi sakset ja viila käteen!

Mitä tapoja te haluaisitte ottaa osaksi arkeanne? Tai mistä tavoista haluaisitte puolestaan päästä eroon?

+1 And lastly a habit I actually want to get rid of: picking and ripping my nails. I've never been one to chew my nails, but picking them is a habit I find incredibly hard to ditch. I'm better with it than I used to be, but still when my nails get long enough I just can't resist and end up picking and ripping them until they're really short and ugly. And usually painful too. So next time I need to pick up the scissors and nail file instead! 

What habits would you want to adopt? Or what are the habits you want to ditch?

Find Me:
SHARE:

4 comments

 1. Mä haluaisin kans ottaa lukemisen enemmän osaksi arkea, mutta se ei tunnu onnistuvan mun kohdalla. Luen oikeastaan vain kesäisin tai etelässä ollessa, ja aina vaan esim rannalla tai altailla makoillessa. En jotenkin osaa lukea kotosalla ja sitä mun pitäis alkaa treenaamaan. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on oikeestaan ollut vähän sama juttu! Liittyy varmaan just tohon, ettei muka ole aikaa :D Mutta nyt siis vaan molemmat treenaamaan kotona lukemista :) xx

   Delete
 2. Täällä yksi korkokenkien haavekäyttäjä myös! Muutama pari vaan omistuksesta löytyy, vaikka silti tulee aina niin hyvä fiilis kun sen korollisen nilkkuriparin vetää jalkaan. Jotenkin kaveriporukan pidemmästä päästä olevana pituuden lisäys tuntuu jotenkin hurjalta ja epävarmuus liiallisesta tälläytymisestä estää omaa kopinaa. (Mikä on hassua koska ihailen aina ihmisiä, jotka käyttää korkoja myös arjessa. Ohimennen näin kun nuori nainen kulki ison kauppakärryn kanssa ruokakaupan kassalta hienot nilkkurit jaloissa. En vaan itse kykene samaan :D )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, kiva kuulla että siellä on muitakin! xx Mutta nyt vaan sullekin siis rohkeesti korot kopisemaan ;) Ja siis huh, hatunnosto kyllä kauppakärryt + korot -kombolle, tossa ollaan kyllä jo ihan seuraavalla levelillä haha :D

   Delete

Blogger Template Created by pipdig