27 April 2018

My Hair History and Current Routine

dry-hair-routine

Sanotaan että hiukset on naisen kruunu, ja niin ne on mulle oikeastaan aina olleetkin. Vuosien aikana on kuitenkin tullut kokeiltua jos vaikka minkälaista väriä ja lookia. On ollut otsatukkaa, polkkatukkaa ja aivan liian pitkää tukkaa (case in point: viime kesä ennen kuin leikkautin pituudesta reippaasti pois). Väreinä puolestaan on kokeiltu raitoja, tummanruskeaa, paloautonpunaista ja blondia – ja kaikki vieläpä kotivärjäyksellä totta kai. Kokemuksesta voin myös sanoa, että punaisesta suoraan blondiin yrittäminen ei ole se kaikkein paras idea, lopputuloksena on nimittäin kuiva ja kärsinyt edelleen vahvasti punaiseen taittava vaalea. 

Musta tuntuu että villeimmät hiuskokeilut alkaa nyt olla kokeiltu, enkä ole itse asiassa koskaan viihtynyt tukassani niin hyvin kuin viime kesänä. Oma luonnollinen väri, keskipituus ja terveen näköinen ja tuntuinen look on ehdottomasti mulle se paras. Tällä hetkellä hiukset alkaa itse asiassa olemaan jo taas leikkauksen tarpeessa, joten eiköhän vielä ennen veljen ylioppilasjuhlia ole aika leikata tukka kesäpituuteen

They say that hair hair is a woman’s crown, and that’s pretty much how I’ve always felt regarding mine. Throughout the years I’ve had a fringe, a bob and way too long locks (case in point: last summer before cutting most of it off). Colours on the other hand have ranged from highlights to dark brown, to red and blonde – and all of those with at-home colours of course. Speaking from experience I can also say that trying to go from red straight to blonde isn’t exactly the best idea, and the result ends up being an extremely dry and damaged blondish colour with strong hues of red still in. 

I do think that the most extreme hair experiments have now been experimented, and I’ve actually never been as happy with my hair as I was last summer. My own natural colour, mid-length and hair that looks and feels healthy overall is  hands down the best for me. Right now my hair is actually getting a bit too long again, and I’m planning on shortening it to the summer length before my brother’s graduation.hair-routine-for-dry-wavy-hair-aussie

Pesen hiukset noin joka kolmas päivä, ja tällä hetkellä tuuheampien hiusten toivossa käytössä on Aussien Aussome Volume -shampoo, jonka mainitsinkin jo aiemmin tässä 5 Current Beauty Favourites -postauksessa. Shampoon jälkeen pesun yhteydessä käytän hoitoaineena oikeastaan vähän milloin mitäkin, pääasia on että tuote tekee tehtävänsä. Sen sijaan suihkutettava ja hiuksiin jätettävä hoitoaine on puolestaan se, jolla on mulle hieman enemmän merkitystä. Kuivan, luonnonkiharan ja helposti takkuuntuvan hiuslaatuni takia, suihkutettavan hoitoaineen on oltava kosteuttava ja harjaamista selvittävä. Tällä hetkellä käytössä oleva Miracle Hair Insurance, Aussielta sekin, on ollut tässä tarkoituksessa todella hyvä. Oon muutenkin kokenut Aussien tuotteet omalle tukalleni sopiviksi, ja brändiä onkin tullut käytettyä jo useamman vuoden ajan. Helposti takkuuntuvan tukan vuoksi myös hiusharjalla on iso merkitys omassa hiustenhoidossani, ja tähän Wet Brushin harjaan oon ollut enemmän kuin tyytyväinen. Käytin pitkään Tangle Teezeriä, mutta Wet Brush on mun mielestä jopa parempi! Nimestään huolimatta en lähtisi tällä kyllä ihan läpimärkää tukkaa harjaamaan, mutta muuten kyllä uskallan selvitellä tällä huomattavasti kosteampaa tukkaa kuin muilla harjoilla.

I wash my hair every third day, and at the moment I'm using the Aussie Aussome Volume shampoo, that I already featured in this 5 Current Beauty Favourites post, in the hopes of getting some extra volume to my hair. As for in-shower conditioner, I usually just use whatever I have on hand, the main thing for me is that it get the job done. However, leave-in conditioner is what's more important to me in my haircare routine. As my hair type is dry, naturally curly and tangles easily, what I need from my leave-in conditioner is moisture and help in detangling my hair. At the moment I'm using the Aussie Miracle Hair Insurance, and that has definitely provided on both of those required aspects. In general Aussie products tend to work well with my hair, and I've been using the brand for years already. And because my hair really gets tangled easily, the hair brush I use plays a big role on my routine. I used to use Tangle Teezer but changed to Wet Brush a couple of years ago and I actually think it's even better! Despite its name, I wouldn't use it on a completely, just-out-of-the-shower wet hair, but I definitely dare to brush through damper hair with this one than I do with other hair brushes. 

hair-routine-for-dry-wavy-hair-forest-and-shore-oil-the-ouai-masque

Hiustenhoitorutiinissa mulle erittäin tärkeässä roolissa on myös hiusöljy! Rehellisesti sanottuna ei ole Moroccanoilin voittanutta, mutta pullon loputtua en ole raaskinut hankkia uutta, sillä tämä blogin kautta saatu Forest & Shore Hallelujah Hair Oil toimii sekin todella hyvin. Täysin vegaaninen ja luonnollinen hiusöljy sekä suojaa että vahvistaa tukkaa ja tekee siitä ihanan pehmeän tuntuisen. The OUAI:n Treatment Masque puolestaan on suihkussa käytössä hoitsikan sijaan silloin kun hiukset tuntuu kaipaavan ekstrahemmottelua ja -hoitoa. Tehohoito vahvistaa ja silottaa hiuksia, ja yhdestä pienestä pussista on omiin tarpeisiini riittänyt aina kahdeksi hoitokerraksi.

Another key player in my hair routine is hair oil! To be perfectly honest, there just isn't one that would beat Moroccanoil, but since finishing up the bottle I haven't dared to purchase a new one as this Forest & Shore Hallelujah Hair oil (that was very kindly gifted to me), works really well too. The completely vegan and natural hair oil both protects and strengthens the hair, as well as making it nice and smooth. And whenever I feel like my hair is in a need of some extra TLC I replace my in-shower conditioner with The OUAI Treatment Masque. The masque strengthens and smoothens the hair, and at least for my use one sachet has enough product for two uses. 

hair-routine-for-dry-wavy-hair-remington-batiste-tresemme


Tänä keväänä oon myös "löytänyt" hiusten kihartamisen taas uudelleen, tosin edelleenkään en kiharra tukkaa päivittäin tai välttämättä edes viikoittain. Mutta silloin kun kiharran, niin käytössä on Remingtonin kiharrinsauva ja Tresemmén Keratin Smooth -lämpösuojasuihke. Lämpösuoja on kiharruksen, ja muunkin lämpökäsittelyn, yhteydessä ihan ehdoton, ja tässä Tresemmessä mukana on tosiaan hiusten jo entuudestaan sisältämää keratiini-proteiinia, joka auttaa suojaamaan ja vahvistamaan tukkaa. Kuivashampoona suosin vanhaa kunnon Batistea aina silloin kun hiusten pesuväli on päässyt venähtämään hieman liian pitkäksi, tai kun tukka näyttää olevan lisävolyymin tarpeessa.

This spring I've also 'found' curling my hair again, although I still don't do it daily, not even weekly. But on the days when I do want to add some curls into my hair I've been using the Remington curling wand together with Tresemmé Keratin Smooth heat protectant spray. A heat protectant spray is absolutely a must when using hot tools, and what's really good and special about this Tresemme one is the added keratin that helps to protect and strengthen the hair. And finally, on the occasion when I've been too lazy to wash my hair or when it looks like it needs some extra volume and oomph to it, I rely on the good old Batiste dry shampoo. 
hair-routine-for-dry-wavy-hair
Find Me:
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig