10 December 2018

Easy Tips for Better Skin

easy-skincare-tips

Ihonhoito ja ihosta huolehtiminen tulee mulle koko ajan tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi. Ihon kunto vaikuttaa huomattavasti myös omaan itsevarmuuteeni, ja siinä missä teinivuosina kärsin aknesta niin että sain siihen ihan lääkityksenkin, on nykyään ihon kunto onneksi pääpiirteittäin hyvä. Tietysti epäpuhtauksia puskee pintaan aina silloin tällöin, enkä edelleenkään missään nimessä kuvailisi ihoani täydelliseksi, mutta nykyään oon todella sinut sen kanssa eikä esimerkiksi kauppaan lähteminen ilman meikkiä ole minkäänlainen ongelma. Nyt selvyyden vuoksi ja täyden rehellisyyden nimissä: näissä kuvissa mulla on meikkiä, mutta vain ripsiväriä, kulmakynää ja -geeliä, sekä peiteainetta silmien alla ja nenällä. Tummien silmänalusten ja punoittavan nenänpään kanssa taistelen nimittäin vieläkin, ja niistä en kyllä varmaan tule koskaan pääsemään täysin eroon. Muutama hyväksi koettu vinkki on kuitenkin auttaneet siihen, että kasvojen iho on muuten paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.

Skincare and maintaining good skin is something that is constantly becoming more important for me. The condition of my skin also hugely affects my confidence, and whereas during my teenage years I suffered from acne to the point of having medication for it, now my skin generally behaves well and is in a good condition. Of course I still get the odd impurity here and there and I definitely wouldn't describe my skin as perfect, but I've learned to accept my skin as it is and now e.g. going to the supermarket without make up on is not a problem for me anymore. Full disclosure here: in these pictures I am wearing make up, though only mascara, eyebrow pencil and gel, and concealer under my eyes and on my nose. Dark circles and red nose are something I still struggle with, and will probably never get completely rid of. But I've learned a few good tips that have helped me to achieve my otherwise best skin yet. 

vichy-aqualia-thermal
(Tuote saatu // gifted product)

Riittävä veden juonti. Loppujen lopuksi kaikki lähtee kuitenkin sisältäpäin, ja veden juonnilla on ihan huikea vaikutus siihen miltä oma hipiäni näyttää. Iho on aina kirkkaampi ja kuulaampi silloin kun pystyn säännöllisesti pitämään kiinni suositellusta "2 litraa vettä päivässä" -säännöstä.

Oikeat tuotteet. Aknehistorian takia jämähdin vuosiksi niille rasvaisille, epäpuhtaille ja akneen taipuville ihotyypeille tarkoitettuihin tuotteisiin ajattelematta ollenkaan että vuosien aikana ihotyyppini olisi hyvinkin saattanut muuttua. Kaikki kääntyikin päälaelleen viime keväänä kun ihokonsultaatiossa selvisi että mun ihotyyppi on nykyään pikemminkin kuiva kuin rasvoittuva. Siinä meni ihonhoitotuotteet ja -rutiini uusiksi, ja sen jälkeen eron kyllä huomasi kun ihosta alkoi pitämään huolta tuotteilla, joita se oikeasti kaipasi. Kannattaa siis ehdottomasti selvittää mikä se oma ihotyyppi ihan oikeasti on ja mitä iho kaipaa, ja valita hoitotuotteetkin sitten sen mukaan.

Kaksoispuhdistus. Puhdistan kasvot nykyään kahteen kertaan aina iltaisin. Ensimmäinen puhdistus poistaa meikin, kun taas toisella kerralla keskityn nimenomaan ihon puhdistukseen ja annan kasvoille samalla kevyen hieronnan puhdistusainetta levittäessä. Kaksoispuhdistus varmistaa että meikit tulee oikeasti pestyä kunnolla pois, ja että puhdistusaineen ja muiden ihonhoitotuotteiden ainesosat pääsee oikeasti vaikuttamaan kun ihon pinnalla ei ole meikkikerrosta jäljellä.

Drinking enough water. Eventually, everything starts from within and drinking enough water has a huge impact on how my complexion looks. My skin is always more radiant and bright when I manage to consistently hit that recommended 2 litres of water per day. 

Right products. Because of my acne history, I got stuck with the skincare products for oily and acne prone skin for years purely out of habit and without it ever crossing my mind that my skin type might have changed during the years. Everything turned pretty much upside down last spring when I had a skincare consultation and found out that my skin type is actually more dry and dehydrated rather than oily. So I switched my skincare products and routine pretty much completely, and the difference from using the right products for my skin really was notable. So go and get your skin type checked, and then you actually know what it is that your skin needs and can choose the products accordingly. 

Double cleansing. Nowadays I always cleanse my face twice in the evenings. The first round is to remove make up from my face, and the second round is to concentrate on cleansing the skin while also giving it a gentle massage at the same time when applying the cleanser. Double cleansing ensures that I really get rid of all the make up that's sitting on my face, and that the ingredients in my cleanser and other skincare products get to actually work their magic when there's no make up residue left on the skin preventing the products from working. 

how-to-get-better-skin-4-easy-tips

Uni. Se kaikkein yksinkertaisin, mutta ainakin mulle myös ajoittain se kaikkein vaikein kohta. Riittävä unen saanti vaikuttaa ihan kaikkeen, myös ihoon. Ihan erityisesti unen merkityksen huomaa silloin kun sitä ei ole saanut tarpeeksi, sillä ainakin omasta ihostani tuntuu katoavan kaikki väri, kuulaus ja kirkkaus silloin kun takana on liian monta huonosti nukuttua yötä. Pyrinkin aina kahdeksaan tuntiin yössä, ja samoin kun veden juonnin kanssa, silloin kun pystyn säännöllisesti saamaan tarpeellisen unimäärän täyteen öisin on mielen lisäksi ihokin paljon paremmassa kunnossa.

Onko teillä antaa vielä jotain muita hyviä ja helppoja ihonhoitovinkkejä?

Sleep. Probably the simplest, but at times also the most difficult one - at least for me. Getting enough sleep affects actually every single thing, therefore also the look of the skin. The impact it has is something I notice especially when I'm not getting enough of it, as my skin seems to lose all of its colour, brightness and radiance when there's been a few too many nights with too little sleep. I strive for eight hours per night, and as with drinking water, when I can consistently get to that eight hours each night that's when my skin also looks much better.

Do you have any other good and easy skincare tips?

Find Me:
SHARE:

2 comments

 1. Mulla kävi myös oikeiden tuotteiden löydössä vähän sama juttu! Jotenkin teini-ikäisenä ajattelin, että se jos on yhtään näppylöitä tarkoitti automaattisesti sitä että on rasvoittuva iho... Rasvoittuvalle iholle tarkoitettujen tuotteiden käyttö oli kyllä iso vikatikki varsinkin näin atooppisen ihon omistavana henkilönä 😅 onneksi sitten tajusin (en kyllä muista miksi???) siirtyä kuivalle iholle tarkoitettuihin tuotteisiin.

  Mua alkoikin kiinnostamaan se Kiehl'sin ihokonsultaatio nimeomaan sun postauksen jälkeen ja kun siinä pisteellä hetken kyselin kaikista tuotteista niin he nopeasti mittas mun ihon kosteuden! Se oli tosi kiinnostavaa ja vaikka jo valmiiksi käytän kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita, se arvo oli silti hieman alakanttiin. Selkeästi pitää siis ottaa vielä huomioon eri vuodenajat varsinkin näin Suomessa ja käyttää vielä enemmän kosteuttavia tuotteita varsinkin talvella.

  Itse oon huomannu kanssa veden lisäksi ruokavaliossa tiettyjen ruoka-aineiden vaikuttavan! Esimerkiksi siis näin kuivaihoisena avocadosta tuntuu olevan paljon apua 😊 sitten taas esimerkiksi sitruuna auttaa jos näppyjä ilmaantuu, mutta itsellä huomannut, että jos sitä syö liian usein, iho saattaa taas kuivua enemmän🙈

  Anu | Based On blog

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ou nou, akne-tuotteet ja atooppinen iho ei kyllä kuulosta yhtään hyvältä!! 😅Ja hei ihan mahtavaa että sä kävit mun postauksen jälkeen Kiehl'sillä kyselemässä ja sait sieltä lisäapua! Ja mä kyllä huomaan myös kuinka nyt Suomessa iho on taas paljon kuivemman tuntuinen, eli täällä täytyy ehdottomasti kiinnittää vielä erityisempää huomiota kosteutukseen. Ja jep, ruokavalio vaikuttaa kyllä huomattavasti sekin ja sitruunan puhdistavan vaikutuksen huomaan kyllä aina itsekin kun vaan muistan/jaksan lipitellä sitruunavettä taas ahkerammin 😄

   Kiitos kommentista Anu, jotenkin aina niin kiinnostavaa lukea muiden ihmisten ihohistoriasta ja vinkeistä! ♥︎ xx

   Delete

Blogger Template Created by pipdig