26 December 2018

Reflecting on 2018: University, Work, Blog, Relationships & Personal

Näin joulun aikaan ja loppuvuodesta tulee aina mietittyä kulunutta vuotta ja kaikkea mitä se on pitänyt sisällään niin ylä- kuin alamäkineenkin. Vuosi 2018 on ollut kokonaisuudessaan todella opettavainen ja paljon on tapahtunut, mutta silti sanoisin että se on varmasti yksi elämäni parhaista vuosista.

At Christmas time and towards the end of the year it's always nice to think back on the past year and reflect on all the ups as well as downs it has constituted of. In its entity, the year 2018 has really been an eventful one and taught me a lot, but I'd still stay it's probably one of the best years of my life so far. 

2018-reflections-fashion-blog

Yliopisto // University

Yliopiston osalta vuosi 2018 on tarkoittanut kolmannen vuoden alkua nyt syyslukukaudella. Etukäteen varoiteltiin paljon, että hyppy toiselta kolmannelle vuodelle on merkittävä ja voin kyllä allekirjoittaa sen täysin. Vaativammat tehtävät, vähempi ohjaus ja ajoittaiset ryhmätyöhaasteet aiheutti lopulta sen, että paria viikkoa ennen joululoman alkua stressi johti jo ihan fyysisiin oireisiin. Sen myötä opin kuitenkin, että mun on opeteltava hellittämään välillä ja ainoa mitä voin tehdä on pitää huolta että hoidan oman osuuteni parhaimman kykyni mukaan. Positiivisessa mielessä opinnot menee kuitenkin koko ajan enemmän ja enemmän niihin aiheisiin mitkä itseäni kiinnostaa kaikkein eniten, ja vaikka välillä stressi ja kyyneleetkin ottaa vallan niin tunnen koko ajan vahvemmin että tää on se mun juttu ja ala. 

When it comes to uni, 2018 meant the start of my third year as a student in university this autumn. Many people said that the jump from second to third year is a big one, and now I can definitely say that I stand behind that statement too. More demanding and challenging assignments, getting less guidance and the occasional challenges with group work ultimately led to the point where a couple of weeks before my Christmas holiday I experienced stress much stronger than I've ever done before and actually had physical symptoms as well. However, that experience taught me that I have to learn to let go sometimes and not try to control matters that just simply are out of my control, and just make sure that I do my own work as well as I possibly can. On a more positive note, my studies are getting more and more into the things that I find the most interesting, and although stress and tears can't be avoided at times the feeling of having chosen the right field is getting stronger and stronger as I progress on my programme. 

fashion-blogger-2018-reflections

Työt // Work

Työrintamalla meni tänä vuonna paremmin kuin koskaan, sillä vaikka töitä teinkin vain kesän ajan pääsin työskentelemään itselleni mieluiselle suomalaiselle muotibrändille. Niinpä tämän vuoden kesäyöt olivat mulle ensimmäiset oman alan työt ikinä, ja rehellisesti sanottakoon että olen edelleen aika ylpeä itsestäni siitä, että loppukeväästä Suomeen tullessa vaadittiin enää nimet papereihin työpaikan suhteen. Onnistuin siis nappaamaan oman alani työn "etänä" Glasgow'sta käsin ja ennen Suomeen tuloa olin käynyt vain yhden Skype-haastattelun esimieheni kanssa. Töiden puolesta pääsin myös tekemään uusia juttuja ja työskentelemään ihan uudenlaisessa ja erilaisessa ympäristössä, ja työsuhteen päätyttyä ja myös sen aikana sain paljon hyvää palautetta niin asiakkailta kuin työporukaltakin, mikä oli tietenkin todella motivoivaa ja kannustavaa kuultavaa. Meidän työporukka oli myös aivan huippu ja töihin oli aina kivaa mennä. Oli myös ihanaa huomata, kuinka kesän aikana lähennyin monien työkavereiden kanssa niin että loppukesästä voitiin jutella ja heittää läppää melkeinpä mistä tahansa. 

On the work side of things, this year has definitely been the best one yet. Although I only worked over summer, I got the opportunity to work for a Finnish fashion brand that I personally really like. My summer job this year was the first I've ever had actually "in the industry", and to be perfectly honest I'm still quite proud of myself how at the end of last spring when I came to Finland it was only signing the contract that needed to be done in order to finally and officially seal the deal. So I technically managed to get myself an industry job in Finland while still being physically in Glasgow with only a Skype interview with my boss before actually even being in Finland. Thanks to my work, I had the chance to do and experience new tasks and things and work in a totally different environment, and the feedback I got both from customers and colleagues and supervisors was really motivating and rewarding throughout the summer, as well as after my contract ran out. Also our team spirit was amazing, and I always liked going to and being at work. It was also great to notice how I became closer with my workmates as the summer went on, and towards the end of it we could actually talk and joke about almost anything. 

fashion-blogger-outfit-inspiration-femmeluxe-dress

Blogi // Blog

Kulunut vuosi 2018 on ollut heittämällä paras blogivuoteni ikinä. Ainakin omasta mielestäni blogin sisältö on ollut parempaa ja laadukkaampaa, ja toivon että te olette samaa mieltä! Vuoden aikana saamani palaute on ainakin antanut merkkejä siitä, että myös te lukijat olette tykänneet postauksista, mikä puolestaan on lisännyt omaa motivaatiota ja inspiraatiota opetella uutta ja kehittyä vielä enemmän. Vuoden aikana olen tehnyt myös enemmän videoita kuin aiemmin, ja vaikkei niitä edelleenkään kovin säännöllisesti tule niin olen silti nauttinut hurjasti videoiden tekemisestä ja siitä että olen pystynyt oppimaan ja opettelemaan uutta sillä saralla. Tänä vuonna blogi on myös tuonut mun elämään uusia ihania ihmisiä ja mielenkiintoisia tapahtumia ja mahdollisuuksia, jotka ei ilman tätä yli viisi vuotta sitten aloitettua blogia olisi mahdollista. Iso kiitos kuuluukin siis myös teille, jotka luette, tuette, kommentoitte ja luotte keskustelua - ilman teitä blogin kirjoittaminen tai Instagraminkaan päivittäminen ei olisi samanlaista ♥︎ 

2018 has been hands down my best blog year ever. I feel like my content has been better than ever before, and I hope you've felt the same way too! The feedback I've gotten from you this year has given me the impression that you have been enjoying my posts as well, and that in turn has boosted my motivation and inspiration to try new things and improve even further. During the year I've also been making more videos than before, and although they're still not making a frequent appearance I've still been really enjoying making them and how they've given me an opportunity to try something a little different and develop new skills as well. This year the blog has also brought new lovely people into my life, as well as interesting events and opportunities, which would not be possible without this blog that I started over five years ago. So a huge huge thank you goes out to all of you as well for reading, supporting, commenting and engaging - without you lovely lot writing this blog or updating my Instagram wouldn't be the same ♥︎

Ihmissuhteet // Relationships

Erityisesti ihmissuhteiden osalta vuosi 2018 on ollut opettavaisin ikinä. Olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin, joista osasta on tullut lyhyessä ajassa todella läheisiä ja tärkeitä, ja joiden kanssa tuntuu että olisi tuntenut jo pidemmänkin aikaa. Vaikka olen edelleen todella huono pitämään yhteyttä ystäviini (anteeksi rakkaat), niin tuntuu että tietyllä tapaa olen kuitenkin lähentynyt entisestään myös monien vanhempien ystävien kanssa. Kuten jokainen varmasti tietää, ihmissuhteet ei kuitenkaan ole helppoja ja niinpä niidenkin osalta kulunut vuosi on pitänyt sisällään myös haasteita ja osa ihmisistä on myös lähtenyt mun elämästä melkeinpä yhtä nopeasti kuin siihen tulikin. Nämä kokemukset on kuitenkin olleet todella opettavaisia, ja tietyllä tapaa tuntuu että tunnen nyt myös itseäni paremmin. 

The past year has taught me a lot, especially when it comes to relationships. I've learned to know a bunch of amazing new people, some of which have become super close and important to me in a short amount of time. And although I still suck at keeping in touch with my friends (sorry my loves), I still feel like in a certain way I've become closer with many of my older friends too. But as many of you surely know, relationships are not easy and so with those I've also had some challenges during the year, and some people have left my life almost as quickly as they came into it. However, with those experiences I've learned a lot about myself, and now I feel like I know myself a little bit better too.

fashion-blogger-outfit-femmeluxe-2018-reflections
Photographed by: Tanja K.

Minä // Personal

Kuten todettua, erityisesti kuluneen vuoden kokemukset ihmissuhteiden osalta on opettaneet mulle paljon myös itsestäni ja siitä minkälainen olen ja miten käyttäydyin erilaisissa tilanteissa. Kuluneen vuoden aikana olen oppinut itsestäni myös sen, että vaikka olen pitkään pitänyt itseäni tietynlaisena "yksinäisenä sutena" ja enimmäkseen ja parhaiten omissa oloissaan viihtyvänä, tarvitsen kuitenkin sosiaalisuutta ja muiden ihmisten seuraa enemmän kuin osasin ehkä alunperin ajatellakaan. Myös stressin ja erityisesti sen vaikutusten ja hallinnan kanssa olen oppinut itsestäni paljon, ja kuluneen vuoden kokemusten jälkeen osaan nyt toivottavasti paremmin ehkäistä ja hallita stressiä tulevaisuudessa. Olen myös oppinut sanomaan enemmän "kyllä" vaikka jokin asia tuntuisikin vieraalta ja hieman pelottavaltakin, uskallan astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja kohdata asiat avoimin mielin, ja olen oppinut luottamaan ja uskomaan itseeni. Kaiken kaikkiaan koen, että vuosi 2018 on tehnyt minusta hieman kypsemmän ja itsevarmemman - ja tästä kehityksestä olen vain ja ainoastaan iloinen. 

Vuosi 2018 on tosiaan ollut melko tapahtumarikas, ja vaikkei aina tanssittu ruusuilla niin mitään en kyllä silti vaihtaisi poiskaan, sillä niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin on tämä kulunut vuosi ollut ylä- ja alamäkineen todella opettavainen ja muokannut mua ihmisenä juuri tällaiseksi kuin nyt olen.

As already mentioned, especially my experiences with relationships have taught me a great deal about myself, what I'm like, and how I behave in different situations. Something I've also learned about myself during the past year is that although I've always considered myself as a bit of a 'lone wolf' and the type of person that mostly enjoys spending time alone, I actually need more social interactions and spending time with other people than I thought I did. I've also learned a lot about myself when it comes to stress, and especially how it affects me and the controlling of it, and thanks to the experiences from the past year I'm now hopefully better able to prevent and and cope with stress in the future. Something I've also learned to do is to say 'yes' to things more even if something feels new and even a little intimidating at first. I've learned to step outside my comfort zone more and face new things with an open mind, and to trust and believe in myself more. All in all I feel that 2018 has made me a bit more mature and confident - and this is the kind of development I'm only happy about.  

2018 has certainly been quite an eventful one, and although it wasn't all dancing on roses I still wouldn't change a thing because as cliched as it sounds the year has taught me a lot with all of its ups and downs, and shaped me into the kind of person I am right here right now. 


Find Me:
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig