3 April 2019

How to Get Out of a Style Rut: Back to Basics

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

spring-outfit-neutral-tones

Mulla on viime aikoina ollut vähän nihkeä fiilis pukeutumisen suhteen. Inspiroitunut kyllä, mutta tuntuu että ne asut jotka haluaisin tällä hetkellä päälleni pukea ovat vielä joko aivan liian kevyitä ja kesäisiä, tai sitten ne ei vaan jotenkin muuten vain sovi mulle ollenkaan. Välillä oon ajautunut yrittämään liikaakin, jolloin lopputulos on ollut se että asu ei ole tuntunut yhtään omalta ja se on myös näkynyt ja tuntunut omassa fiiliksessä ja olemuksessa. Tilanne ei välttämättä ole välittynyt sinne ruutujen toiselle puolelle blogin ja Instagramin kautta, koska molemmissa kanavissa haluan julkaista vain sellaisia lookeja joissa tunnen oloni hyväksi. Mutta "kulissien takana" on kuitenkin käyty välillä melkoista tyylimyllerrystä.

I've been feeling a bit 'meh' when it comes to dressing myself lately. I have been feeling inspired yes, but I feel like the outfits that inspire me and that I would like to put on just now are still way too light and summery, or then they just not 'me' no matter how great they look on other people. Sometimes I've been trying almost too hard even, and then the result has only been that the outfit hasn't felt like me at all, which has then translated to how I feel and the kind of vibe I'm having. This might not have been evident here on the blog or on my Instagram, since on both channels I only want to publish the kind of outfits that I feel good and like myself in. But there's occasionally been quite a style turmoil going on behind the scenes. 

trench-coat-outfit-fashion-blogger-neutral-toneshow-to-get-out-of-a-style-rut-fashion-blogger-outfit-inspiration

Asiaan löytyi kuitenkin helppoakin helpompi ratkaisu: pieni vaatekaapin siivous, pari uutta mieluista hankintaa ja ennen kaikkea back to basics -ajatus. Vaatekaappia siivotessa pois sai lähteä kaikki ei-inspiroivat tai omaa niin sanottua unelmatyyliäni vastaavat vaatteet, ja samalla kaapin kätköistä löytyi unohtuneita ja vähälle käytölle jääneitä juttuja, jotka pääsevät nyt taas useammin käyttöön. Uudet lisäykset puolestaan tein se unelmatyyli ja -vaatekaappi mielessä enkä vain sen mukaan mikä on trendikästä tai näyttää muiden päällä hyvältä.

Luckily I found an easy solution to the problem: a little wardrobe clear out, a couple of new additions, and first and foremost adopting the back to basics mentality. When clearing out my closet I put away all the items that didn't inspire me or weren't representable of my current or so called dream style, and at the same time I found a few forgotten pieces that are going to get more frequent wear from now on again. Then I made the new additions with my dream style and wardrobe in mind, staying clear of items that are just trendy but not me, or what looks good on others but wouldn't suit my style. 

fashion-blogger-spring-outfit-inspiration-trench-coat-beige-tones

H&M trench coat // KappAhl jumper (gifted // Zara trousers // Reebok shoes // KappAhl headband

Shop the Lookspring-fashion-inspiration-neutral-toneshow-to-get-out-of-a-style-rut-spring-outfit-with-neutral-toneshow-to-wear-neutral-tones-spring-fashion-2019

Ja viimeisenä vielä back to basics. Eli päälle ne lempparivaatteet, joissa tiedän viihtyväni ja jotka kuvastavat parhaiten mua ja mun tyyliä. Vaikka tyylikokeilut onkin mun mielestä aina hyvästä, niin turha lähteä liikaa kikkailemaan jolloin lopputulos on vain epämukava ja epäinspiroitunut olo.

Kuvien asu on sekoitus juurikin näitä kaikkia. Siivouksen yhteydessä uudelleen löytyneet puvunhousut, uusi trenssi, ja niiden kanssa muita vaatekaapin lemppareita pooloneuleen, hiuspannan, helmikorvisten ja valkoisten lenkkareiden muodossa. Nyt vaan kun muistaisin pitää mielessä, että tällaiset lookit on niitä jotka toimii mulla parhaiten, niin ulkonäöllisesti kuin fiiliksenkin puolesta!

And lastly going back to basics. So wearing only my favourite items of clothing, the ones I know I feel good in and that represent me and my style the best. Although I do think a little style experimentation is always good, there's no point in trying too gimmickry things when you'll only end up feeling uncomfortable and uninspired. 

The outfit you see in these photos is an example of exactly those three things. A pair of suit trousers that I found when doing my clear out, a new in trench coat, and then other wardrobe favourites in the form of a turtleneck jumper, a headband, pearl earrings and white trainers. Now if only I could keep in mind that these kind of outfits are the ones that work the best for me, both when it comes to looks and how I feel!

fashion-blogger-outfit-inspiration-neutral-tonesspring-fashion-2019-neutral-tones
Photographed by: Anu L.
Find Me:
SHARE:

2 comments

 1. Love the hairband, so cute! I agree with a good old wardrobe clear out...helps so much to see what great stuff you actually have.

  Faye x
  i wish i could wink

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Faye! And it really is amazing what a simple clear out can do, isn't it?! xx

   Delete

Blogger Template Created by pipdig