9 September 2019

My Best Planning Tips

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

Mä oon järjestelmällinen suunnittelija henkeen ja vereen. Välillä haluaisin osata olla hieman ex temporempi ja 'hetkessä eläjä', mutta totuus vaan on se että yllättävät suunnitelmat tai niiden muutokset tai ylipäätään sellainen elämän epäjärjestys saa mut ahdistuneeksi ja stressaantuneeksi. Mulle on tärkeää tietää päivien kulku, järjestys ja tapahtumat vähintään paria päivää ennen, mutta kaikkein mieluiten suunnittelen aina arkiviikon kerrallaan. Laitankin nyt jakoon mun omat parhaat suunnittelu- ja organisointivinkit, toivottavasti näistä on apua jollekin joka kaipaa ehkä hieman lisää järjestystä elämäänsä!

I'm a planner and an organiser through and through. Sometimes I wish I was more of the 'live in the moment' kind of type, but the fact is that sudden plans or changes to them just make me a bit anxious and stressed. For me it's important to know how my day will go, what it will include and my schedule at least a couple of days in advance but preferably I plan on a working week by working week basis. Today I'm sharing my best planning and organising tips and tricks with you in the hopes of helping some of you guys out there who might need a little bit more structure and order into your lives!

organisation-tips-suunnittelu-vinkit

1. Pidä kaikki samassa paikassa

Tiedän että on ihmisiä, joilla on erilliset kalenterit esimerkiksi töihin, blogia varten ja ihan vain vapaalle, mutta henkilökohtaisesti oon sitä mieltä että helpottaa ihan huomattavasti jos kaikki elämän osa-alueet on organisoitu yhteen ja samaan kalenteriin. Näin ollen ei tarvitse erikseen pitää auki ja esillä kolmea eri kalenteria että näkee mihinkäs aikaan se palaveri nyt olikaan, mille päiville oli suunnitellut treenin kyseisellä viikolla, ja missäs välissä niitä blogikuvia ehtii ottamaan. Sillä ei puolestaan ole väliä onko se kalenteri paperinen vai digitaalisessa muodossa, kunhan vain tosiaan kaikki on siististi yhdessä ja samassa paikassa helposti nähtävissä ja hahmotettavissa. Itse olen sen verran vanhanaikainen että mulla on käytössä vanha kunnon paperikalenteri (jota ilman olisin muuten aivan hukassa), mutta esimerkiksi isäni puolestaan luottaa vain ja ainoastaan puhelimen kalenteri-appiin. Tärkeintä on siis löytää se muoto, joka toimii just sulle!

1. Keep it all in one place

I know there are people who have separate diaries for e.g. their day job, blog and spare time, but personally I think it's just so much easier to have all the different aspects of your life planned in one and same place. Therefore you don't have to pull out three separate diaries to see when was it that you had that work meeting, which days are workout days this week, and where can I fit a blog photoshoot session too. What doesn't matter, is whether you use a traditional paper diary or an online/digital one, as long as you just have everything organised nicely in that one chosen option. Personally I'm old fashioned when it comes to diaries and have always loved using a good old paper one (and I'd be so lost without it), but my dad for instance relies solely on the calendar app on his phone. The important thing is to find and use what work for you!

how-to-plan-and-organise-your-busy-life-kuinka-suunnitella-ja-organisoida-kiireinen-arki
2. Värikoodaus

Ah, värikoodaus on ehkä mun suosikkivinkki, ja ylpeänä aina kerron ja esittelen omaa värisysteemiä kaikille jotka vain suinkin jaksavat kuunnella. Kun kaikki elämän eri osa-alueet on suunniteltu sinne samoille kalenterin sivuille, niin värikoodaus helpottaa ihan hurjasti saamaan selkeän kuvan viikon menoista ja tehtävistä. Esimerkiksi oma systeemini on, että yliopistoon liittyvät jutut ovat vihreällä, blogiin liittyvät pinkillä, päivätyöhön keltaisella ja vapaa-aikaan sinisellä. Suuri ylpeydenaiheeni on myös se, että koodaan myös sähköpostini samoilla väreillä. Mulla tulee siis kaikki s-postit yhteen ja samaan osoitteeseen, mutta kun lisään aina tietyn värisen tagin saapuneisiin viesteihin, niin viestien priorisointi ja löytäminen käy helposti.

2. Colour coding

Ahh, colour coding is probably my favourite tip and I'm always so proud to tell about my colour system to anyone that's just willing to listen. When all of your daily plans and activities are planned to one diary, it's colour coding that helps to separate things from each other and give you a clearer picture of everything that your week entails. The colour codes I use are green for university related things, pink for blog related, yellow for day job and blue for free time. And I never forget to mention how proud I am of my similarly colour coded email inbox. I get all of my emails sent to one address, but using the colour tags makes it really easy for me to prioritise and find messages.

planning-tips-for-busy-life-parhaat-vinkit-kiireiseen-arkeen

Primark top // ASOS jeans // Ajouter store earrings // Nunuco Design diary (gifted)

Shop the Look

how-to-organise-your-life-and-diary-parhaat-suunnittelu-vinkit-arkeen

3. Luo toimiva järjestelmä

Vaikka en varsinaisesti bujoilua (=bullet journal) harrastakaan, niin tiettyjä sen piirteitä ja keinoja hyödynnän kyllä omankin kalenterini sivuilla. Käytän erilaisia merkkejä ja jaan näkymän osiin, jolloin näen yhdellä vilkaisulla esimerkiksi kunkin päivät menot ja to dot. Käytän pieniä palloja merkkaamaan päivän suunnitelmat ja menot, kun taas ranskalaiset viivat on varattu to do -listaamiselle. Päivittäisten tehtävien lisäksi on mulla viikkonäkymässä vielä erillinen to do -lista asioille jotka on hoidettava sillä kuluvalla viikolla, mutta jotka eivät ole niin tietystä päivästä riippuvaisia. Esimerkiksi lentojen ostaminen tai rahan siirtäminen Suomi-pankista Britti-pankkiin on tällaisia viikkotehtäviä. Ja kaikki värikoordinoituna totta kai!

3. Create a system that works for you

Although I don't do bullet journalling per se, I do utilise certain aspects of it on the pages of my more traditional paper diary. I use different signs and characters, and divide the view into sections so I can see the schedule and to dos of each day on one quick glimpse. I use small bullet points to write down the plans and activities, whereas dashes are reserved for making to do lists. Alongside the daily to do lists I've also got one for the tasks that need to be completed during that week but are not exactly day dependant. Things like booking plane tickets or transferring money from my Finnish bank over to my UK one are usually on this list, and it's also one I can see when looking at the weekly view on my diary. And everything is colour coordinated, obviously!

life-and-diary-planning-tips-kuinka-suunnitella-kiireinen-arki-ja-elämä

Siinäpä ne mun parhaimmat vinkit elämän ja kalenterin järjestämiseen. Kertokaa oliko näistä hyötyä, ja laittakaa kommenteissa jakoon myös teidän parhaat vinkit sillä tälle suunnittelijalle ei voi koskaan antaa liikaa organisointiin liittyviä vinkkejä!

There you go, those are my best tips on organising your life and diary. Let me know if you found these helpful, and make sure to share your best planning tips in the comments!

More pretty diaries
SHARE:

2 comments

 1. These are such great tips! I love being able to physically plan things but I have recently found using a spreadsheet for my business and my blog is really helpful xx

  Lauren | itslaurenvictoria.co.uk

  ReplyDelete
  Replies
  1. So glad you found them useful Lauren ♥︎ I've heard many people rave about making spreadsheets, maybe I do need to give it a try myself!

   Delete

Blogger Template Created by pipdig