9 March 2020

Studying: How I Stay Motivated and Focused?

Postaus sisältää mainoslinkkejä (affiliate) // This post contains ad links (affiliate)

Oon viime aikoina jakanut paljon opiskeluun ja yliopistoon liittyvää sisältöä erityisesti Instagram Storyn puolella, ja sainkin vähän aikaa sitten eräältä seuraajaltani pyynnön postauksessa, jossa kertoisin vähän omia vinkkejäni siihen kuinka pidän motivaatiota ja fokusta yllä. Ihan ensiksikin postauksen otsikkoon vastaten: I often don't. Mulla on oikeasti paljon niitä päiviä kun motivaatio ja keskittyminen on todella hukassa ja työn ja tuskan takana, mutta koska jotenkin ne hommat on saatava tehtyä niin ei auta kuin vain jatkaa eteenpäin. Tässä postauksessa siis mun vinkit ja keinot siihen, kuinka tosiaan pidän fokusta ja motivaatiota yllä. Ainakin niin hyvin kuin vain suinkin pystyn.

Lately I've been sharing a lot of studying and university related content especially over on my Instagram Stories, and a little while ago I got a request from one of my followers to share my tips and tricks on how I stay motivated and focused. Firstly, to answer the question in the title of this post: I often don't. I honestly have a lot of those days when motivation and focus are MIA, but as I need to get all the work done in one way or another, there's no choice but to keep pushing forward. And so in this post I'm sharing the tips and tricks I use to stay at least as motivated and focused as possible.

Tips on how to stay motivated and focused when studying - Vinkkejä opiskelumotivaation ja keskittymisen ylläpitoon

1. "It's not going to last forever"Tämä on oikeasti mun ja opiskelukavereideni yhteinen ns. 'voimalause', jota hoetaan niin itsellemme kuin toisillemmekin melkeinpä päivittäin. Ja tottahan se on. Meillä on oikeasti ihan viimeiset opiskeluviikot käsillä, ja kun pitää mielessä sen ettei tämä vaihe kestä ikuisesti niin on huomattavasti helpompaa puskea puuduttavien kirjastopäivien läpi.

2. Vertaistuki. Toistemme tsemppaamiseen liittyen, opiskelukavereilta saatu vertaistuki auttaa ehdottomasti myös. Ollaan kaikki kuitenkin samassa veneessä ja tiedetään mitä fiiliksiä ja ajatuksia kukin käy läpi, joten voidaan yhdessä jakaa turhautumiset, purkaa ajatuksia ja tosiaan tsempata toinen toistamme.

1. "It's not going to last forever"This is kind of like the 'power sentence' or affirmation if you will, that my uni friends and I tell ourselves and each other on the daily. And it's true. We're literally starting our very last few weeks at uni, and when you keep in mind that this stage is not going to last forever it is a whole lot easier to push through those numbingly long and boring library days.


2. Peer support. This relates to the first point, as the support we share with each other with my uni friends is something that definitely helps too. Ultimately we're all in the same boat and we know the thoughts and feelings everyone is going through, so we can share the frustrations and boost each other when needs be. 

How to stay focused when studying - Kuinka pysyä keskittyynenä opiskellessa

3. Valmistumisen visualisointi ja suunnittelu. Juuri viime perjantaina rekisteröidyin meidän yliopiston kesän valmistujaisseremoniaan, mikä tarkoittaa sitä että se 'big day' on askel askeleelta lähempänä. Sellaisina hetkinä kun ei oikein jaksaisi puurtaa eteenpäin, mietin usein kuinka hyvältä se tulee tuntumaan silloin 8. päivä heinäkuuta kun saan kävellä vastaanottamaan tutkintotodistuksen. Ja okei, ollaan rehellisiä, myös valmistujaisasun suunnittelu auttaa pikkuisen ;)

4. Taukojen ottaminen. Pienet tauot siellä täällä tekee pelkästään hyvää ja auttaa pitämään keskittymisen aiheessa. Tauotan opiskelua usein joko tehtävän tai ajan mukaan, eli siis pidän tauon vaikkapa kun olen lukenut tai kirjoittanut tietyn määrään, tai esimerkiksi aina tunnin välein. Kirjastolla istuessa käyn usein myös pienellä happihyppelyllä ja haen kahvin läheisestä kahvilasta, sillä iltapäivästä alkaa usein tuntua siltä että sekä kahvi että raitis ilma on ehdottomasti tarpeen.

3. Visualising and planning the graduation. It was just last Friday when I officially registered to graduate in our university's summer ceremony. And that means that the 'big day' is getting closer step by step. And when the moment hits when I feel like it's all getting too much and I'm struggling to find the motivation to continue working on my dissertation, I often think about how great it will actually feel on that July 8th when I get to walk up and receive my certificate. And okay, let's be honest here, planning my graduation outfit helps a little too ;) 

4. Taking breaks. Little breaks here and there are only beneficial and help me to stay focused better. I often take breaks in intervals either according to tasks or by time. So I might have a break e.g. after I've read or written a certain amount, or for example after every 60 minutes. When sitting long days in the library I also often go get some fresh air and grab a coffee from a coffee shop nearby, as in the afternoon hours I usually start to feel like both coffee and fresh air is definitely needed.

Neutral fashion blogger outfit with white mom jeans and camel coat - Neutraali asu valkoisten farkkujen ja kamelitakin kanssa, muotibloggaaja

5. Liikunta. Jooga ja tanssitunnit auttaa saamaan ajatukset aina välillä jonnekin ihan muualle, ja koen että ne myös edesauttaa keskittymistä opiskeluun. Säännöllinen liikunta muutaman kerran viikossa on ehdottomasti iso apu itselleni, sillä se auttaa purkamaan stressiä ja päästämään höyryjä. Ja kuten tässä aiemmassa postauksessa kirjoitinkin, erityisesti tanssitunneilla ajatukset on vain ja ainoastaan tekniikkaharjoituksissa ja koreografiassa.

6. Kivojen juttujen suunnittelu kalenteriin. Vaikka näin loppuvaiheessa opintoja onkin paljon hommaa, niin mulle on todella tärkeää että kalenterin sivuilla on suunniteltuna myös kaikkia kivoja pieniä juttuja, jotka ei liity opiskeluun. Kavereiden näkemistä, blogitapahtumia, tai oikeasti ihan vain rentoa kotona hengailua ystävän kanssa jutellen ihan muista asioista kuin opiskelusta.

5. Exercising. Yoga and dance classes help me to reset and get my mind off of all university related things every once in a while, and in my experience they also help me to stay focused when I am studying. Exercising regularly a few times a week is definitely a huge help for myself because it helps me to destress and let out some steam. And as I already wrote in this post from a few weeks back, especially dance classes are the ones where I'm not thinking about anything else than the technique exercises and choreographies. 


6. Having something nice planned in the diary. Although at this stage of my studies where I've got a lot to do, it's still important for me to plan in some nice fun things that have nothing to do with studying. Meeting friends, blogging events, or honestly just taking one night of chilling at home and talking about anything else than university with a friend. 

Tips on how to stay focused and motivated when studying - Vinkit opiskelumotivaation ja keskittymisen ylläpitoon

New Look coat // H&M jumper // H&M jeans // Ecco shoes (PR sample) // BIKBOK scarf

Shop the Look
7. Unen priorisointi. Riittävä uni on mulle ihan ehdottoman tärkeää jos meinaan saada keskittymisen pysymään kasassa, ja tiedän että kun en ole nukkunut riittävästi ajatukset lähtee superhelposti harhateille ja on todella vaikea keskittyä. Liian vähillä unilla koen myös stressin oireet kuin eksponentiaalisesti kasvaneina, ja tänä keväänä stressi-itkut onkin itketty sellaisina päivinä kun takana on ollut liian vähiin jääneet yöunet. Valitettavasti uni on kuitenkin mulla myös se, joka kärsii eniten stressin alla. Teen kuitenkin parhaani sen eteen, että saan nukuttua yön aikana tarpeeksi ja yritän myös pitää kiinni säännöllisestä unirytmistä.

7. Prioritising sleep. Adequate sleep is of primary importance for me if I want to stay at least somewhat focused, and I know when I haven't slept well enough my mind just gets all over the place and I find it really difficult to concentrate on anything. When running on too little sleep I also experience all the stress symptoms a whole lot stronger, like they've grown exponentially, and this spring the stress cries have been cried exactly on those days when I haven't had enough sleep the night before. Unfortunately sleep is also the thing that suffers the most when I'm under stress though. However, I do my best in order to get enough sleep at night and I also try to stick to a bedtime routine / schedule to make it a little bit easier. 

Neutral and chic Scandinavian style fashion blogger outfit - Neutraali, minimalistinen ja skandinaavinen tyyli, muoti, bloggaaja
Photography by Anu L., editing by Pinja K.

On hyvä pitää mielessä että me kaikki ollaan yksilöitä, ja se mikä toimii mulle ei välttämättä toimi sulle ja kokeilemalla ja kokemuksen kautta löytyy ne omat parhaat keinot. Toivottavasti näistä kuitenkin oli apua ja hyötyä joillekin teistä. Jakakaa myös kommenteissa teidän parhaat vinkit opiskelumotivaation ja keskittymisen ylläpitoon, ja tsemppiä loppukevääseen kaikille muillekin opintojen kanssa ahkerasti ahertaville! ♥︎

P.S. Lisäsin kaikki opiskeluun liittyvät postaukset Studies-kategorian alle, eli jos kiinnostaa lukea opintojuttuja lisää niin sieltä löytyy!

It's good to keep in mind that we're all individuals here, and what works for me might not work for you. It's through trying, experimenting and learning that you find the ways that work best for you personally. However, I hope these tips were helpful and beneficial to some of you! And please share your best tips on how to stay motivated and focused in the comment section below. And good luck to all my fellow hard-working students, we got this ♥︎

P.S. All of my study related posts can now be found under the 'Studies' label, so go and have a look if you want to read more!

Find Me:
SHARE:

2 comments

  1. Toihan on ihan mahtava voimalause tuo ykköskohta! Juuri silloin kun on raskainta, tuntuu että opiskelu vie kaiken ajan eikä muuta sisältöä olekaan. Toi muistuttaa niin hyvin, että ei se ikuisesti kestä vaan on vain yksi vaihe! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No juurikin näin! Ja se auttaa kyllä jaksamaan ja puskemaan eteenpäin, opiskeluaika on kuitenkin yleensä melko lyhyt aika elämässä jos katsoo pitkällä tähtäimellä, ja varsinkin tällaiset muutamien viikkojen loppurutistukset jaksaa kyllä painaa sen avulla :) Tsemppiä kevääseen Sini! ♥︎

      Delete

Blogger Template Created by pipdig